Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie „Golfo“ ir traktoriaus hibrido vairo – N.Daunoravičius: nesutinka su viena nuobauda

Pirmadienį Lietuvos policija išplatino nuotraukas, kuriose matyti iš „Golf“ ir traktoriaus detalių pagaminta transporto priemonė. Kaip paaiškėjo, ją vairavo garsus šonaslydžio entuziastas ir „YouTube“ tinklaraštininkas Norbertas Daunoravičius-Norbė. 15min susisiekė su vaikinu, kuris aiškino, kad važiavo ramiai, o transporto priemonė nebuvo pavojinga. Tad su viena nuobauda nesutinka – jo manymu, tai nebuvo chuliganiškas vairavimas.
Norbertas Daunoravičius-Norbė
Norbertas Daunoravičius-Norbė / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Kaip pasakoja N.Daunoravičius-Norbė, su kiek neįprastu automobiliu į gatves jis išvažiavo prieš kelias dienas. Prie pat jo dirbtuvių esantis kelias pasirodė tinkamiausia vieta išbandyti naują transporto priemonę. O ir paties eismo, pėsčiųjų čia beveik nepasitaiko.

„Mes pravažiavome kokius tris kilometrus, netoli mano dirbtuvių, kurios yra Savanorių prospekte. Tai ne pirmas kartas, kai padarome automobilį ir norime pasibandyti. Mes jau ilgą laiką konstruojame.

Tiesiog pravažiavome nufilmuoti, kaip tas automobilis važiuoja. O šioje vietoje nėra didelio eismo, jokių pašalinių žmonių, niekam nesukėlėme avarinių situacijų ir saugiai grįžome atgal“, – tikina jis.

Norbė pabrėžia, kad su pavojingu automobiliu į gatvę nevažiuotų ir nenorėtų to daryti.

„Visų pirma, mūsų važiavimas, kaip ten rašoma pačios policijos, nebuvo pasirodymas prieš kitus eismo dalyvius. Mes tikrai nei norėjome, nei tai darėme. Nebuvo sukeltas pavojus sveikatai ar gyvybei. Mes važiavome labai ramiai, atsargiai.

Plius pasibandėme savo teritorijoje, tai su jokiu pavojingu automobiliu, gink Dieve, nevažiuotume į gatvę. Ir faktas, kad nenorėtume. Jei ką nors blogo darytume, mes to nerodytume ir nekeltume į viešą erdvę. Nebuvo intencijos į chuliganizmo pusę“, – kalbėjo Norbė.

Jis neslepia nuostabos, kad automobilio išbandymas sulaukė tokių reakcijų: „Aišku, nesitikėjome, kad išsipūs iki tokio burbulo. Faktas, kad už telefoną rankoje galima gauti baudą, tai čia viskas suprantama. Tačiau iki ko tai išsirutuliojo, yra truputį absurdas.“

N.Daunoravičius-Norbė prisiminė ir seną Lietuvos policijos pažadą – atrasti specialią vietą, kurioje bus galima išbandyti tokio tipo automobilius ir su jais pasivažinėti legaliai.

„Jei jie dabar kelia tokią problemą, ir pagal juos tai chuliganiškas vairavimas, tai sakome, kad šalyje nėra jokios specialios vietos. Į ją galėtume nuvažiuoti su priekaba ir toje trasoje pasivažinėtume. Tada nesulauktume neigiamų emocijų, būtų saugu. Tačiau tokios vietos nėra, niekas nesirūpina, todėl policija eina lengviausiu keliu – nubausti. Ir kiek įmanoma maksimaliai.

Gal čia koks reklaminis ėjimas, nes mes patys ant lėkštutės padedame video į viešą erdvę. Nei mes slepiame numerius, nei slepiame, kas vairuoja. Tačiau, kaip jau sakiau, neturėjome intencijos kažkam pakenkti, blogo padaryti ar chuliganiškai vairuoti“, – teigia tinklaraštininkas.

LKPT nuotr./Sulaikytas automobilis
LKPT nuotr./Sulaikytas automobilis

Visgi N.Daunoravičius-Norbė baudų nesibaido – jis neslepia, kad galėjo neparodyti posūkio signalo ar telefoną laikė rankoje. Tačiau didžiausiu nuostoliu laiko vairuotojo pažymėjimo atėmimą.

„Visas mano darbas susijęs su vairavimu, todėl tai sugriautų visų metų planus, įvairius kontraktus su partneriais, dalyvavimą varžybose, kur reikia vairuotojo pažymėjimo. Žinoma, spręsime šią problemą, nes tai net nėra paskutinis nuosprendis.

Supratau, kad po mėnesio vyks dar vienas susitikimas, per kurį keliausiu išsiaiškinti ir spręsiu, kaip kas. Kol kas esu nusiteikęs draugiškai. Manau, jog įmanoma susišnekėti ir būti nubaustam tik už tai, kas iš tikro padaryta.

Suprantu, kad posūkis neparodytas, telefonas rankoje, bet nesutinku, kad tai buvo chuliganiškas vairavimas. Mes nebent galvojome, kad gali atimti techninę apžiūrą automobilio, nes ratai akivaizdžiai išlindo už arkos“, – 15min sakė Norbė.

Prieš kurį laiką buvo rašoma, kad Lietuvos kelių policijos tarnyba už chuliganišką vairavimą ir kitus KET pažeidimus nubaudė asmenį, kuris kovo 14 d. šia transporto priemone važinėjosi sostinės gatvėmis, „Facebook“ profilyje pirmadienio pavakarę paskelbė Lietuvos policija.

„Golfo“ su primontuotais žemės ūkio technikos ratais vairuotojui paskirta nuobauda – 225 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 12 mėn., feisbuke pranešė pareigūnai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniuje kelių policijai įkliuvo neregėtas monstras: „Golfo“ ir traktoriaus hibridas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius