Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rūtos Ščiogolevaitės ir Rolando Damijonaičio skyrybos keliasi į teismą

Santykių dramą jau ne vienerius metus išgyvenanti atlikėja Rūta Ščiogolevaitė (39) oficialiai skiriasi su vyru Rolandu Damijonaičiu.
Rolandas Damijonaitis, Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė
Rolandas Damijonaitis, Rūta Ščiogolevaitė-Damijonaitienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Rūtos ir Rolando Damijonaičių skyrybų byla ką tik pasiekė Vilniaus regiono apylinkės teismą.

Parengiamasis posėdis įvyks jau vasario viduryje. Teismo duomenų bazėje skelbiama, kad santuoka nutraukiama dėl sutuoktinio kaltės, ieškovė šioje byloje – Rūta Damijonaitienė.

Teisme taip pat turės būti išspręsti nepilnamečių vaikų gyvenamosios vietos nustatymo ir kiti su santuokos nutraukimu susiję klausimai.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Ščiogolevaitė ir Rolandas Damijonaitis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Ščiogolevaitė ir Rolandas Damijonaitis

Kalbos apie žinomos atlikėjos šeimą ištikusią santuokos krizę pasklido dar 2019 metų rudenį, kai R.Ščiogolevaitė laukėsi penktos atžalos. Tąkart 15min rašė, kad dėl namuose kilusio konflikto Rūta net kelis kartus kreipėsi į policiją.

Netrukus paaiškėjo, kad santykių dramą išgyvenantys sutuoktiniai sprendžia ir nekilnojamojo turto klausimus – pardavinėja Vilniaus rajone esantį dvibutį namą su pilna daline apdaila.

Ilgą laiką R.Ščiogolevaitė žiniasklaidai nekomentavo, kas iš tiesų vyksta jos šeimoje, tačiau 2019-ųjų spalį lankydamasi 15min studijoje prisipažino: „Labai dažnai galvoju, ar tai mano kaltė, suku galvą, ką galėjau padaryti kitaip, kaip aš galėjau pakeisti ar padaryti geriau.“

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Kiek vėliau Rūta tapo atviresnė – teigė kenčianti nuo besitęsiančio sutuoktinio teroro. „Jokiam vyrui nederėtų taip elgtis. Kai žmogus nenori būti žmogumi, taip ir yra. Jau seniai nėra ramybės, labai seniai. Per seniai“, – 15min sako Rūta.

Kaip sakė Rūta, dėl situacijos ji ne kartą kreipėsi į policiją, tačiau ant kūno nesant smurto žymių nusikaltimą įrodyti sunku, nors žodžiais pasakoma kur kas daugiau.

„Tikrai ne pirmas kartas, kai įsikiša policija. Man neleidžia gyventi ramiai. Tai yra įvairūs nederami veiksmai. Kažką policija padaryti gali, kažko ne. Tai yra labai sudėtinga situacija, viskas blogėja su kiekviena diena“, – 15min sakė Rūta.

Penktos atžalos susilaukusi moteris sakė, kad sutuoktinis bando ją nuteikti prieš vaikus, svyra rankos ir dėl finansinės padėties. Daugiavaikei mamai išsilaikyti tęsiantis karantinui, kai šiuo metu nutrūko bet kokia veikla, yra neapsakomai sunku.

„Karantinas man buvo paskutinis smūgis, kai pradėjo svirti rankos. Šiuo metu aš priimu bet kokią pagalbą, nes kitaip tiesiog nebūtų įmanoma išgyventi. Labai sunku“, – sakė Rūta.

„Aš svajoju apie paprastus dalykus. Svajoju, kad mano vaikai galėtų eiti į darželį, nes vienai per sunku, o vesti į privatų darželį nebeturiu pinigų. Viskas“, – pripažįsta Rūta.

Susisiekti su Rolandu Damijonaičiu 15min nepavyko, atviresnis jis buvo feisbuke, kur dalindavosi įvairiais pasisakymais, pavyzdžiui, mintimis apie vyro ir moters painius santykius.

„Viskas gyvenime yra tik neatleistinos nuodėmės. Ypač tos, kurias padaro vyrai. Tai išvis, jergau jergau, kaip baisu. Tik moterys yra aukos, vargšės, o vyrai „tvorų“ gadintojai, moterų išnaudotojai“, – socialiniuose tinkluose išgyvenimais dalijosi R.Damijonaitis.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Damijonaitis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Rolandas Damijonaitis

Vyras taip pat negailėjo moterims kritikos ir pamokymų.

„Jei jūs, moterys, tiek nevestumėte iš kantrybės, kartais net specialiai provokuodamos, o daugiau palaikytumėte mus – savo vyrus, kurie: stengiasi, dirba, išlaiko šeimą, padeda su vaikais, dirba sunkius buities darbus, mažai miega, o kitą rytą vėl viskas iš pradžių. Pas kitas neina, negeria, nelošia, neskriaudžia jūsų.

Tai mažiau būtų nesąmonių, pykčių ir skyrybų šiais laikais. Anksčiau moterys knygas skaitydavo, kai nėščios būdavo ir vaikus migdydavo, o dabar tik įlendi į FB, žiū ir psichologijos, ir pediatrijos (skiepijimo) mokslus gali baigti per 3 savaites. Kam tie dundukai gydytojai mokosi 10 metų univere??? Ir iškart galima psichikos sutrikimus pradėt nustatinėt aplinkiniams“, – rašė jis.

15min primena, kad R.Ščiogolevaitė ir R.Damijonaitis susituokė 2013 metų birželį Kauno Rotušėje.

Jiedu susilaukė keturių bendrų vaikų – sūnų Arono, Agnaro bei dukrų Anabelės ir Aretos. Dar vieną atžalą – sūnų Adomą – Rūta augina iš santykių su šokėju Deividu Meškausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius