Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„TikTok'e“ kuriantis 15-metis Mantas išpopuliarėjo žaibiškai: didžiausia parodijų gerbėja – močiutė

Vos prieš kelis mėnesius „TikTok“ platformą atradęs Mantas šiandien jau gali pasidžiaugti daugiau nei 35-iais tūkst. sekėjų. Kokia jo paslaptis? Vilniuje gyvenantis vaikinas pasakoja iš pradžių bijojęs imtis šios veiklos, nes gąsdino aplinkinių nuomonė. Tačiau galiausiai išdrįsęs 15-metis atrado sėkmės raktą – per karantiną ėmęs kurti savo močiutės parodijas tapo sėkmingu „tiktokeriu“. Jomis susidomėjo ir pati vaikino senelė.
Mantas Butkevičius
Mantas Butkevičius / Stop kadras ir asmeninio albumo nuotr.

Kol kas Mantas save vadina pradedančiuoju tiktokeriu, trumpus vaizdo įrašus jis pradėjo kelti vos prieš kelis mėnesius. Ir, atrodo, sėkmė jam nusišypsojo greičiau nei tikėjosi. Vos po kelių mėnesių vaikinas surinko daugiau nei 35 tūkst. sekėjų. Toks per trumpą laiką pasiektas skaičius, anot jo, atrodo neapsakomai didelis.

„Ši platforma man padėjo atrasti save, manau, joje galima sparčiai iškilti į padanges“, – istoriją apie savo sėkmę pradėjo Mantas.

Išpopuliarėjo ne iš pirmo sykio

Pašnekovas pasakojo, kad „TikTok“ platforma buvo susidomėjęs jau ir anksčiau, tačiau niekaip neišdrįso įkelti vaizdo įrašų. Jį kankino baimė sulaukti kitų žmonių kritikos, todėl į šį, per karantiną ypač išpopuliarėjusį socialinį tinklą iš pradžių užsukdavo tik pasižiūrėti kitų kuriamų parodijų, šokių.

„Bet rugsėjo pabaigoje pagalvojau, kad reikia pabandyti ir man, blogiau juk nebus. Vis dėlto, kai pradėjau kelti „TikTok'us“ į savo naujai sukurtą paskyrą, nepavykdavo surinkti peržiūrų. Šalia mano vaizdo įrašų visada rodydavo 0. Pagalvojau – na, gal tikrai ši platforma ne man“, – ne tokią sėkmingą pradžią prisiminė Mantas.

Tačiau rankų taip greitai jis nenuleido. Senoje paskyroje pamatęs, kad ją seka 213 žmonių, Mantas suprato – tai jo antras šansas. Vaikinas pasakoja tuo metu turėjęs ne vieną idėją, ją įgyvendinęs sulaukė ir pirmojo pasisekimo.

VIDEO: Mantas Butkevičius

„Puikiai prisimenu – išjungiau „TikTok'ą“, o po valandos prisijungęs pastebėjau, kad vaizdo įrašą peržiūrėjo jau tūkstančiai vartotojų. Buvo nerealus jausmas“, – šypsodamasis prisimena Mantas.

Labiausiai palaiko močiutė

Vėliau 15-metis pradėjo reguliariai kurti trumpus vaizdo įrašus, kuriais dalijasi ir iki šios dienos. Anksčiau manęs, kad vaidyba toli gražu ne jam, šiandien vaikinas „TikTok“ platformoje atrado save ir savo aktorinį talentą. Jį puikiai padeda tobulinti kuriami vaizdo įrašai bei parodijos.

„Savo paskyroje talpinu humoristinius filmukus, įvairias parodijas, atkuriu gyvenimiškas situacijas. Labai daug sekėjų sulaukiau po parodijų su močiute“, – sako pašnekovas.

O idėja kurti močiutės parodijas jam kilo visai netikėtai, darant namų darbus. Kaip pasakoja Mantas, vieną vakarą juos ruošiant į galvą šovė mintis – vaikinas svarstė, kaip vyresnio amžiaus žmonės naudojasi feisbuku.

„Tuomet atsikėlęs kitą dieną anksti ryte, dar prieš pamokas susiradau mamos chalatą, savo seną šaliką, persirengiau, ir į trasą daryti vaizdo įrašo. Tą patį vakarą jį įkėliau į „TikTok'ą. Šiuo metu tai sėkmingiausias mano sukurtas įrašas, sulaukęs virš 300 tūkst. peržiūrų, apie 40 tūkst. „patinka“ paspaudimų“, – džiaugiasi Mantas.

VIDEO: Mantas Butkevičius
VIDEO: Mantas Butkevičius

Suprato jis tuomet, kad geriausios idėjos gimsta visai netikėtai. Tiesa, Mantas stengiasi neapsiriboti tik močiutės parodijomis, turinį paįvairina įkūnydamas ir savo mamą, brolį, sesę ar mokytojas.

„Esu labai labai nustebęs, nes per tokį trumpą laiką surinkti tiek sekėjų yra nerealu. Džiaugiuosi ir esu dėkingas visiems mane sekantiems žmonėms. Taip pat jaučiuosi atsakingas, nenoriu nuvilti savo auditorijos, todėl kiekvieną vaizdo įrašą analizuoju, mąstau, ar jis tikrai juokingas, ar žmonėms patiks“, – sako Mantas.

Vaikinas sako, kad „TikTok'as“ suteikė jam daugiau drąsos, pasitikėjimo savimi. Dabar jis pasakoja nebijantis parodyti save, nebijo ir kitų žmonių nuomonės, nes komentarai kartais išties padeda tobulėti. O nemažai teigiamų atsiliepimų Mantas sulaukia ne tik iš jį stebinčių socialinio tinklo vartotojų, artimų draugų, bet ir šeimos narių.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Butkevičius su močiute
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Butkevičius su močiute

„Visi yra labai susidomėję, ką jame veikiu. Labiausiai mano „TikTok“ stebi močiutė. Kiekvieną kartą, kai susitinkame, ji paklausia, kas naujo „TikTok'e“, kiek sekėjų turiu, visada padeda nufilmuoti vaizdo įrašus. Kadangi gyvename labai arti, kai reikia, kad kas nors mane nufilmuotų, visada nueinu pas ją. Močiutė visada pataria, dirbame kaip tikra komanda“, – juokiasi Mantas.

Viename jo įrašų, kuris surinko daugiau nei 267 tūkst. peržiūrų, 27 tūkst. „patinka“ paspaudimų, sutiko įsiamžinti ir pati vaikino močiutė: „Kai jai tai pasakiau, močiutė nepatikėjo, kad mūsų vaizdo įrašą peržiūrėjo tiek daug žmonių.“

VIDEO: Mantas Butkevičius su močiute Zita

Anot Manto, dabar močiutė yra jo didžiausia gerbėja, padėjėja, operatorė. Vaikinas šypsodamasis sako visiems linkintis turėti tokią palaikančią močiutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius