Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmingą verslą grožio industrijoje vystanti Oksana Pikul: „Dėkoju buvusiam vyrui“

Kone dviejų dešimtmečių patirtį vizažo srityje sukaupusi Oksana Pikul neslepia, kad savo grožio namų atidarymui prireikė ne tik drąsos, bet ir nemažų investicijų. Kurį laiką moteris veržėsi diržus, tačiau šiandien tikina pagaliau galinti atsikvėpti. Visgi, pažvelgus į praeitį, ji sako būtų dirbusi dar daugiau, bet ir tai, ką turi dabar, pasiekė iš didžiulio noro būti savarankiška ir nepriklausoma.
Oksana Pikul, Simas Jasaitis
Oksana Pikul, Simas Jasaitis / Tomo Petrovskio/tomasfoto.lt ir Ievos Jonelytės nuotr.

Naujausiai laidos „Gyvenimas versle“ herojei Oksana Pikul savo hobį – silpnybę makiažo priemonėms ir pomėgį vizažui – bėgant metams pavyko paversti sėkmingu verslu. Žinoma, iššūkių būta ne vienas, o darbo, siekiant sėkmės, įdėta ypač daug, tačiau visa tai atnešė rezultatą, išpildžiusį turėtus lūkesčius.

„Anais laikais iš tokios specialybės, kaip vizažistė, juokdavosi. Sakydavo „blondinė su makiažo šepetuku“ joks čia ne verslas ir anaiptol jokia čia ne profesija. Tačiau nesvarbu koks būtų darbas, jeigu tiki savimi, įdedi indėlio, jėgos, savęs, tai bet kokią veiklą galima išsiugdyti į normalų verslą“, – pasakojo moteris.

Tomas Petrovskis/tomasfoto.lt nuotr./Oksana Pikul
Tomas Petrovskis/tomasfoto.lt nuotr./Oksana Pikul

Tiesa, tik ties profesionaliu vizažu Oksana neapsiribojo ir šiandien vykdo net šešias skirtingas veiklas: reklamos socialiniuose tinkluose, koncertai, mokymai, elektroninė parduotuvė, makiažai bei žinoma grožio namai. O netrukus startuos ir septintasis moters verslas, bet kas tai, ji kol kas laiko paslaptyje.

„Mano padarytos verslo klaidos mane motyvuoja ir darbas man yra tarsi azartinis žaidimas, pavyks arba ne. Dešimt verslų sukurk, vienas ir jų bus neblogas, o gal net labai geras. Visgi, manau, kad verslo moterys plėšosi, bent jau aš plėšausi, nors nesakau, kad man tai nepatinka. Savo laisvą laiką aš praleidžiu ne su draugais, kaip kiti, o su vaiku, nes suvokiu, jog aš labai daug laiko iš jo atimu dirbdama“, – laidoje „Gyvenimas versle“ atviravo Oksana.

Nors moteris darboholikė, ji neslepia, kad nuo pat universiteto laikų iki dabar ją persekioja blondinės stereotipai. Ne ką mažiau kritikos girdėjo ir tuomet, kai susituokė su krepšininku Simu Jasaičiu, tačiau žinomumas Oksanai išugdė imunitetą kitų nuomonei, tad savo užsibrėžtų tikslų link ji žengia drąsiai ir užtikrintai.

„Noras dirbti, užsidirbti ir suvokimas, ką reiškia turėti savo finansus, nepriklausyti nuo nieko buvo mano noras ir džiaugiuosi buvusiu vyru, kuris tuomet skatino mane nesėdėti ir nekurstyti šeimos židinio. Galbūt kitoms moterims tai patogu, bet man taip nebuvo. Man patogiau dirbti, save realizuoti, kurti, daryti, todėl galiu pasakyti jam ačiū, nes pastūmėjo būti savarankiška“, – pripažino Oksana.

Tomas Petrovskis/tomasfoto.lt nuotr./Oksana Pikul
Tomas Petrovskis/tomasfoto.lt nuotr./Oksana Pikul

Prieš trejus metus duris atvėrę Oksanos vardo grožio namai, pareikalavo didelių investicijų. Kad galėtų įsirengti taip, kaip visada norėjo ir nereikėtų sukti galvos dėl nuomos mokesčių, moteris nutarė patalpas įsigyti. Ir čia Oksana nėra tik vadovė, kaip pati sako, ji – dalyvė ir į visus procesus stipriai įsitraukia bei džiaugiasi, kad klientai tai jaučia.

„Šokau aukščiau bambos, teko paplušėti, padirbėti, pasinervuoti ir net pasispausti. Dirbau kaip išprotėjusi, jog atrodė, kad ilgą laiką dirbu nemokamai, nes visas uždirbtas pelnas keliaudavo į saloną. Tas beprotiškas noras sukurti gražią aplinką ir didelės investicijos mane truputį spaudė, bet šiandien jau galiu atsipalaiduoti“, – sėkmės paslaptimi dalijosi Oksana.

„Gyvenimas versle“ – sekmadienį, 10:30 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius