Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikystėje patyčias patyręs aktorius Dominykas Vaitiekūnas: „Būti auka atrodė gėda“

Aplinkinių patyčios ir net smūgiai – jaunam aktoriui ir dainininkui Dominykui Vaitiekūnui tai teko iškentėti vien dėl to, kad visada išsiskirdavo iš bendraamžių. Bet išskirtinumas jam padėjo pasiekti tai, kuo užsiima šiandien: dainuoja populiarioje muzikos grupėje „Liūdni slibinai“, veda televizijos laidas ir vaidina įvairiuose projektuose.
Dominykas Vaitiekūnas
Dominykas Vaitiekūnas / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.

„Būdamas vienuolikos metų suvaidinau mokomajam filme apie aplinkosaugą, ir jis buvo parodytas kone visiems Panevėžio moksleiviams. Tuomet gavau pravardę Gamtininkas ir sulaukiau smūgių į šonus“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Kitoks pokalbis“ pasakojo Dominykas. Vaikinas kaip šiandien pamena, kaip eidamas gatve atsisuko pašauktas Gamtininku ir pamatė į galvą skriejantį obuolį.

Paklaustas, ar kentėdamas patyčias užsisklendė, Dominykas linkteli galvą.

Karolio Bakūno nuotr./Dominykas Vaitiekūnas
Karolio Bakūno nuotr./Dominykas Vaitiekūnas

„Aš niekam nieko nepasakojau, nes būti auka atrodė gėda. Nors dabar, jeigu turėčiau vaikų, norėčiau, kad jie man papasakotų. Patyčios yra rimta problema ir apie tai reikia kalbėti“, – sako Dominykas.

Aktorius prisipažįsta, kad Panevėžyje visuomet jautėsi nesuprastas, nepritapėlis. Jis klausėsi įvairios muzikos, lindėdavo teatro studijoje ir kultūros renginiuose, o vietoj alkoholio rinkdavosi matės arbatą. Aktorius niekuomet negalėjo pasigirti ir brangiais madingais daiktais, jo vaikystė prabėgo nepritekliuje. Būtent dėl to Dominykas sako turėjęs labai stiprią motyvaciją gerai mokytis ir išvažiuoti studijuoti į Vilnių.

„Nulytos Vilniaus gatvės man dabar kvepia skaniausiai už viską pasaulyje“, – šypsosi aktorius.

Jautrus pokalbis su aktoriumi Dominyku Vaitiekūnu – jau šį penktadienio vakarą laidoje „Kitoks pokalbis“ 19.50 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius