-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stichinės audros apsuptoje Tailando saloje atostogaujantis S.Vaitulionis: „Gal ne tame Pukete esu“

Tailandas jau spėjo tapti viena mėgstamiausių lietuvių turistų lankomų šalių. Atėjus žiemai ir Lietuvos padangėje vis rečiau matant saulę, žmonės kraunasi lagaminus ir skuodžia į saulėtą kraštą. Tačiau šios atostogos gali būti džiugios ne visiems Tailando turistams.
Saugirdas Vaitulionis
Saugirdas Vaitulionis / Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija paskelbė įspėjimą, jog prie Tailando artinasi bene stipriausia per kelis dešimtmečius audra „Pabuk“. Pranešama, kad ji turi pasiekti ir Ko Samujo (Koh Samui), Ko Pangano (Koh Pangan) ir Ko Tao (Koh Tao) salas, Puketo (Phuket), Krabi ir kaimyninius regionus. Didžiausioje Tailando saloje – Pukete atostogauja ir viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis, kuris 15min sutiko pasidalinti įspūdžiais bei nuotaikomis, vyraujančiomis saloje.

„Kelionės įspūdžiai kol kas labai nedideli, nes mes tik prieš parą atskridome į Puketą. Buvo nemažai grėsmingų kalbų dėl didelės audros, buvome sunerimę ar iš viso leis leistis lėktuvui – paniką lengva sukelti. Bet kartu su draugais atvykę į salą nudžiugom, kad nebuvo sukilusios jokios tarnybos ar sutrikusios susisiekimo priemonės – nei oro uostas, nei taksi. Kol kas nuotaikos yra puikios ir nuostabios“, – pasakojo S.Vaitulionis.

Saugirdas teigė, kad šiuo metu saloje yra kiek debesuota, tačiau dieną buvo pasirodžiusi ir saulė: „Yra šiokia tokia dulksna, bet tai normalu, kad kartą ar kelis kartus per dieną šiuose kraštuose pakrapnoja, pučia lengvas vėjas, juk Azija. Nors šiandien saulė ir neplieskia kiaurą parą, temperatūra apie +28 laipsnius šilumos. Man tai yra normalus oras Tailande.“

Asmeninio albumo nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Asmeninio albumo nuotr./Saugirdas Vaitulionis

Paklaustas apie neramumus saloje ir vietinių reakciją į artėjančią didžiulę audrą, Saugirdas stebisi. Jam keista girdėti, kad kai kurie Pukete atostogaujantys lietuviai žiniasklaidai kalba apie gresiančią salos evakuaciją.

„Mes visą dieną buvome paplūdimyje, pietavome ant jūros kranto. Klaipėdoje eilinę dieną būna baisesni vėjai. Aš, aišku, nežinau, kas gali būti po paros ar kelių valandų, nes suprantu, kad audra siaučia, yra neprognozuojama ir pridarė daugybę žalos kitose salose – dėl to labai gaila vietinių gyventojų ir poilsiautojų, kuriems sugedo atostogos, tačiau šioje vietoje jos nėra. Tikiuosi visos grėsmės – jau praeityje“, – pasakojo šiuo metu Bangtao paplūdimyje poilsiaujantis S.Vaitulionis.

Tiesa, Saugirdas prisipažino, jog akylai sekė informaciją ir Puketo orų prognozes, tačiau nejaučia baimės, nes salos gyventojai taip pat ramūs.

„Nebuvo jokios panikos ir tuštėjančių gatvių. Mes puikiausiai vakarieniavome restorane. Pasak meteorologų prognozių, audra turėjo prasidėti apie 18 val. Tuo metu mes su draugų kompanija ėjome į masažų procedūras, paskui dar pasivaikščiojome, o dabar sėdime viešbučio kiemelyje. Aš nežinau, gal ne tame Pukete esu“, – juokėsi Saugirdas.

Atostogas Tailando saloje leidžiantis vyras sakė planuojantis čia būti dar beveik 3 savaites ir tikisi, jog turės galimybę keliauti po salas: „Buvau sunerimęs, ar dėl audros galėsime persikelti į jas vandens transportu, tačiau mes nekertame to audros maršruto, tai kol kas streso ir nekelia. Tikiuosi, kad didesnių pasekmių ir nelaimių audra neatneš.“

Tiesa, Saugirdas prisipažino, kad jau yra susidūręs su panašia patirtimi atostogaudamas tropiniuose kraštuose. Vienos kelionės metu jį gąsdino ugnikalnio išsiveržimas.

„Juokiuosi, kad aš turiu tokią karmą – dažnai atostogauju tokiuose kraštuose, kur vyrauja stichinės nelaimės. Esu atostogavęs Balyje, kai kėsinosi veržtis Agungo ugnikalnis, todėl dabar, išgirdęs apie audrą, šiek tiek buvau nejaukiame laukime. Tačiau matydamas už lango orą ir vietinių reakcijas, blaiviai vertinu situaciją ir labai smarkiai nepergyvenu. Manau, kad, laimei, didžioji audra mūsų lokaciją aplenkė“, – sakė Saugirdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius