Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sandros Grafininos namas užminė mįslę: žmogus dingęs, o turtas pardavinėjamas?

Nuo buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos dingimo praėjus daugiau nei metams – ne tik bevaisės paieškos, bet ir naujos aistros. Moters bičiulė Vismantė Budrytė nustėro pamačiusi, kad parduodamas Šiaulių rajone esantis namas, kuris esą priklausė Sandrai. Ji teigia nesuprantanti, kodėl pardavinėjamas turtas žmogaus, kuris vis dar laikomas oficialiai dingusiu ir nėra pripažintas mirusiu.
Parduodamas Sandrai Grafininai priklausęs namas
Parduodamas Sandrai Grafininai priklausęs namas / Asmeninio albumo ir interneto nuotr.

Skelbime nurodoma, kad namas, kurį anksčiau buvo įsigijusi mįslingomis aplinkybėmis dingusi Sandra Grafinina, parduodamas už buto kainą – 40 tūkst. eurų.

„Prie „Šiaulių jūros“ ar Bubių tvenkinio parduodamas naujos statybos karkasinis namas su 7,5 arų sklypu. Name vykdomi statybos darbai, bus pilnai atlikta dalinė apdaila su elektros instaliacija, sienos bus dažomos pagal pirkėjų pageidavimą, taigi, paskubėkite išsirinkti spalvą“, – toks aprašymas pateikiamas parduodamo namo skelbime.

Interneto nuotr./Parduodamas Sandrai Grafininai priklausęs namas
Interneto nuotr./Parduodamas Sandrai Grafininai priklausęs namas

Išvydusi šį skelbimą artima S.Grafininos bičiulė V.Budrytė apstulbo.

„Žmogus dingęs, niekur oficialiai nepaskelbta, kad miręs, o turtas pardavinėjamas? Įdomu, kas savininkas? Gal brokeris? Nes paklausus jo atsakymas gautas aiškus: „Aš.“ Sandra Grafinina, kad tu matytum, kas čia vyksta...“ – stebėjosi V.Budrytė.

15min patikrinus duomenis Registrų centre, paaiškėjo, kad šį namą ir aplink jį esantį žemės sklypą iš tiesų buvo įsigijusi S.Grafinina.

Vis dėlto, 15min susisiekus su nekilnojamo turto brokeriu Nikodemu Mickumi, šis teigė, kad namas šiuo metu priklauso ne S.Grafininai, o bankui, kuriam Sandra buvo skolinga.

„Ji nusipirko tą namą pasiėmusi banko paskolą ir jos neatidavė, todėl bankas dabar turi teisę jį parduoti, – aiškino N.Mickus. – Namas savininkui priklauso tik tada, kai išsimoki visą paskolą, o kol nesi išsimokėjęs, jokio turto neturi – jis priklauso bankui.“

Brokeris paneigė kalbas, kad skolos esą susikaupė tik po S.Grafininos dingimo. Jis patikino, kad įmokos nebuvo dengiamos jau seniai.

„Tada namas dar nebuvo perimtas, bet ji jau buvo paskendusi skolose. Jai buvo siunčiami raštai, perspėjimai, kad turi mokėti. Bankas vis tiek žmogui dar duoda kažkiek laiko, neatima iškart, bet jeigu žmogus nereaguoja, tai nieko nepadarysi“, – sakė N.Mickus.

V.Budrytė 15min pasakojo, kad S.Grafinina šį nebaigtą statyti namą įsigijo dar 2011-aisiais.

„Kaip buvo sakiusi Sandros sesuo, ji taupėsi šiam namukui. Sesuo padėjo tvarkytis dokumentus“, – kalbėjo V.Budrytė.

Todėl apie tai, kad namas buvo įsigytas už banko paskolą, Vismantė teigė girdinti pirmą kartą.

„Man asmeniškai čia kažkas nesuvokiama. Turiu susirašinėjimą, kuriame aiškiai parašyta, kad namukas nupirktas“, – ir toliau stebėjosi V.Budrytė.

15min primena, kad 2018-ųjų liepos pirmą dieną Sandra Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, tačiau jai neatvykus į gimtinę su ja susisiekti negalėjusi sesuo kreipėsi į policiją. Tiesa, tik daugiau nei po dviejų savaičių – asmens dingimą Šiaulių apskrities policija užfiksavo liepos 17-ąją, netrukus paskelbta ir tarptautinė moters paieška. Deja, neatnešusi jokių vaisių.

Rezonansinė byla jau metus kelia daugybę klausimų ir neleidžia ramiai atsikvėpti nei dingusios Sandros Grafininos artimiesiems, nei sutuoktiniui Nigelui Westui – pagrindiniam ir vieninteliam įtariamajam, kuriam, net ir labai stengiantis, jų atsikratyti nepavyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius