Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. Kodėl vyrai varo mus iš proto?

Moters gyvenime, sakoma, būna trys santykių etapai. Pirmasis – mano vyras pats nuostabiausias ir net jo kojinės po dienos kvepia. Antrasis – kojinės nebekvepia ir vyras mane kartais erzina. Ir trečiasis – mane erzina net mano vyro kvėpavimas. Jei šiuo metu jūs trečiajame etape, tai reikėtų nebeskaityti šio teksto, o eiti pagūglinti skyrybų advokatų kainas.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Robert Mishka nuotr.

Lengvai ironizuoju, tačiau vyrai kartais erzina moteris. Erzina taip, kad joms iš ausų dūmai rūksta. Kad ir kaip mes jus mylėtume ir gerbtume, kartais jūs, mieli vyrai, pasielgiate taip, kad norisi trypti ir rėkti iš pykčio.

Taip taip, žinau, mes nesam auksinės, mes irgi jus nervinam, bet apie tai būtinai pakalbėsim kitą kartą. O dabar pabandykim išsiaiškinti, koks jūsų, mieli vyrai, elgesys labiausiai veda mus iš proto.

Deja, viena pati aš čia bejėgė, nebent jums būtų labai įdomu, koks mano vyro poelgis mane erzina labiausiai. Aš pasiuntu pamačius, kaip vyras su mano veido rankšluosčiu valosi kojas ar užpakalį bei priekį.

Tikrai pasiuntu, ir ne dėl to, kad man nepatiktų jo užpakalis, patinka, bet mano vonioje kiekvienas rankšluostis turi turėt savo zoną. Vyrams juk irgi nepatinka, kai mes jų barzdos peiliukais skutamės, hm, savo „priekį“.

Na, žodžiu, šįkart ne apie mane. Šįkart aš noriu statistikos, o jos viena padaryt negaliu, todėl pagalbos šią savaitę paprašiau savo instagramo sekėjų merginų. Ir gavau kelis šimtus laiškų, padėsiančių mums atskleisti, koks vyrų elgesys labiausiai erzina jų mylimas žmonas ir drauges.

Galiu iškart pasakyti, kad beveik visais atvejais pirmaisiais draugystės su vyru mėnesiais arba net metais moterų vyrai neerzina išvis. Ar nuo meilės mes apankam, ar vyrai labai dėl mūsų stengiasi, bet tuo metu vyrai, kad ir ką darytų, mūsų neerzina. Nervas dėl vyrų elgesio dažniausiai prasideda antraisiais–trečiaisiais kartu buvimo metais.

Nervas dėl vyrų elgesio dažniausiai prasideda antraisiais–trečiaisiais kartu buvimo metais.

Taigi, kas mus erzina labiausiai (iškart sakau, ne visi vyrai tokie, tai tik statistika, suvesta pagal moterų laiškus)?

10 vieta

Vyrų nekalbėjimas. Dauguma moterų nori pasikalbėti apie tarpusavio santykius. Didelė dalis vyrų kalbėtis apie santykius nenori. Tai moteris užknisa. Mums atrodo, kad pasikalbėjimas išsprendžia visas bėdas, jums atrodo, kad neverta kalbėt apie tai – kas aišku – „juk aš tave myliu, sakiau tau prieš du metus, niekas nepasikeitė.“

9 vieta

Girtos kalbos. Va tie nekalbantys vyrai išgėrę labai mėgsta pakalbėt. Vieni itin meiliai, kiti grubiai ir piktai. Mes klausom jūsų, nes draugai jau būna išėję ir, patikėkit, kai pati esi blaiva, jūsų girtų „žavesys“ visai nėra žavingas.

8 vieta

Vairavimas nevairuojant. Nutinka taip, kad vairuoti tenka žmonai, kuri jus kur nors veža. Būkit geri, sėdėkit ir tylėkit, nereikia vairuoti už mus keleivio vietoje. Pypinti persisvėrus per žmoną visiems, kurie jums nepatinka, irgi nereikia – jūs tokiu elgesiu mus erzinat labiau nei tie durniai kelyje, kuriems jūs pypinate.

7 vieta

Perdėta kontrolė. Taip, mes esame jūsų, tik jūsų moterys. Mums net kažkiek patinka, kai jūs mūsų pavyduliaujate, bet kai tas pavydas visiškai nemotyvuotas ir sukeltas jūsų nepasitikėjimo savimi, mus tai varo iš proto. „Vyras man neleidžia vilktis sijono į darbą, nes mano, kad su sijonu mane lengviau suviliot“, „Vyras man neleidžia vienai eit sportuot, nes sporto salėje daug kitų vyrų.“

Mieli vyrai, jei mes norėsim būti neištikimos, rasim kaip ir su visais jūsų draudimais. Bet mes nenorim, duokit mums truputį laisvės, nes, juk patys žinot, draudžiamas vaisius visada pasidaro saldesnis.

Duokit mums truputį laisvės

6 vieta

Amžinasis „TUOJ“. Su juo susiduria labai daug moterų ir jis jas erzina. „Brangusis, išnešk šiukšles“. – „Tuoj“. Vyriškas „tuoj“ gali trukti nuo kelių dienų iki kelių metų. „Mano vyras paprašytas pakabinti lentyną, visada sako „tuoj“. Tas jo „tuoj“ jau tęsiasi dvejus metus.“ Taip, mes suprantam, kad jūs turite svarbesnių darbų ir jums niekas nedega, bet moterys, prašydamos ko nors, visada to nori „dabar“, todėl „tuoj“ mus veda iš proto.

Vyriškas „tuoj“ gali trukti nuo kelių dienų iki kelių metų.

5 vieta

Bambėjimas. Nors anekdotuose bambančios visada vaizduojamos moterys, vyrai tą daro ne ką prasčiau, o gal net ir geriau. Man rašiusios moterys skundėsi, kad jų vyrai labai daug bamba, kad kažkas namie nepadaryta, bet patys irgi nieko nedaro, o kam daryt, kai pabambėt lengviau.

4 vieta

Nekonkretumas. Aš net pati nustebau, kad ši savybė taip aukštai nervinimo reitinge. Tačiau labai daug moterų skundėsi, kad vyrai nesugeba konkrečiai pasakyti, kada grįš, ką nori valgyti, ką geriau pirkti, kur geriau atostogauti. Gal vyrai taip mano leidžiantys viską spręsti moteriai, bet nuolat vienoms pačioms priiminėti visus sprendimus mums nepatinka ir mes nervinamės.

3 vieta

Užmaršumas. Lyg ir jauni vyrai, lyg ir protingi, bet nuolat viską užmiršta, viską reikia kartot, viską pirštu parodyt – skundėsi mano internetinės draugės. Gal mūsų prašymai, mieli vyrai, jums tokie menki, kad iškart išgaruoja iš galvos? Jūsų užmaršumas mus taip stipriai nervina, kad net atsidūrė prizinėje trečioje vietoje.

2 vieta

Nuostabieji garsiukai. Čept, krimst, šniurkšt, pirst. Taip, visa tai natūralu, taip, jūs esate seniai kartu ir visiškai nesigėdijate savo žmonos ar draugės. Bet moterims, kad ir kaip jos jus myli, pasirodo, tai nei romantiška, nei gražu.

Aš buvau apakus, kiek merginų ir moterų skundėsi savo vyrų čepsėjimu, garsiu kramtymu, knarkimu ir bezdėjimu. „Toks jausmas, kad šalia manęs sėdi ir valgo visi Kinijos žmonės“, – guodėsi viena. „Bezdėjimas man girdint. Atrodo, galėčiau užmušt“, – 16 metų savo vyru negali „atsižavėti“ kita.

Čept, krimst, šniurkšt, pirst.

1 vieta

Netvarka. Taip, ji šio topo karalienė. Ji – priežastis, kodėl žūva pilkosios moterų smegenų ląstelės. Ji mums paleidžia dūmus iš ausų ir krauju apipila akis. Kojinės ir drabužiai numesti bet kur. Lėkštės paliktos ant stalo, nors iki kriauklės vienas žingsnis. Legendinis tuščio indo suvalgius maistą padėjimas atgal į šaldytuvą. „Jei pradėčiau vardint, tai pirštai nuo rašymo nukristų… Išmeta šiukšlę, bet nemato, kad šiukšlinė pilna ir kad reikėtų išnešti. Jeigu kažkas voliojasi ant grindų, būtinai perlipa ir apsimeta. kad nematė“ arba „Išėjęs iš dušo rankšluostį numeta ant žemės, tarsi gyventų su kambarine, ir taip jau šešeri metai, praradau viltį perauklėti“, – skundėsi moterys.

Netvarka. Taip, ji šio topo karalienė.

Tai, mieli vyrai, pasirodo, reikia tiek nedaug, kad jūsų moterys būtų mažiau suirzusios, kartais užtenka vos susirinkti kojines.

„Čia tikrai ne apie mane“, – taip greičiausiai pagalvojo beveik visi šį tekstą perskaitę vyrai. Gal ir ne apie jus, o gal ir pačios kaltos, kad jus lepinam ir toleruojam tokį elgesį ir jūs net nebepastebit, jog mus labai erzinat. Bet, kad erzinat – faktas. Ir ok, pažadu, kad kitą savaitę galėsit atsirevanšuot ir papasakot man, kodėl mes, velnio neštos ir pamestos moterys, varom jus iš proto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius