Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikuolis Simonas Dailidė sumeistravo namą ant vandens: „Palyginimų su dailide sulaukiu“

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė neseniai daugelį nustebino pareiškęs, jog pagaliau jo meistrautas namas Vilniaus centre, Neries upėje, – beveik baigtas. Kaip 15min pasakojo pats vaikinas, prikelti namą naujam gyvenimui truko metus laiko, tačiau rezultatu patenkintas liko ne tik jis, nuo šiol turėsiąs vasarnamį ant vandens, bet ir daugelis susidomėjusių tokiu netradiciniu namuku.
Simonas Dailidė ir jo namelis vandeny
Simonas Dailidė ir jo namelis vandeny / Asmeninio albumo nuotr.

Namas vidury upės ir pačiame Vilniaus centre – atrodytų, tai nėra šios realybės vaizdas. Vis dėlto sveikuolis S.Dailidė įrodė, kad viskas yra įmanoma ir nuo šiol į darbus ar susitikimus skubantiems vilniečiams gali mojuoti iš savo netradicinio vasarinio būsto.

Aplinkiniai iš pradžių vertino skeptiškai

Kaip prisiminė Simonas, viskas prasidėjo dar prieš metus, kai jis gavo pasiūlymą įsigyti namuką. Tiesa, anaiptol ne tokį, kokį dabar matome nuotraukose.

„Namukas buvo tragiškos būklės, bet aš, kaip mėgstantis konstruoti, įžvelgiau tai, kad jį galima visai gražiai sutvarkyti savo jėgomis“, – pasakojo S.Dailidė.

Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens
Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens

Visgi netrukus teko susidurti su realybe – planavęs greit užbaigti projektą, Simonas prie jo prisėdo ilgam laikui. „Per daug optimistiškai vertinau situaciją, bet išėjo taip, kad dar ir dabar tą namuką tvarkau“, – juokėsi jis.

Negelbėjo ir tai, jog dalis aplinkinių optimistiškai nusiteikę nebuvo. Anot Simono, tekdavo išgirsti klausimų, kodėl jis esą užsiimantis tokiomis nesąmonėmis, kam švaistantis savo laiką ir pinigus.

Tačiau čia S.Dailidė planų neapleidęs ir karantino metu į darbus kibęs tik dar tvirčiau. Tiesa, tam reikėjo skirti nemažai ir laiko, ir finansų.

„Kai ėmiausi projekto, supratau, kad ne viskas yra tik rožinėmis spalvomis. Bet man tas malonu, mėgstu tokius darbus. Dabar rezultatas džiugina, bet vis tiek dar ne iki galo, dar reikia pridėti rankas“, – pripažino sveikuolis.

Pasižvalgykite po Simono Dailidės namelį ant vandens:

Ir pavasarot, ir pasidarbuot

Dabar, prabėgus metams, plūduriuojantis namukas jau naudojamas įvairiomis reikmėms. Kaip teigė Simonas, šiuo metu prie Mindaugo tilto, ten, kur įteka Vilnelė, stūksantis būstas atlieka porą skirtingų funkcijų.

„Jis yra vasarnamis arba skirtas padirbėti su kompiuteriu, kai būni Vilniuje. Mano žmona, pavyzdžiui, gali ir tarp repeticijų ateiti pailsėti. Tame namuke labai ramu, vanduo teka. Atrodo, lyg ir esi pačiame centre, bet kartu ir nuošaliai“, – svajingai pasakojo vaikinas.

Panašu, kad naująjį namuką bus pamilęs ne tik pats S.Dailidė, bet ir tie, kurie anksčiau žėrė jam kritikos. Bent jau tokią tendenciją įžvelgia pats sveikuolis.

Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens
Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens

„Kritikuojančių tonas laikui bėgant pasikeitė, dabar jie siūlo, ką galima pakeisti, pagerinti. Kai namukas dar taip gražiai neatrodė, jie buvo kitokios nuomonės. O kai kurie jau į svečius prašosi, net ir pavydo gaidelė jaučiasi“, – juokėsi S.Dailidė.

Tiesa, jis čia pat pridūrė, jog buvo net klaususių apie galimybę namuką išnuomoti.

„Vienas kitas dėl nuomos jau parašo. Bet, kol namas nėra baigtas, dar nėra apie ką svarstyti. Ateityje vakarėliams tikrai nenuomosiu, bet kažkam pernakvoti, tiems, kurie yra romantikai ir turi galbūt tokią svajonę čia miegoti, kodėl gi ne? Bet vėlgi – į namą įdėta daug meilės, širdies, tai nesinori, kad jį nudrengtų“, – pridūrė pašnekovas.

S.Dailidės pasakojimas apie naująjį namelį – vaizdo įraše:

VIDEO: NAMELIU ANT VANDENS Į VILNIAUS CENTRĄ!

Dailidė Simonas Dailidė

Visgi svarbus statinys – namas vandenyje – bus nei pirmoji, nei paskutinioji Simono avantiūra. Kaip pats sveikuolis užsiminė, jis tokias veiklas itin mėgstantis, o toks, kaip kam net šmaikštus, pavardės ir hobio sutapimas vaikinui yra tiesiog mielas.

„Palyginimų su dailide sulaukiu, tas neišvengiama. Aš pats save palyginu su dailide, taip tiesiog gražiai skamba – ir ta pavardė, ir tai, kad aš mėgstu darbus su medžiu. Iš tikrųjų procesas man patinka – kažką padarai su įrankiais, medžiu, skiri tam laiko, o paskui pamatai galutinį rezultatą“, – mintimis dalijosi vaikinas.

Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens
Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens

Negana to, S.Dailidė sekantiems jo veiklą netrukus žada dar daugiau atrakcijų. Štai vaikinas 15min atskleidė, kad vieno vandens namuko galimai bus negana.

„Visame pasaulyje ir visoje Europoje tokie nameliai ant vandens yra populiarūs. Tik pas mus Lietuvoje jų kažkaip visai nėra. Tad turiu minčių, nusižiūrėjęs užsienyje, pasistatyti tokį tikrą namelį, nes šis – sukurtas iš nieko. O kai nebereikės investuoti į šį, galbūt reikės pasistatyti ir ofisiuką ant vandens“, – sakė vaikinas.

Tačiau S.Dailidė vienu vandens objektu nežada apsiriboti. 15min sveikuolis užsiminė, jog jau kuris laikas jo galvoje kirba ir labai rimta mintis įsigyti laivą.

Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens
Asmeninio albumo nuotr./Simono Dailidės namelis ant vandens

„Kai įsigijau namuką, sugalvojau, kad man dar reikia laivo teisių. Dabar jas laikausi, būsiu kapitonas, tad tikrai įsigysiu ir laivelį“, – pokalbį užbaigė pašnekovas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sveikuolis Simonas Dailidė vedė išrinktąją Aistę Baliunytę: vestuvės – be alkoholio ir mėsos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius