Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilija Pilibaitytė-Mia priglaudė iš lizdo iškritusį žvirblių jauniklį

Sako, gyvenimas kupinas netikėtumų. Vienas tokių, tikrąja to žodžio prasme, nutiko dainininkei Vilijai Pilibaitytei-Miai. Išėjusiai pavakarieniauti į miestą dainininkei ant bato nutūpė žvirbliukas. Kaip paaiškino dainininkė, nors jis buvo visiškai sveikas, ką tik iš lizdo iškritęs paukštis skristi dar nemokėjo.
Vilija Pilibaitytė-Mia su žvirbliu
Vilija Pilibaitytė-Mia su žvirbliu / Žmonės.lt/ Asmeninio albumo nuotr.

„Šeštadienį sėdėjome lauko kavinėje, kai ant mano bato nukrito žvirbliukas. Supratome, kad mažylis dar nemoka skraidyti. Parsinešėme namo ir laukiame, kol jis išmokęs skristi paliks mūsų namus“, – portalui Žmonės.lt sakė V.Pilibaitytė-Mia.

Dainininkė pasakojo, kad iš pradžių nežinojo, kaip su paukščiu elgtis.

Žmonės.lt/Asmeninio albumo nuotr./995456_10201090649122433_1173737348_n
Žvirblis ant Mios rankų

„Palikti jo nesinorėjo, kad nesuėstų mieste bėgiojančios katės. Tad pasiėmėme namo. Jis dabar tupi dėžutėje ir po truputį skraido. Nelaikome jo uždarę narvelyje. Sunkiausia buvo suprasti, ką gi jis lesa. Pirmiausiai, daviau išmirkytų kruopų, tačiau jų žvirblis nelesė. Paskambinau ornitologams ir pasiteiravau, ką tokiais atvejais daryti. Jie pasiūlė duoti virtą kiaušinį. Šis žvirbliui puikiausiai tiko“, – portalui Žmonės.lt sakė dainininkė.

Anot Mios, žvirblio jauniklis skleidžia itin keistus garsus, tad prie jų teko priprasti.

„Jo cypsėjimas – labai čaižus. Pirmą dieną net galvą įskaudo. Tačiau jis visiškai nėra baugštus ir nebijo žmonių. Tupi man ant peties ir nesikapoja, toks prieraišus“, – pasakojo V.Pilibaitytė.

Ornitologas Vytautas Jusys: „Palikite paukštį saugiai – žvirblienė pati jauniklį susiras“

Portalui Žmonės.lt susisiekus su Ventės rago ornitologijos stoties vyriausiuoju ornitologu Vytautu Jusiu, šis patikino, kad žvirbliai sezono metu (nuo balandžio iki rugpjūčio – aut. past.) veda net iki 4 vadų. Tad krentantys iš lizdų žvirbliukai – ne naujiena. V.Jusys pataria palikti paukščius toje vietoje, kur radote.

„Geriau, žinoma, nesinešti paukščių į namus, o palikti toje vietoje kur radote. Tereikia juos kilstelėti ant medžio šakos, ant krūmo, ar padėti kur aukščiau, kad nepasiektų katinai. Žvirblienė jauniklius pati susiras“, – patarė ornitologas V.Jusys.

Žinoma, tokiu atveju, jei paukščiuką radote kelyje, gatvėje, o medžio šakos nepasiekiate, galima juos parsinešti namo. Ir palaukus, kol jis ims skraidyti, paleisti į laisvę.

Aldonos Aleksėjūnienės nuotr./Vyr. ornitologas Vytautas Jusys  jau 30 metų Ventės rage.
Aldonos Aleksėjūnienės nuotr./ Vytautas Jusys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius