Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Vyrams reikia tik sekso, maisto ir „nelest“ jiems proto. Ar tikrai?

Amžinas klausimas – „Ko nori moterys?“ – iki šiol taip ir neatsakytas. Apie tai kurti filmai, rašytos dainos, diskutuota televizijos ir radijo laidose. Ir suprantama, kad į jį sunku atsakyti, nes moterys kartais pačios nežino, ko nori, svarbiausia, žino, kad kažko nori.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

O ko nori vyrai? Gal šis klausimas paprastesnis? Šią savaitę savo radijo laidoje „Su Skaiva“ nusprendžiau atlikti apklausą ir klausytojų vyrų paklausiau – kokių trijų dalykų jums reikia iš moters, kad jaustumėtės laimingas?

Faktas, kad ne visi vyrai vienodi, todėl ir atsakymai jų buvo skirtingi – vieni primityvesni, kiti šiek tiek apgalvoti. Nepaisant to, man pavyko suvesti rezultatus, kuriuos dabar jums, mielos moterys, noriu atskleisti.

Ką gali žinoti, gal jums visai nedaug reikia pasistengti ir jūsų mylimas vyras iš bambeklio taps švytinčiu laiminguoliu. Štai dažniausiai pasitaikę vyrų atsakymai.

Vyrams reikia maisto

Nestebina, ar ne? Maisto reikia visiems, nes kitaip tiesiog mirtume. Bet didžioji dauguma vyrų man rašė, kad laimingi jausis tada, kai jų moterys jų namuose pasirūpins jų maitinimu. Ir kad ir kaip mums nepatiktų posakis „moters vieta virtuvėje“, visgi daugumai vyrui mūsų virtuvėje labai reikia.

Tiesa, buvo ir tokių, kurie rašė: „Valgyt galiu nusipirkti, iš moters man reikia daugiau nei tai.“ Bent tokia paguoda. Bet maža, nes jų buvo nedaug.

Vyrams reikia sekso

Ir vėl susiduriame su stereotipu, kad vyrams labiau reikia sekso nei moterims. Bet tikrai labai daug vyrų rašė, kad jų svajonių žmona ta, kuri pati rodo iniciatyvą, kuri išradinga ir gundanti. Tai jiems svarbu. Turėtų būti vienodai svarbu abiems, bet iš gautų laiškų supratau, kad labai jau daug Lietuvoje gyvena vyrų, kuriems to sekso trūksta.

Iš gautų laiškų supratau, kad labai jau daug Lietuvoje gyvena vyrų, kuriems to sekso trūksta

Vyrams reikia ramybės

Šitas punktas mane nustebino. Labai labai daug vyrų skundėsi, kad žmonos „lesa jiems protą“. Priekaištauja, bamba, nori visada ir visur būti teisios ir juos tai labai vargina.

„Leiskit mums kartais pailsėti, leskit pabūti ramiai be moralų ir baksnojimo pirštu, tada mes būsim laimingi“, – rašė man pavargę vyrai.

Vyrams reikia draugų

Laikas su draugais tikrai svarbus, todėl aš tikrai nesuprantu tų moterų, kurios savo vyrams draudžia su jais bendrauti. Aišku, jei bendravimas su draugais reiškia gėrimą 3 ar 4 dienas per savaitę su į kompaniją atėjusių svetimų moterų pakirkinimais – tada aš jas suprantu. Bet taip pat kaip mes norim su draugėm pasikalbėti moteriškai, taip pat ir vyrams iš mūsų reikia neburbėjimo, kai jie išeina praleisti laiko vyrų kompanijoje.

Bet po kiekvieno laiško su tekstu: „Manęs žmona neišleidžia pabūti su draugais“, aš kažkodėl pagalvodavau, kad tikriausiai tas tavo buvimas su draugais žmonai nelabai patinka ne dėl to, kad jūs ten sėdit tik butelį alaus išgėrę ir kultūringai kalbatės, o po to laiku grįžtat namo į šeimą.

Vyrams reikia palaikymo

Šiam punktui aš labai pritariu. Mes santykiuose tikrai dažnokai pamirštame, kad mūsų antra pusė tikisi iš mūsų pagyrimų, palaikymo, pasakymo, jog jis stiprus ir nepakartojamas. Net jei jis toks nėra.

Ir, o stebukle, kuo dažniau mes jiems kartosime, kad jie nuostabūs, tuo geresni jie bus mums. Tai įrodė net psichologai. Todėl nepamirškime savo antros pusės pagirti ir paskatinti, geri žodžiai labai padeda ir visiškai nieko nekainuoja.

Mes santykiuose tikrai dažnokai pamirštame, kad mūsų antra pusė tikisi iš mūsų pagyrimų, palaikymo, pasakymo, jog jis stiprus ir nepakartojamas. Net jei jis toks nėra

Vyrams reikia proto

Dauguma vyrų rašė, kad šalia nori protingos moters ir mane tas labai džiugina. Vadinasi, baigiasi jau tuštučių laikai, kai moteris buvo daugiau vyro puošmena.

Partnerė, su kuria gali pasikalbėti ne tik apie gelinių nagų kainas, kuri išklauso ne tik tuščiai linkčiodama galvą ir kuri turi neblogą humoro jausmą, padarytų savo vyrą laimingu. Čia ne aš taip sugalvojau, čia patys vyrai taip rašė.

Vyrams reikia švelnumo

Nors jie stiprūs ir nuožmūs vyrai, jie labai tikisi iš mūsų švelnumo. „Norėčiau, kad mane kaip nors švelniai vadintų“, „Norėčiau, kad dažniau man sakytų, jog ji mane myli“, „Norėčiau, kad ji būtų švelnesnė ir moteriškesnė“ – tokius laiškus man rašė vyrai nusimetę savo grubius vyriškumo šarvus. Kada paskutinį kartą saviškiui paglostėt galvą ir pavadinot meiliu žodžiu, a?

Vyrams reikia pozityvo

„Aš būsiu laimingas, kai kasdien matysiu savo moterį besišypsančią“ – rašė man vienas klausytojas ir aš negaliu jam nepritarti visu 100 procentų. Kaip gali būti laimingas, kai kasdien matai susiraukusį veidą, nulinkusius lūpų kampučius ir panieką akyse? Negali.

Norite, kad jūsų vyrai būtų šalia jūsų laimingesni– pačios dažniau jiems šypsokitės. Besišypsanti moteris – labai galinga jėga, o į nelaimingas, pavargusias nuolat nepatenkintas žmonas vyrai ima žiūrėti su baime, po to su panieka, o po to stengiasi visai nebežiūrėti.

Į nelaimingas, pavargusias nuolat nepatenkintas žmonas vyrai ima žiūrėti su baime, po to su panieka, o po to stengiasi visai nebežiūrėti

Iš visų šių punktų tobulos žmonos paveikslas man dėliojasi toks: grįžta vyras po darbo namo, jį pasitinka besišypsanti žmona su paruošta skania vakariene, po vakarienės pasakius jam, koks jis nuostabus, ji palieka jį ramybėje valandai. Jam pailsėjus ji grįžta ir pati parodo iniciatyvą seksui. Po išradingo ir nenuobodaus sekso ji išklauso visus jo darbo rūpesčius, padiskutuoja jam aktualiomis temomis, tada pasakiusi, kad labai labai jį myli, švelniai pabučiuoja ir išleidžia į trijų parų medžioklę su draugais, pati likdama savaitgaliui su vaikais viena.

Ar toks scenarijus realus? Taip, tikrai realus, tik viena detalė, tokia ideali žmona turi turėti idealų vyrą, kuris atitinka visus jos reikalavimus. To jums ir linkiu – rasti žmogų, su kuriuo būtumėt laimingi, o jei jau radote – branginti ir saugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius