Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilius Tarasovas apie fonogramą M.A.M.A scenoje: „Negaliu tylėti, gėda“

M.A.M.A apdovanojimai – neabejotinai vienas svarbiausių muzikos renginių metuose, kur įvertinimo sulaukia ryškiausi ir daugiausia per metus nuveikę scenos profesionalai.
Monika Pundziūtė-Monique
M.A.M.A 2017 ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Mama

Penktadienį Kauno areną drebino daugybė lietuviškos muzikos žvaigždžių – į sceną vienas po kito lipo garsiausi atlikėjai ir grupės. Tačiau ne vienam stebėjusiam renginį kilo klausimas – kodėl dalis dainų atliekamos ne gyvai? Kodėl čia skamba fonograma?

Dar penktadienį 15min sulaukė skaitytojų komentarų, kuriuose jie rašė, jog garsas TV ekranuose anaiptol nesiderino su vaizdu – juos nuvylė tai, kad atlikėjai dainavo pagal fonogramą.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilius Tarasovas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilius Tarasovas

Kritikos strėlių neišvengė ir Metų proveržio ir Metų dainos, kuria tapo garsusis hitas „Superstar“ nugalėtoja Beatričė Pundžiūtė, geriau žinoma kaip Beatrich. Komentatoriai piktinosi, jog buvo transliuojamas įrašas.

Kad fonogramos netrūko, pastebėjo ir dainininkas Vilius Tarasovas. Sekmadienį feisbuke pasidalijęs žinute, jis rašė: „Sorry, aš negirsiu renginio. Taip, vedėjai super, taip, scena, šviesos – super, bet kai tiek daug fonogramos muzikos apdovanojimuose, aš negaliu tylėti, gėda...“

Tačiau, pasak asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A) pirmininko Martyno Tylos, tokia situacija tų, kurie supranta darbo užkulisius, neturėtų stebinti.

„Tai yra televizinis šou. Atlikėjai nedainavo pagal fonogramą, muzika buvo fonograma, galėjo būti įrašyti pritariančių vokalistų balsai – tai yra daroma šiuolaikiškai. Kai žmonės daug šoka, kai jie daug juda ant scenos, reikia ieškoti geriausio sprendimo. Tai yra techniniai dalykai. Kaip jūs manote, kodėl „Depeche Mode“ televizinėje laidoje dainuoja pagal fonogramą?“ – retoriškai klausė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Tyla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Tyla

Pasak M.Tylos, praėjusiais metais organizatoriai turėjo daug problemų, nes nemažai atlikėjų nesugebėjo laiku pasijungti technikos. Ir tai esą buvo ne technikų, o pačių muzikantų problema.

„Todėl šiemet buvo nuspręsta, kad gyvos muzikos ant scenos būtų kiek įmanoma mažiau. Jei tai būtų buvusi ne tiesioginė transliacija, o laidos įrašas būtų rodomas po kelių dienų, tokiu atveju viskas būtų vykę kitaip. Ir taip yra visur – net „Grammy“ taip daroma“, – 15min kalbėjo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kauną drebino M.A.M.A: į popmuzikos elito gretas įsiveržė Beatrich ir Monique

TAIP PAT SKAITYKITE: Į M.A.M.A apdovanojimus raudonu kilimu žengė muzikos pasaulio žvaigždės ir jų gerbėjai

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A linksmybės persikėlė į dūzges: nugalėtojus sveikino žinomi veidai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius