Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: O kaip jūs elgiatės išgėrę?

Šią savaitę visi, kas tik netingėjo, ėjo pamoralizuot Editos Mildažytės. Taip, vairavimas išgėrus yra visiškai nepateisinamas dalykas, bet tas viešas žmogaus ėdimas komentaruose irgi atrodo neskaniai. Ir toks jausmas, kad visi, kurie mėtosi akmenimis, yra balti ir pūkuoti. Niekada net taurelės neišgėrę ir nesąmonių nepadarę.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Dabar palikime Editą ramybėje, ji suaugusi moteris ir savo pamoką išmoko skaudžiai. Visa laimė, kad ta pamoka nepareikalavo kitų aukų.

Pakalbėkime apie tai, ką jūs darote šiek tiek padauginę. Aš tikiu, kad tikrai nei vienas už vairo nesėdate, mane juk skaito atsakingi žmonės. Bet netikiu, kad jūsų gyvenime nebuvo nei vieno gėdingo įvykio po gero baliaus.

Alkoholis yra blogai, neskanu, nesveika ir t. t. Aš turiu tai parašyti, kad jūs nepagalvotumėt, jog skatinu jus jo ragauti. Jokiu būdu. Tačiau aš visada su šypsena mėgstu pasikalbėti su žmonėmis apie didžiausias nesąmones, padarytas šiek tiek išgėrus.

Bet draugai jau žinojo – Skaiva daro tiltelį – jai daugiau nebepilam.

Nori juoktis iš kitų – pradėk nuo savęs. Buvo etapas mano gyvenime, kuriuo visai nesididžiuoju, kai po kelintos taurės vyno manyje nubusdavo slapta gimnastė. Ir nesvarbu, kur aš būdavau (dėkui dievui, dažniausiai baliukai vykdavo mano pačios namuose), man būtinai prireikdavo padaryti tiltelį. Aišku, apie tai būdavo prieš tai garsiai visiems pranešama. Aišku, ne kartą tai baigdavosi griuvimu ir mažomis traumomis bei mėlynėmis. Bet draugai jau žinojo – Skaiva daro tiltelį – jai daugiau nebepilam.

Po to aš tikriausiai pasenau arba atėjau į protą, ir tiltelio demonstravimas baigėsi. Bet atsirado nauja nesąmonė – man žūt būt iš vakarėlio reikėdavo (ir vis dar reikia) dingti nepastebėtai. Tyliai atsistoti, neva eini į tualetą ir neatsisveikinus dingti. Juokingiausia, kuomet tai vyksta, kai vakarėlis mano namuose – žmonės linksminasi, o namų šeimininkė pasieniais slenka į miegamąjį miegot. Tai visa laimė, kad draugai supratingi ir sugeba mano namus palikti patys.

Bet mano keistas elgesys yra tik gėlytės, palyginti su tuo, kaip kartais elgiasi išgėrę žmonės. Apie tai šią savaitę paklausiau savo radijo laidoje ir gavau neįtikėtinų atsakymų.

Tačiau prieš tai negaliu nepaminėti vieno savo draugo – rimtas vyras, užimantis rimtas pareigas, protingas ir suaugęs, bet kai tik išgeria, visada pradeda dainuoti Lady Gagos dainas ir dar su šokio elementais. Mūsų kompanija jau irgi tas tris dainas moka atmintinai ir žino, kad vakarėlis greičiausiai baigsis šokiais.

M-1 radijo klausytojai irgi prisipažino, kad smagaus baliaus metu elgiasi keistokai – buvo nemažai moterų, kurioms alkoholis suteikia begalinį romantikos ilgesį, tokį begalinį, kad norisi sėstis vyrams ant kelių net tada, kai šalia sėdi nuosavas vyras.

Viena moteris sakė, jog kiek padauginus veržiasi plauti indų, net jei vakarėlis – ne jos namuose. Labai daug buvo porų, kurioms svaigalai sukelia norą aiškintis santykius, pageidautina – prie liudininkų ir garsiai.

Tačiau labiausiai mane sužavėjo viena istorija: „Nežinau, kodėl, bet išgėrus man kyla noras nusišlapinti lauke, gal todėl, kad kartu ir pravėdinu galvą. Aš – moteris, todėl ne kartą tai darydama esu nukritusi, susipainiojusi savo pačios kelnaitėse, išsitepusi ir apsivariusi sau kojas. O kartą net nusiridenau nusmauktom kelnaitėm nuo kalnelio ir susilaužiau ranką. Bet vis tiek, nepaisant to, einu šlapintis į lauką net žiemą.“

Dar kartą pasikartosiu, kad alkoholis yra blogai ir pavojinga. Ir palinkėsiu jums saugių vakarėlių be nelaimingų įvykių. Na, ir be to rytojaus gėdos jausmo.

Daugiau autorės S.Jasevičiūtės tekstų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius