Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų dienos centruose dovanas teikusi Gerda Žemaitė: „Susitikusi susigraudinau“

Prieš kelias dienas televizijos laidų vedėja, „TV pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė prisidėjo prie kilnios iniciatyvos ir dviejuose vaikų dienos centruose Kauno apskrityje vaikams dalijo kalėdines dovanėles. Jų šypsena, nenuilstamas smalsumas, deklamuojami eilėraščiai privertė moterį išspausti ašarą ir iškart pagalvoti – tai tikrai ne paskutiniai metai, kai čia lankosi.
Gerda Žemaitė artėjančių Kalėdų proga lankėsi vaikų dienos centruose
Gerda Žemaitė artėjančių Kalėdų proga lankėsi vaikų dienos centruose / Asmeninio albumo nuotr.

Išpildyti vaikų tyriausias svajones laidų vedėjai pasiūlė jos artima draugė Gintarė Eimantaitė. Būtent ji tapo gražios iniciatyvos sumanytoja, kuri vaikus džiugina jau ne pirmus ir ne antrus metus.

„Ji ruošia visą sąrašą vaikų norų, o tie norai būna labai žemiški. Pavyzdžiui, buvo parašyta, kad vieni nori šiltų batų, treningų, o berniukas, kurį pasirinkau, norėjo, kad jam dovaną išrinkčiau pagal savo nuožiūrą.

Tad dalijamės tais sąrašais, perkame dovanas, pakuojame, surenkame ir įteikiame. Ji šiemet pakvietė mane prisijungti ir šias dovanas išvežioti“, – sprendimą prisijungti prie iniciatyvos paaiškino Gerda Žemaitė.

Laidų vedėją pradžiugino ir nuoširdžiausios vaikų reakcijos, kai šie, išvydę ją tarpduryje, pradėjo link jos bėgti.

„Pats pirmutinis susitikimas buvo toks šokas, nes įėjau, jie mane pamatė ir būriu apsikabino. Buvo toks jausmas, dėl kurio ašara ištryško. Žinote, kaip vaikai nemoka meluoti, o rodo emociją čia ir dabar, tai ten tas pats buvo.

Jiems labai buvo įdomu su manimi pabendrauti, mergaitės klausė, kaip dirbti televizijoje. Papasakojau, ką reikia studijuoti, kur mokytis, kodėl būtina turėti savo tikslų. Na, tikrai labai fainai pabuvome“, – prisiminusi dienos emocijas šypsojosi Gerda.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su drauge Gintare Eimantaite
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su drauge Gintare Eimantaite

Vis dėlto ne tik G.Žemaitė nustebino vaikus, bet ir jie ją – surengė specialią programą, kurioje buvo deklamuojami eilėraščiai, kviečiama prie stalo.

„Kai jie dainavo, irgi susigraudinau. Mums tokius žibintus padovanojo, kuriuos patys nupiešė. Tikrai labai jautrus vakaras. Buvau be galo laiminga, kad mane pakvietė prisijungti. Manau, kad jungsiuosi kiekvienais metais prie šios gražios iniciatyvos ir raginu tai daryti ir kitus“, – sakė ji.

Tai nėra vienintelė iniciatyva, kuria Gerda užsiima. Pasirodo, ji jau ne vienerius metus jungiasi prie įvairiausių labdaringų akcijų, skatina kitus žmones aukoti ar kitais būdais padėti tiems, kuriems pagalbos labiausiai reikia. Pavyzdžiui, ji kartą išpildė ir jai asmeninę žinutę parašiusios moters prašymą.

„Pati turiu keletą šeimų, kurioms padedu. Šiais metais slaptai išsiunčiau dovanas į jų paštomatus. Man pačiai labai smagu, kai galiu taip pradžiuginti. Tas metas turi būti ne tik prieš Kalėdas, bet ir apskritai. Man kartais žmonės parašo į instagramą ir prašo pagalbos.

Buvo moteris, kuriai reikėjo papildų po operacijos, nes prižiūrėjo keturis anūkus, o pati jų gauti negalėjo. Ji nesitikėjo, kad aš jai nupirksiu. Po to parašė laišką, nuotraukas atsiuntė. Tikrai labai smagu. Norisi paskatinti, kad visus metus tai darytume. Jei vieni kitais taip rūpintumėmės, manau, pasaulis būtų gražesnis ir būtume laimingesni“, – viliasi pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė artėjančių Kalėdų proga lankėsi vaikų dienos centruose
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė artėjančių Kalėdų proga lankėsi vaikų dienos centruose

Laimingesni yra ir jos šeimos nariai, nes visi palaiko Gerdos norą padėti kitiems. Štai vyras Andrius nuolat klausia, kaip ji spėja ne tik paremti, bet ir rasti visas šeimas. O kartais net jos draugės bei kolegės tampa gražių iniciatyvų dalimi.

„Šeima palaiko, skatina, kartais pati prisideda, kai reikia. Viena berniukų mama rašė, kad jai trūko pinigų delfinų terapijai, tai aš prijungiau ir savo koleges. Kartu padėjome surinkti sumą. Kažkaip norisi suremti pečius, kad visiems tos šventės būtų mielos ir gražios. Norisi, kad vaikų svajonės būtų išpildytos“, – 15min kalbėjo Gerda.

O kaip prie šių gražių gestų prisideda laidų vedėjos vaikai? Pasirodo, jie noriai dalyvauja labdaros renginiuose, o štai vyresnėlis Markas sutiko atiduoti ir savo naują paspirtuką.

„Markas visada prisideda. Mes planavome dalyvauti labdaros renginyje, bet su organizatoriais iki galo nepavyko išspręsti dėl perdavimo, tai klausiau sūnaus, ar jis nepadovanotų savo paspirtuko. Jis be jokių klausimų iškart sutiko.

Todėl mes vis tiek lauksim vaiko, kuris norės paspirtuko, ir jį padovanosim. Džiaugiuosi, kad jis iš jautrių vaikų, kuriam ne vis vien ir kuris linkęs padėti. Jam negaila. Manau, kad apskritai svarbu vaikus to mokyti“, – sakė G.Žemaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius