Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Spjauna į reikalavimus dėl viruso: kviečia sportuoti, viduriniais pirštais ragina eiti į barą

Nors Vyriausybė ketvirtadienį paskelbė dėl koronaviruso grėsmės stabdanti sporto, laisvalaikio, kultūros, švietimo ir kitų įstaigų veiklą, kai kuriems verslo atstovams ši žinia – nė motais. Socialiniuose tinkluose jau dabar plinta raginimai sportuoti slapta susibūrus ir apsilankyti kiekvieną naktį veikiančiame bare Vilniuje, kur vakarėlis nesibaigia.
Ironvytas ir baras „Flow“
Ironvytas ir asociatyvi iliustracija / „Facebook“ nuotr.

Prieš pusantrų metų pardavusį sporto klubą Vytautą Medinecką, geriau žinomą kaip Ironvytas, tebesupa sporto entuziastai. Sunerimę, kad mėnesiui dėl koronaviruso bus uždaryti sporto klubai, šie esą pradėjo rašyti V.Medineckui žinutes – kur sportuoti teks dabar?

Ironvytas socialiniuose tinkluose pateikė atsakymą, kaip galima būtų apeiti šiandien paskelbtą Vyriausybės sprendimą.

„Draugai, daug iš jūsų man rašot, ką darysim, kai sporto klubai nuo ryt užsidaro mėnesiui. Mėnesis be geležių?! Nu jūs nejuokaukit. Derinu vieną vietą, kur su sava chebra galėsim pumpuot sau saugiai užsidarę ir apsisaugosim nuo viruso. Į vakarą duosiu žinių“, – feisbuke rašė jis.

15min susisiekus su pačiu daug dėmesio sulaukusiu teksto autoriumi, šis tvirtai laikėsi savo pozicijos. „Mėnesiui laiko užsidaryti sportininkams yra didesnė tragedija nei kuo nors sirgti“, – sakė vyras.

Anot jo, „rekomendacijos yra rekomendacijos“, o siūlymus sportuoti lauke jis laikantis nesąmone.

„Sako, eikite sportuoti į gamtą. Vingio parke išbėgsi tokiu oru sportuoti ant lauko treniruoklių, o ten, manau, yra dar daugiau bakterijų, bacilų. Be to, žmonės vien pabėgioję lauke jau susirgti gali. Jeigu lauke susiburs žmonės, tai tada neva nieko tokio nebus. Kur logika?“ – klausė Ironvyas.

Paminėjus, kad ekspertai pabrėžia gerą vėdinimą, todėl, matyti, lauke sportuoti būtų saugiau, sportininkas nesusilaikė: „Tegu vėdinasi, lauke laksto per lietų, aš nenoriu lakstyti per lietų. Aš nenoriu lakstyti per lietų ir kas man uždraus kilnoti mano mėgiamą geležį su savo bičiuliais?“

Anot jo, prieglobstį geležims kilnoti jo draugai galės rasti namų sporto salėje. „Tai nėra veikiantis sporto klubas. Yra patalpa, kur sudėti treniruokliai, kuriais galima naudotis. Va ir viskas. Tiesiog dabar reikia tą vietą susitvarkyti ir šitą mėnesį draugų apsuptyje, draugų būryje daryt treniruotes“, – sakė V.Medineckas.

Kaip pasakojo vyras, čia nepateks bet kokie žmonės, tik draugai-sporto entuziastai. „Tai organizuojamės su savo bičiuliais, su draugais, kurie yra sveiki, nesusirgę, nuvažiuoti nuo namų iki salės, kuri yra namų salė. Joje galima priimti savo draugus ir pasportuoti kartu“, – pasakojo Ironvytas.

Anot jo, čia susirinks apie 10-20 žmonių. Paklaustas, ar didesnei kompanijai susirinkus dezinfekuos patalpas, atlikėjas nusijuokė: „Nu kokį dezinfekuot... Tai rankas galbūt dezinfekuos.“

Apskritai jis teigė matantis neteisybę, jog koronaviruso akivaizdoje parduotuvės dirba, o štai būtent sporto klubai – ne. „Man čia yra komiška“, – užsiminė Ironvytas. „Ar į svečius draudžiama eiti? Nu tai va“, – savo viešą kvietimą sportuoti drauge argumentavo jis.

„Facebook“ nuotr./Baras „Flow“
„Facebook“ nuotr./Baras „Flow“

Per internetą nuvilnijo ir kitas paraginimas užsukti į barą. Dominikonų gatvėje įsikūręs baras „Flow“ veiklos dėl plintančios ligos pristabdyti neketina – atvirkščiai, kviečia čia užsukti „kiekvieną mielą naktelę“ drauge su asociatyvia nuotrauka, kurioje rodomi viduriniai pirštai.

„Spėkit, kur ir toliau viskas vyks kaip vykę, nes perimetre tik 30 žmonių telpa. Nuo 18:00 iki 00:00, šaikele. Kiekvieną mielą naktelę!“ – feisbuke rašė baro socialinius tinklus administruojantis asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius