Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudi nelaimė kardinaliai pakeitė Rugilės gyvenimą: iš naujo mokėsi vaikščioti ir kalbėti

Kai prieš kelis metus nutiko skaudi nelaimė, dabar jau 4-metei Rugilei teko iš naujo mokytis to, kas anksčiau pavykdavo be jokio vargo. Ne tik vaikščioti ir kalbėti, bet ir valdyti savo kairiąją kūno pusę. Praėjusiais metais apie sunkią „Išsipildymo akcijos“ herojės Rugilės dalią išgirdę žmonės neliko abejingi – jie prisidėjo prie to, kad šiandien mažametės ir jos šeimos gyvenimas taptų kur kas lengvesnis. Visi kartu dabar jie puoselėja ir dar vieną svajonę – kad nuo Naujųjų metų Rugilė ir vėl galėtų praverti darželio duris.
„Išsipildymo akcijos“ herojė Rugilė
„Išsipildymo akcijos“ herojė Rugilė / Asmeninio albumo nuotr.

Nelaimė, pakeitusi Rugilės gyvenimą, nutiko prieš kelis metus – tąkart aktyvi mergaitė paslydo ir nukrito nuo metro aukščio spintelės, ir netrukus paniro į komą. Nors iš pradžių atrodė, kad sunkių pažeidimų išvengti pavyko, jau visai netrukus likimas parodė kitaip.

Tėvai išgirdo skaudžią žinią – smegenys Rugilės galvoje ėmė sparčiai plėstis (kitaip tai vadinama smegenų endema) ir kaukolėje tiesiog nebeliko vietos. Galiausiai dėl šios priežasties nuspręsta pašalinti dešinį Rugilės kaukolės kaulą.

Asmeninio albumo nuotr./„Išsipildymo akcijos“ herojė Rugilė
Asmeninio albumo nuotr./„Išsipildymo akcijos“ herojė Rugilė

Be jo mergaitė pragyveno net dvejus metus. Tačiau šią vasarą pagaliau išsipildė šeimos svajonė – mergaitei implantuotas biokeramikinis kaktikaulio protezas, kuris, laikui bėgant, suaugs su kauliniu audiniu ir atstos pašalintą kaukolės kaulo dalį.

Ir nors po šios operacijos sekė dar dvi, stipri šeima įveikia visus sunkumus. O tai, kad mergaitei implantuotas protezas ir ji nuolat gali lankytis reabilitacijos programose, visi jie laiko didžiuliu pasistūmėjimu į priekį. Taip pat Rugilės tėveliai puoselėja viltį, kad nuo Naujųjų metų dukrelė pagaliau ir vėl pravers darželio duris.

Rugilės istorija:

VIDEO: „Išsipildymo akcija 2022“ padėkos anonsas. Rugilė

„Jos raida vis mažiau atsilieka nuo bendraamžių, patobulėjo kalba, atmintis. Matai, kaip vaikas bendrauja su tavimi, kieme – su vaikais, aplinkiniais. Pagerėjo jos atmintis – ji įsimena ir kokį eilėraštuką, labai mėgsta dainas. Ir pradeda žaisti – viso to anksčiau nebuvo. Dabar net pati kartais nesusivokiu, kad anksčiau taip nebuvo“, – atvirauja mergaitės mama.

Tačiau pasikeitė ne tik tai. Po traumos sutrikusi mergaitės kairės rankos smulkioji motorika, šiandien tobulėja kartu su pačia Rugile. Dabar ji vis dažniau įvairiems veiksmams atlikti naudoja savo kairę ranką. Pastebimas ir Rugilės savarankiškumas – ne tik namuose, bet ir kieme ar net svetimoje aplinkoje.

Asmeninio albumo nuotr./„Išsipildymo akcijos“ herojė Rugilė
Asmeninio albumo nuotr./„Išsipildymo akcijos“ herojė Rugilė

„Išsipildymo akcija“ suteikė garantą ir stabilumą – mes galime lankyti privačius užsiėmimus ir žinome, kad turime visas galimybes. Galime nuosekliai juos lankyti, kiek leidžia abiejų su vyru darbai, gyvenimo rutina. Stengiamės gyventi normalų gyvenimą, bet visada randame laiko nuolatinei Rugilės reabilitacijai“, – dėkoja A.Žalienė ir priduria, kad itin svarbus buvo artimųjų, kolegų palaikymas ir supratimas, kol šeima stojosi ant kojų.

Fotogalerija:

Prie vaikų svajonių išsipildymo gali prisidėti kiekvienas. „Išsipildymo akcija“ bendradarbiauja su aukojimo internetu portalu aukok.lt, telekomunikacijų operatoriumi TCG, operatoriais Bitė, Tele2 ir Telia. Skambinti ar rašyti trumpąsias SMS žinutes ir paaukoti galite šiais numeriais:

1891 – 3 EUR;

1892 – 5 EUR;

1893 – 10 EUR.

Visa paaukota suma keliauja į „Išsipildymo akcijos“ sąskaitą – akcijos partneriai netaiko jokių kitų mokesčių.

Kitus aukojimo būdus rasite čia.

„Išsipildymo akcijos“ skaidrumu rūpinasi audito įmonė Grand Thorton Baltic.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius