Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Bareikio ir J.Šeduikytės sūnus Adas demonstruoja naują talentą: piešia ant batų

Atlikėjų Vido Bareikio ir Jurgos Šeduikytės sūnų Adą (13) ant scenos tikriausiai teko matyti ne kartą, tačiau ne visi žino, kad jis dar ir puikiai piešia. Ir savo kūrybinę pusę atskleidžia ne ant drobės, o ant batų ir drabužių! Apie tai vaikinas sutiko papasakoti 15min, leisdamas iš arčiau pažvelgti į savo, jaunojo menininko, ambicijas.
Adas Bareikis, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis
Adas Bareikis, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Adą ant scenos buvo galima pamatyti tikrai ne vieną ir ne du kartus. Vaikinui muzikos pasaulis nėra svetimas, o ypač tada, kai kuriant dainas tampa tėčio Vido dešiniąja ranka. Vis dėlto tik neseniai Adas parodė ir kitą savo pusę, kurioje karaliauja spalvos, vaizduotė ir įvairiausi personažai.

Piešti ant batų iš pradžių bijojo

Ar įsivaizduotumėte, kad ką tik nupirkti baltutėliai sportbačiai 13-mečio dėka gali originaliai nusidažyti įvairiausiomis spalvomis? Jei ne, tai kviečiame pažvelgti į vaikino meniškąjį pasaulį – dabar Adas drąsiai piešia ant įvairių drabužių ir avalynės. O viskas prasidėjo palyginus neseniai, prieš dvejus metus.

„Pradžia nebuvo sunki. Tik labai bijojau piešti ant batų, bet pradėjus, baimė dingo ir piešiu kiekvieną dieną“, – pasakoja A.Bareikis.

Asmeninio albumo nuotr./Adas Bareikis
Asmeninio albumo nuotr./Adas Bareikis

Nors neretai prieš pradedant naują veiklą semiamės įvairių teorinių žinių, lankome kursus ir, žinoma, griebiamės „YouTube“ pamokų, bet Adui to neprireikė. Panašu, kad jam viskas ėjosi kaip per sviestą.

„Aš nemokėjau jokių technikų, piešdamas improvizavau. Bet manau, kad visgi geriau žinoti technikas, kaip tinkamai piešti“, – šiandien svarsto jis.

Ado pagrindiniu įrankiu tapo permanentiniai flomasteriai. Anksčiau išbandė ir kitokių rūšių, tačiau pasiteisino tik pastarieji.

„Iš pradžių bandžiau piešti su paprastais, bet jie iš karto nusiplaudavo. Vėliau nusipirkau permanentinius flomasterius“, – prisimena jaunasis pašnekovas.

Mėgstamiausias kūrinys – išpiešti „Nike Air Force 1“

Iš viso Ado nupieštų darbų kolekcija jau beveik pasiekė apvalų skaičių – garbingąjį dešimtuką.

„Dažniausiai piešiu ant batų. Iš viso apipaišiau penkias poras. Tada vieną skarelę, kepurę, kuprinę ir marškinėlius“, – savo atliktus darbus išvardija Adas, pridurdamas, kad ties tuo tikrai nesustos.

Ar iš šių darbų vaikinas gali išskirti savo mėgstamiausią? Jis nedvejodamas atšauna, kad turi savo mylimiausią sportbačių porą.

„Tai – „Nike Air Force 1“, kuriuos ilgiausiai piešiau ir man jie gražiausi iš mano apipieštų batų“, – besišypsodamas teigia A.Bareikis.

Asmeninio albumo nuotr./Adas Bareikis
Asmeninio albumo nuotr./Adas Bareikis

Jau sulaukia užsakymų

Vaikino meno kūriniai – ne tik jo ar jo šeimos narių akims, bet ir būsimiems klientams. Pasirodo, A.Bareikio darbais kuo toliau, tuo labiau susidomi vis daugiau žmonių.

„Jau turėjau du užsakymus, bet tikrai kreipiasi nemažai žmonių“, – apie pirmuosius klientus prabilo Adas.

Asmeninio albumo nuotr./Ado Bareikio išpaišyti batai
Asmeninio albumo nuotr./Ado Bareikio išpaišyti batai

Vaikinas atskleidė ir tai, kiek maždaug užtrunka besidarbuodamas prie vieno kūrinio. Anot jo, viskas priklauso nuo paties darbo: „Labai skirtingai, žiūrint, ar tai batas, ar rūbas. Galbūt virš trijų valandų.“

Artimiausių šeimos narių palaikymas

A.Bareikis kai kuo nesiskiria ir nuo didžiųjų pasaulio menininkų – jis turi, na, savotišką mūzą, jei būtų galima taip įvardinti.

„Mane įkvepia tai, kad galvoju, kaip paskui su tais nupieštais rūbais, batais atrodysiu. Ir kad tokie jie bus vieninteliai“, – paaiškina jis.

Adą skatina ir šalia jo esantys mama Jurga ir tėtis Vidas, kurie patys ne vienerius metus gerbėjus žavi savo muzikiniu talentu. O palaikymą iš jų, kaip sako pats Adas, jaučia tikrai didelį.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė su sūnumi Adu

„Jie labai džiaugiasi, kad aš turiu veiklą, kuri man labai patinka. Duoda sunkesnių iššūkių ne tik su batais, bet ir kitais rūbais“, – apie pozityvų ir motyvuojantį tėvų požiūrį kalba A.Bareikis.

Galima būtų pamanyti, kad ateityje savo gyvenimą vaikinas sies su drabužių dizainu ir galbūt turi galimybę tapti garsiu dizaineriu, tačiau su tokiais teiginiais jis nelinkęs skubėti.

„Kol kas dar nelabai galvoju apie studijas, nes dar tik pradėjau piešti rūbus, bet jeigu labai patiks, manau, gal ir pagalvosiu apie tai“, – 15min patikina Adas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius