Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tegul namai kvepia Kalėdomis: šventinių K.Starkienės meduolių receptas pavyks net ir negaminantiems

Šventinis stalas neįsivaizduojamas ne tik be tokių tradicija tapusių patiekalų, kaip, pavyzdžiui, balta mišrainė, bet ir be desertų – būtent čia vietos eksperimentams paliekama kur kas daugiau! O kaip artimuosius ir draugus nustebinti šiemet pasiūlys Kotryna Starkienė, pamatysime jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Kotrynos Starkienės receptas
Kotrynos Starkienės receptas / Stop kadras

Visą gruodį K.Starkienė paskyrė šventiniams patiekalams. O šį kartą pagaliau atėjo saldžiausiai švenčių daliai – desertams!

„Žiūrovų laukia laiko išbandyti ypatingai kvapnūs ir skanūs meduoliai, iš kurių tešlos galima iškepti net ir meduolinį namelį. O kaip šventinis stalas be torto? Kalėdoms siūlau tokį tortą, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanus. O jį pagaminti – visai nesudėtinga. Šokoladiniai torto blynai, plakta karamelė, rūgšti spanguolių uogienė ir daug daug šokolado – puikus derinys visiems skoniams“, – įsitikinusi Kotryna.

Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas
Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas

Torto receptą galima išvysti šio šeštadienio laidoje, o meduolių receptu K.Starkienė dalinasi jau dabar.

Meduoliams reikės:

250 g sviesto;

125 g rudojo cukraus;

2 kiaušinių;

800 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

3 a. š. imbiero miltelių;

3 a. š. cinamono;

0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;

0,5 a.š. muskato malto;

žiupsnio druskos;

žiupsnio maltų juodųjų pipirų;

280 g medaus.

Gaminimo eiga

Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną į tą pačią masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Į sviestą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Dalimis ten pat suberkite miltų ir prieskonių mišinį vis gerai pamaišydami tešlą. Galiausiai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti pusvalandžiui.

Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas
Stop kadras/Kotrynos Starkienės receptas

Tuomet tešlą iškočiokite, išpjaukite norimas figūras ir apie 10 minučių pašaukite meduolius kepti į 180C laipsnių įkaitintą orkaitę. Nepamirškite meduolių padekoruoti naudodami glaistą!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius