Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už vagystes teisiamo D.Rediko atgimimą žlugdo naktinis areštas: „Ateitis yra miglota“

Krepšininko karjerą Nacionalinėje krepšinio lygoje, regis, sėkmingai gaivinančiam Dovydui Redikui – nauji iššūkiai. „Jonavos“ rungtynių tvarkaraštis kertasi su prokuratūros nustatytomis sąlygomis, kada šis sportininkas privalo būti namuose. D.Redikui ir jo advokatui kol kas nesiseka rasti argumentų teisme, kad sankcijos būtų sušvelnintos, tad krepšininko atstovui belieka konstatuoti: jauno vyro ateitis be sporto būtų miglota.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / JSK nuotr.

Prisimenant krepšininko Dovydo Rediko „įprotį“ įsivelti į įvairias keblias istorijas, būtų nesunku įsivaizduoti situaciją, kuomet komandos draugai ir treneris rungtynių metu staiga pasigenda vienu iš „Jonavos“ lyderių jau spėjusio tapti krepšininko. Taip atsitiktų, jei sportininkas atidžiai žiūrėtų į laikrodį ir būtų linkęs kruopščiai laikytis prokuratūroje jam paskirtų kardomųjų priemonių.

„Žmogus turi sportuoti. Antraip jo ateitis yra miglota“, – antradienį 15min teigė krepšininko advokatas Giedrius Baziulis. Teisininkas kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydamas pagerinti D.Redikui taikomų apribojimų sąlygas.

Kaip žinoma, Vilniaus miesto apylinkės teismas nuo vasaros nagrinėja D.Rediko baudžiamąją bylą dėl brangenybių vagysčių iš Astos Valentaitės. Sportininkas trikdė procesą, jo nelankydamas, tad prokuratūra jam paskyrė kardomąsias priemones. Tiesa, ne tokias griežtas, kaip suėmimas, tačiau vis tiek varžančias ne tik 25 metų asmeninį gyvenimą, tačiau ir karjeros galimybes.

Pasirodo, D.Redikui yra liepta būti namuose Vilniuje, kur jis registruotas, kasdien nuo 20 val. vakaro iki 8 val. ryto. Paprastai įpareigojimas „naktimis būti namuose“ netrunka net pusės paros – bėdų su teisėsauga turintiems asmenims užtenka niekur nesiblaškyti nuo 22 iki 6 val.

Ką D.Redikui reiškia jam nustatytos „namų režimo“ valandos?

Atsakymo į šį klausimą galima paieškoti konkrečiais pavyzdžiais. Praėjusį šeštadienį „Jonavos“ komanda žaidė išvykoje su „Ereliais“ – rungtynės Mažeikiuose prasidėjo
16 val.
Atstumas iki sostinės – per 300 kilometrų, tad protingas laikas įveikti tokį kelią yra maždaug 4 valandos. Štai čia ir galimas detektyvinis scenarijus: D.Redikui reikia mėginti spėti sužaisti bent dalį rungtynių, o tuomet visomis išgalėmis skubėti į Vilnių?

Ne ką laisviau sportininkas galėjo pasijunti ir penktadienį, kuomet jo naujoji komanda žaidė namų rungtynes Jonavoje. Pradžia buvo 18 val., bet pabaiga – tik apie 20 val., kai puolėjui formaliai jau reikia būti namie.

D.Rediko ir jo advokato prašymas atmestas kaip motyvuotas, klausimą sprendusi teisėja pasigedo įrodymų.

D.Rediko ir jo advokato prašymą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad jis atmetamas be jokių išlygų, kaip nepagrįstas. Teisėja Giedrė Norvilienė 15min informavo, kad prašymas nebuvo motyvuotas, teismui niekas nepateikė reikalingų įrodymų.

Formaliai šiandienė teismo nutartis dar neįsiteisėjo, per savaitę gali būti teikiama apeliacija, galbūt labiau motyvuojant tai, kodėl D.Redikui taip reikalinga laisvė per tas kelias vakarines valandas.

D.Redikas jau anksčiau yra sakęs, kad labai laukia savo baudžiamosios bylos pabaigos, nepriklausomai nuo gresiančios bausmės. Krepšininkas vylėsi, kad kartu su nuosprendžiu jo gyvenime atsiras kažkiek aiškumo ir laisvės pačiam planuoti tolimesnį gyvenimą, karjerą.

„Dabar esu nei pakartas, nei paleistas. Kai posėdžiai kas dvi savaites, čia ištisai nervai, stresas. Greičiau čia viskas užsibaigtų. Ar vienaip, ar kitaip, bet jau žinočiau, kokia situacija, ir galėčiau planuoti ateitį. Gal pavyktų grįžti į Graikiją arba kitur išvažiuot“, – prieš kelias savaites optimistinių planų neslėpė D.Redikas.
Per tą laiką jo mintys materializavosi – gruodžio 15 d. krepšininkas sugrįžo į Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon NKL) pirmenybes, solidžiai debiutuodamas „Jonavos“ sudėtyje.

nuotr. Dainiaus Lukštos/Dovydas Redikas
nuotr. Dainiaus Lukštos/Dovydas Redikas

Tačiau sportininko mintims apie teismų maratono pabaigą išsipildyti kol kas nelemta. Nors būta vilčių, kad šįmet procesas baigsis, o 2018-ųjų pradžioje D.Redikui jau bus paskelbtas verdiktas, bylinėjimasis su A.Valentaite dar užsitęs.
„Reikia išsiaiškinti dėl tų daiktų vertės“, – 15min sakė advokatas G.Baziulis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Teisiamo Dovydo Rediko viltis – pavogtų brangenybių vertės ekspertas: „Nėra tokių kainų!“

Portalas jau anksčiau rašė apie šią teisininko iškeltą problemą – buvo bandoma įvairiuose šaltiniuose ieškoti, kiek galėtų kainuoti byloje aptarinėjamas turtas, tačiau tokių didelių sumų, kokios minimos ieškinyje, niekur nepavyko aptikti.

15min žiniomis, neviešai nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje Naujausiais metais yra suplanuoti mažiausiai du teisiamieji posėdžiai. Po jų bus aišku, ar procesą teks dar pratęsti, ar prokuroras jau pasiūlys bausmę, o teisėja galės išeiti rašyti nuosprendžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius