Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Skaiva Jasevičiūtė. Ar jus nervina Kalėdos?

Kalėdų laukimas turėtų būti toks stebuklingas metas, kada jautiesi pakiliai ir skaičiuoji dienas iki švenčių. Jūs esate toks žmogus? Labai jus sveikinu, nes dauguma visgi randa dėl ko per šventinį periodą gerai pasinervinti.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Aš nervinuos dėl savo Kalėdų eglės. Kiekvienais metais perku gyvą eglutę vazone ir po švenčių ją persodinu kieme. Visi iki vieno eglučių pardavėjai tikina, kad jos tikrai prigis, nes yra užaugintos vazone. Kol kas neprigijo nei viena. O šių metų mano eglė sugebėjo „pakratyt šakeles“ savaitę iki Kalėdų. Mano namie stovi visiškai nudžiūvęs medis, kuris atrodo taip apgailėtinai, kad kiekvieną kartą pažvelgus į jį paima pyktis. O dabar ją nupuošt, išmest ir pirkt naują aš nebeturiu laiko. Kalėdos bus švenčiamos su džiūsna. Dabar suprantu kodėl anksčiau su šeima eglutę puošdavom tik prieš pat Kalėdas. Bet taip norisi tos kalėdinės nuotaikos namie anksčiau.

Tiesa, ta nuotaika šiemet vis neateina. Anksčiau jau tris savaitės prieš šventes jau džiaugdavaus, planuodavau ir laukdavau – dabar jaučiu, kad nesu nusiteikusi Kalėdoms, nors tu ką. Ir žinote, kodėl: kaip ir daugumą žmonių, mane labai erzina, kad šios Kalėdos bus trumpos – mes neturime jokių papildomų laisvų dienų. Kalendoriuje datos šiais metais susidėliojo taip, kad Kalėdos ir Nauji metai bus tik du įprasti savaitgaliai be jokių trumpesnių darbo dienų. Nervina? O, taip!

Mane labai erzina, kad šios Kalėdos bus trumpos.

Dar mane prieš Kalėdas nervina nelygybė. Dažniausiai moteris poroje turi pasirūpinti dovanomis vyrui, vaikams, tėvams, uošviams, draugams, vaiko mokytojams, treneriams, tų trenerių padėjėjams ir tų padėjėjų augintiniams. O vyras? O vyras turi vienintelę užduotį – pasirūpinti žmonos dovana. Ir tai ne visada jam ši užduotis pavyksta.

Šią savaitę savo radijo laidoje daug kalbėjau apie dovanas ir Kalėdas. Jūs net neįsivaizduojate, kiek daug moterų pasiguodė metai iš metų nieko negaunančios. Jos rūpinasi visomis dovanomis, o tada žiūri, kaip visi jas pakuoja. Liūdna ir pikta ant tų vyrų. Slunkiai ir tinginiai.

Aišku, moterys irgi kartais būna geros. Kai vyrai jų klausia – ko jos nori dovanų, jos atsako: „Nieko.“ Tada nieko ir negauna, ir po to liūdi. Moterų „nieko“ visada reiškia „nustebink mane“. Tiesa, taip daro ne tik moterys. Žmonės, kurie, paklausti kaip juos nudžiuginti per šventes, atsako: „Nieko man nereikia“ – labai nervina. Ir tikiu, kad tokių yra beveik kiekvienoje šeimoje.

Net neįsivaizduojate, kiek daug moterų pasiguodė metai iš metų nieko negaunančios.

Nepamirškime ir kalėdinių kelionių logistikos. Mano draugų poros jau dabar pykstasi planuodami, pas kieno tėvus važiuos švęsti pirmiausia. O jei dar vairuoti reikia per visą Lietuvą – Kalėdos automobilyje labiausiai nervina to automobilio vairuotojus.

Dar nervina žmonės – Grinčai. Tie, kurie jau prieš Kalėdas pradeda bumbėti, kaip jų nenori ir kaip viskas tik pinigų švaistymas. Jie, atrodo, specialiai bando tau sugadinti nuotaiką ir nuvertinti šventes. Nervina kamščiai ir žmonės, viską palikę paskutinei minutei. Kai kuriuos nervina kalėdinė muzika, ypač tuos, kurie dirba prekybos centruose ir jos turi klausytis kasdien vis tos pačios. Nervina mamos, nusprendusios, kad 4 asmenų šeimai pamaitinti per Kalėdas reikia 47 patiekalų ir pyksta, kai visko neparagauji.

Bet kad ir kiek mes nervinsimės, tos Kalėdos vis tiek ateis. Ir mes ištversime. Visada ištveriam, tai nutinka net ir baisiausiai Kalėdų nemėgstantiems, ir susinervinusiems žmonėms.

Gražių jums švenčių.

Daugiau autorės S.Jasevičiūtės tekstų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius