-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ant M.A.M.A raudonojo kilimo suspindo žvaigždės: netrūko netikėtų įvaizdžių

Lauktą metų muzikos renginį, vienuoliktus metus vykstančius apdovanojimus M.A.M.A, penktadienio vakarą atidarė raudonuoju kilimu jau tradiciškai žengiančios Lietuvos žvaigždės ir kviestiniai svečiai. Neįprasti įvaizdžiai, ekstravagantiški makiažai, dizainerių deriniai – tai ir dar daugiau buvo galima išvysti iki muzikos apdovanojimų transliacijos.

Renginio raudonuoju kilimu žengiančios žvaigždės kiekvienais metais nepalieka abejingų ir sukelia įvairias diskusijas. Šie metai – ne išimtis. Gerokai prieš prasidedant tiesioginei apdovanojimų transliacijai, į Kauno „Žalgirio“ areną, kurioje vyksta renginys, rinkosi žinomiausi Lietuvos muzikantai bei atlikėjai.

Čia savo įspūdingus apdarus prie fotosienelės demonstravo ne tik nominantai, bet ir kiti kviestiniai svečiai. 15min garsenybės atskleidė, kaip ruošėsi ceremonijai, ir kas jas puošė.

VIDEO: Akimirkos iš M.A.M.A. raudonojo kilimo: atlikėjai mojuoja palaikymą LGBT+ bendruomenei reiškiančiomis vėliavomis

M.A.M.A 2021 raudonojo kilimo svečiai – 15min galerijoje:

Vieni pirmųjų ant raudonojo kilimo pasirodė Katažina ir Deivydas Zvonkai. Jie atvyko gana susiderinę – įvaizdyje dominavo mėlyna spalva.

Paklaustas apie tai, kas įkvėpė šį įvaizdį, Deivydas nevengė pašmaikštauti: „Mes turime daug fantazijos, nuo sienos nuėmėme kilimą ir iš jo pasisiuvome sau aprangą.“

Tuo metu Katažina buvo kiek rimtesnė – atskleidė, kad už savo vakaro įvaizdį yra dėkinga Egidijui Rainiui.

Paklausta apie tai, kokios muzikos klausosi dažniausiai, K.Zvonkuvienė teigė vieno konkretaus stiliaus ar atlikėjo išskirti negalinti – svarbiausia transliuojama emocija.

„Trūksta vitamino D, o muzika sušildo, tad kad ir koks stilius bebūtų, jis yra priimtinas vien dėl to, kad mes visi turime pasirinkimą. Jeigu važiuoju automobiliu, dažniausiai pagal nuotaiką perjungiu radijo stotį ir tiek. Muzika suteikia labai daug įvairių jausmų ir tai, ko gero, yra ir tai, dėl ko ją mylime“, – sakė Katažina.

Teodoras Biliūnas/BNS/Katažina ir Deivydas Zvonkai
Teodoras Biliūnas/BNS/Katažina ir Deivydas Zvonkai

D.Zvonkus juokėsi pastaruoju metu per radiją klausęs ne muzikos, o žinių.

„Vis keičiasi tvarka dėl kaukių dėvėjimo, tai norisi žinoti taisyklės“, – paaiškino jis.

Kartu į viena reikšmingiausių muzikos renginių su prodiuseriu vyru Martynu Tyla atvykusi Neringa Zeleniūtė neslėpė pakilios nuotaikos.

„Tikiu, kad šį vakarą išgirsite nemažai naujienų ir muzikinių „arkliukų“, – žadėjo ji.

Paklausta, kam skirtų pagrindinius nominacijų apdovanojimus, Neringa ilgai nesvarsčius pateikė savo atsakymą. „Šių metų vasaros hitai ir jų atlikėjai – aiškūs. Tad apdovanojimus ir skirsčiau tiems trims atlikėjams“, – šypsojosi prodiuserė.

Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. svečiai
Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. svečiai

Justei Arlauskaitei-Jazzu šis vakaras ypatingas – raudonuoju kilimu ji žengė su Tomu Sinickiu, su kuriuo šiemet yra M.A.M.A vedėjai. Be to, Jazzu ir pati yra nominuota apdovanojimuose.

„Labai jaudinuosi, rankos dreba. Atrodo, kad esu šiek tiek kitoje dimensijoje. Kartu ir garbė, ir atsakomybė. Reikės ir dainuoti, ir vesti, ir spėti persirengti, ir dar kontaktuoti su Tomu Sinickiu. Reikalų šį vakarą tikrai yra, bet labai džiaugiuosi, kad vėl čia susitinkame – tai yra svarbiausia. Tikiuosi, kad jei bus kažkokių kliurkų, mums atleis, nes nesame profesionalūs vedėjai“, – šyptelėjo pašnekovė.

Pati Justė, paklausta apie mėgstamus atlikėjus, patikino, kad jos namuose muzika skamba retai, o jei skamba, tai nebent klasikinė arba džiazas.

„Mano gyvenimas yra muzika – arba koncertuoju, arba repetuoju, arba įrašinėju. Tai jei dar grįžčiau namo ir klausyčiau ten muzikos, būtų šiek tiek per daug. Mano namuose dažniausiai vyrauja tyla, kas irgi yra muzika mano ausims“, – juokėsi atlikėja.

VIDEO: Iškiliausių žvaigždžių komentarai ant M.A.M.A. raudojojo kilimo: kokios muzikos klausosi jie patys?

Visgi netrukus Jazzu atskleidė, kad jos pati mėgstamiausia lietuviška grupė yra „Hiperbolė“. „Labai noriu, kad jie atsikurtų, norėčiau sudainuoti su jais. Nors kol kas tai skamba kaip utopija, bet gal vieną dieną svajonė išsipildys“, – vylėsi Justė.

Nors muzika retai groja Jazzu namuose, ji dažnai skamba atlikėjos restorane „BasiBasi“ Anykščiuose.

„Mano prašymu ten dažniausiai groja džiazą, bet kartais užsikuria tokie vakarėliai, kad būna ir „Hiperbolė“, ir techno, ir senos geros dainos. Tiesa, nors prašau leisti džiazą, kartais kolektyvas leidžia tai, kas patinka jiems, bet neprieštarauju, nes pasaulis margas ir esu už tai, kad žmonės išsirinktų tai, kas artimiausia jų sielai“, – pasakojo J.Arlauskaitė-Jazzu.

Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai
Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai

Ant raudonojo kilimo pasirodė ir „X faktoriaus“ nugalėtojai – grupė „Mando“. Vaikinai tikino, kad yra nepaprastai laimingi ir susijaudinę galėdami būti šių apdovonojimų dalimi.

„Džiaugiamės čia būdami ir turėdami galimybę pasirodyti! Atliksime tris dainas – „California Dreamin‘, „SOS“, „I drove all night“. Tikrai verda labai daug emocijų“, – jų neslėpdamas sakė grupės vokalistas Antoine Wend.

„Galėčiau pasakyti tą patį. Labai keista kartu pasirodyti su žmonėmis, kuriuos anksčiau stebėdavau tik per televiziją“, – pridūrė klavišininkas Mindaugas Pundzius.

Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai
Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai

Apdovanojimų nepraleido ir „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje besivaržantis Audrius Petrauskas-Gebrasy. Raudonuoju kilimu jis žengė su bičiulėmis Akvile ir Aušra, kurios jam padeda ir euroviziniame pasirodyme.

„Smagu čia būti, susitikti su kitais atlikėjais“, – džiaugėsi Gebrasy.

Jei galėtų, M.A.M.A apdovanojimą Gebrasy skirtų Evgenyai Redko – vaikiną sužavėjo jos albumas.

Jis taip paminėjo dar kelis atlikėjus, kuriais žavisi – Jazzu, GJan, „Saulės kliošas“ ir „Sisters On Wire“.

Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai
Teodoras Biliūnas/BNS/M.A.M.A. apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai

Muzikos apdovanojimų M.A.M.A. 2021 organizatoriai parengė saugumo planą, leidusį užtikrinti saugumą arenoje repeticijų bei renginio metu.

Atsižvelgiant į pandeminę situaciją bei teisės aktus M.A.M.A. atstovai be visiems renginiams galiojančių saugumo priemonių, tokių kaip griežtas galimybių paso tikrinimas, patekimas į areną tik su ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratoriumi, saugių atstumų užtikrinimas, įspėjamųjų ženklų įrengimas, informacinių garso takelių transliavimas, draudimas salėje vartoti gėrimus ar valgyti, ėmėsi ir papildomų priemonių.

Bendradarbiaujant su klinika patenkant į areną buvo tikrinami ne tik galimybių pasai, bet ir visiems apdovanojimų programos dalyviams bei personalui buvo atlikti greitieji COVID-19 testai. Taip pat arenoje dirba apmokyta savanorių komanda, kuri įspėja žiūrovus bei dalyvius apie respiratorių dėvėjimą bei kitus reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius