Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tadą Vidmantą papiktino draudimas valgyti kino teatre: jo priežastis – nėra stalų

Neseniai pristatęs filmą „Naktinė žvejyba“ režisierius Tadas Vidmantas yra nusivylęs tuo, kokioje aplinkoje jis dabar yra rodomas. Dėl pandeminių apribojimų kino teatruose nėra galima užkandžiauti, o štai čia režisierius įžvelgia neteisybę kitų verslų akivaizdoje ir už tai akmenėlį metą sveikatos ministro daržan.
Kukurūzų spragėsiai, Tadas Vidmantas
Kukurūzų spragėsiai, Tadas Vidmantas / 15min ir Dainiaus Ščiukos nuotr.

Savo kritika sveikatos ministrui Arūnui Dulkiui Tadas Vidmantas pasidalijo socialiniame tinkle.

„Arūnas Dulkys įeis į istoriją, kaip žmogus, nužudęs kiną.

Nežinau, ar žinot, bet tai gana didelės pajamos kino teatrams ir svarbus faktorius žiūrovui apsisprendžiant, ar eiti į kiną ar geriau į barą, kur nėra jokių ribojimų. Nesvarbu, ar skiepytas ar ne, su tuo pasu ar ne. Būtent dėl Arūno sprendimų vis dar negalima kine patirti pilnos kino pramogos, t. y. popkornų ir kolos.

Toks pamąstymui. Kur daugiau galimybių užsikrėsti? a) bare, kur visi geria, stumdosi, garsiai kalba vienas kitam į veidą, nes per muziką nesigirdi; b) kine, kur niekas nekalba, nevaikšto, savo vietoj sėdi ir į tą pačią pusę žiūri. Kitaip sakant, kas sveikiau, sveikatos ministre?

Holivudas su savo politkorektiškais, neoriginaliais filmais jau seniai nieko gero nebeatsiunčia, komedijų išvis nebekuria, o lietuviams (įskaitant ir mane) to daryti nebeapsimoka. Yra dar kas turi stalčiuose savo filmus, laukia geresnių laikų, bet tuoj nebebus, kur jų parodyt.

Kino teatrams jau dabar neapsimoka veikti. Jei niekas greitai nepasikeis, jie užsidarys ir viskas – kinas baigsis visam laikui. Jų vietose stovės verslo centrai. Dėl to kaltas bus tik vienas žmogus – Arūnas Dulkys. Priminsiu apie jį ir prieš kitus rinkimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tadas Vidmantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tadas Vidmantas

O žinot, kokios priežastys, kodėl vis dar negalima popkornų valgyt ir reikia filmus žiūrėt su kaukėm? Nes nėra stalų! Aš nejuokauju, čia iš oficialaus jo atsakymo. Kaip aš interpretuoju šitą argumentą: kai valgai restorane, valgai PRIE STALO, vadinasi, niekuo neužsikrėsi. Kai valgai kino salėj, NĖRA STALO, vadinasi, užsikrėsi. Fantastiška logika, ministre. Ar ta pačia galva ir namie sprendimus priimat? Ar tik darbe?

Kažkaip nelabai sekasi mums pastaruoju metu su valdžiom, ar ne? Arba tyčia nesąmones daro, arba nemoka, arba tingi. Jei šita tendencija tęsis, kiti jau bus tokie, kur norės uždrausti abortus, bet nežinos, kaip tą padaryti... Bent jau tą privalomąją marihuaną galėtų įvesti, kur taip žadėjo. Bent kažkiek labiau p* viskas būtų. Iki kol neatsirastų priklausomybė, turiu omeny“, – rašė Tadas Vidmantas.

Toliau režisieriaus įrašą sekė dar liūdnesnė žinia – pasirodo, „Naktinė žvejyba“ dėl susiklosčiusios situacijos gali būti paskutinis Tado Vidmanto filmas.

„Žodžiu, buvo smagu. Šitie šeši metai man asmeniškai buvo geri ir sėkmingi, bet turiu pasakyti, kad „Naktinė Žvejyba“, nors ir labai juokingas, labai kitoks, greičiausiai yra paskutinis mano filmas. Teks kepti serialus arba išvis daryti kažką kito. Sugalvosiu.

Suprantu, kad šūdas sėdėti su kauke, bet ateikit į kiną, kol neuždarė į karantiną. O, net susirimavo. Ir kad nebūčiau kaip SEL'as su savo atsisveikinimo/sugrįžimo koncertais, visgi pabrėžiu – GREIČIAUSIAI paskutinis filmas. T. y. jei Arūnas Dulkys ir toliau nesupras, kam žmonėms reikalingos pramogos.

Na, bet jei žmogui skelbti populiariausių vardų dešimtuką tarp mirusių nuo patys žinot ko yra pramoga, tai nenuostabu, kad kinas nėra“, – užbaigė Tadas Vidmantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius