Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius pradeda Kalėdas: pirmoji sužibo eglė Rotušės aikštėje

Šeštadienį 17 val. Vilniaus Rotušės aikštėje įžiebta Kalėdų eglė ir į sostinės gatves išriedėjo kalėdinis traukinukas. Tradiciškai įvairiomis pasaulio kalbomis susirinkusius prie eglutės pasveikino įvairių šalių ambasadų atstovai.
Sužibo eglė Vilniaus Rotušės aikštėje
Sužibo eglė Vilniaus Rotušės aikštėje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje įžiebta kiek anksčiau nei didžioji Kalėdų eglė Katedros aikštėje – 17 val. Čia pasirodė muzikos ir šokio studijos „Džimba“ vaikai, atlikėja ir dainų autorė Aldegunda. Lapkričio 30-tąją Vilniaus rotušėje rengiama ir tradicinė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė.

Į gatves išriedėjo ir tradicinis Kalėdų traukinukas. Tradicinio traukinuko trasa drieksis nuo Arkikatedros link Pilies gatvės, kur traukinukas apsisuks Rotušės aikštėje ir Pilies gatve grįš atgal iki Katedros aikštės.

Į traukinuką galima įsėsti jo pagrindinėje stotelėje Kalėdų miestelis, kuri įsikurs prieš pat Katedrą, šalia Odminių skvero, adresu Šventaragio g. 1. Įsėsti ar išlipti bus galima ir stotelėje Rotušė, Rotušės aikštėje.

17-oje mugėje tradiciškai buvo galima susitikti su Lietuvoje veikiančių užsienio šalių ambasadų darbuotojais bei visuomeninių organizacijų atstovais, įsigyti jų pagamintų rankdarbių ir skanėstų. Mugės metu surinktos lėšos bus paaukotos dešimčiai lietuviškų organizacijų, besirūpinančių vaikais, neįgaliaisiais ir senoliais.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Eglutės įžiebimas sostinėje Rotušės aikštėje
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Eglutės įžiebimas sostinėje Rotušės aikštėje

Kalėdiniai renginiai šventiniu laikotarpiu vyks ir 22-jose Vilniaus bendruomenėse. Jos šiais metais sulauks ypatingo svečio – šventiniu laikotarpiu per Vilnių keliaus Kristoforas – 4 m aukščio šviesos instaliacija.

Vilniuje Katedros aikštėje šeštadienio vakarą įžiebta ir pagrindinė miesto eglė. Akimirkas iš įžiebimo žiūrėkite galerijoje.

Kalėdų eglės sužibo ir kituose didžiuosiuose miestuose: įvertinkite jas visas ir balsuodami išrinkite gražiausią!

TAIP PAT SKAITYKITE: Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė – atidaryta: pirmoji šalies ponia neatsispyrė šokiui su Seneliu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius