Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Trečioji Solveigos Mykolaitytės „CrossFit“ treniruotė: didžiausias priešas – rutina

Trečiąjį kartą į „CrossFit box‘ą“ Solveiga Mykolaitytė žengia jau tvirtai – pradžia padaryta, esminiai šio sporto principai aiškėja, o treneris pasitinka šypsena. Metas imtis pagrindinio treniruočių atributo – „workout of the day“ pratimų kombinacijos. Tačiau prieš tai reikia užsibrėžti tikslą – ko treniruotėse sieks Solveiga?
Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas
Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas / Fotogenijų nuotr.

Pasak vyriausiojo „Brasa CrossFit“ trenerio Pauliaus, pradedant sportuoti svarbiausia užsibrėžti tikslą. O jei pačiam jį nustatyti sunku, jau po pirmojo pokalbio su treneriu viskas paaiškėja.

Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė

„Tikslų būna skirtingų: vieni nori numesti svorio (riebalinės masės), kiti – priaugti raumenų, sustiprėti, išryškinti kūno linijas ar pasiruošti varžyboms. Tačiau dauguma sportuojančių tai daro dėl sveikatos ir geros savijautos. Jei turite tikslą, žinote, kodėl einate į treniruotes ir ko siekiate – tai yra motyvacijos sportuoti pagrindas“, – teigia Paulius Jurėnas.

Kokį tikslą sau užsibrėžė Solveiga? „Noriu tobulėti, stiprinti kūną ir pagerinti ištvermę. To modelio darbe labai reikia – juk kartais tenka ant kojų praleisti visą dieną. Todėl žmogus turi ne tik estetiškai atrodyti, bet ir būti fiziškai stiprus, tvirtos laikysenos, – profesijos subtilybėmis dalijasi Solveiga. – Paulius pasakojo, kad pirmieji rezultatai juntami jau po mėnesio. Ir tai nebūtinai yra pakitusios kūno formos – patobulėjusi technika, greitis, tvirtesnis kūnas taip pat padeda eiti tikslo link. Abu sutariame, kad svarbiausia pasiekus tikslą išsikelti naują ir nemesti sporto po 3 mėnesių – norint būti sveikam, judėti ir sportuoti reikia reguliariai.“

VIDEO: Solveiga Mykolaitytė trečiąjį kartą žengė į „CrossFit“ treniruotę

Pratimų pagrindas – skirtingi kasdieniai veiksmai

Didžiausias Solveigos priešas – rutina: „Sporte man nuolat norisi ko nors naujo – tie patys judesiai pabosta. Čia kiekviena treniruotė kitokia.“ Anot P.Jurėno, toks ir yra tikslas – kiekvienai treniruotei paruošti skirtingus pratimų derinius (workout of the day), kad kūnas tobulėtų ir nepriprastų prie rutinos.

Trečiosios Solveigos treniruotės „workout of the day“ pagrindas – natūralūs veiksmai.

Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė

„Minant „Assault bike“ vystome greitį, jėgą, galią ir fizinę ištvermę – dirba visas kūnas. Prisitraukimai su žiedais – gimnastinis, tačiau natūralus veiksmas. Šis pratimas lengvai pritaikomas kiekvienam, juo stiprinama viršutinė kūno dalis (nugara, juosmuo ir rankos), gerinamas vikrumas ir koordinacija. Lipimas – natūralus kasdienis veiksmas, kurį treniruotės metu kiek pasunkiname įtraukdami svorius. Čia didžiausią darbą atlieka kojos ir sėdmenys, dirba juosmuo, vidiniai raumenys ir rankos, tad lipdami geriname savo fizinę ištvermę. Tokios treniruotės metu išjudinami kone visi kūno raumenys – užtenka vos kelių pratimų“, – pasakoja treneris.

Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas
Fotogenijų nuotr./Solveiga Mykolaitytė ir Paulius Jurėnas

Kai pritrūksta motyvacijos

„Mėgstu improvizuoti – sportuoju pagal nuotaiką ir poreikį. Kartais rytais, kartais vakarais – stengiuosi sportą derinti prie darbo ir kelionių. Laiko rasti nesunku, svarbiausia turėti noro. Jei motyvacijos pritrūksta, primenu sau, kodėl sportuoju. Tuomet kojos pačios nuneša į sporto salę. „Užsivesti“ treniruotei man labai padeda muzika – tai pats geriausias variklis“, – šypsosi šį sportinį iššūkį priėmusi Solveiga.

Paulius Jurėnas pažymi, kad prie motyvacijos sportuoti prisideda ir aplinkiniai: „Juk nesinori nuvilti nei savęs, nei trenerio, nei draugų. Jei sportuojate grupėje, jos nariai visuomet palaikys, paskatins – sportas tampa komandiniu darbu, kuris užveda. Tikrai bus dienų, kai nesinorės sportuoti. Tačiau tokiu atveju tereikia prisiversti ateiti – iškart suprasite, kad teisingai pasielgėte. Tinginiauti neleis treneris – jis paskatins, patars ir užkrės savo pozityvia nuotaika.“

Solveigai sportuoti su treneriu itin svarbu: „Dauguma pradedančiųjų nesupranta, kad atlikti pratimą taisyklingai nėra lengva. Tačiau su trenerio pagalba viskas įmanoma. Žmogaus prigimtis yra judėti, jis nesukurtas sėdėti ant sofutės. Mitas, kad sportas išvargina – jis, priešingai, pakrauna energijos, atrodo, kad gali kalnus nuversti!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius