Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 12 /18:56

Vyrui į tarpukojį spyrusį Ironvytą teismas pripažino kaltu: sprendimą žada skųsti

Pirmadienį Vilniaus apylinkės teisme po pusmetį besitęsusio nagrinėjimo buvo paskelbtas nuosprendis bylos, kurioje kaltu pripažintas reperis Vytautas Medineckas-Ironvytas. Atlikėjas prieš daugiau nei metus laiko spyrė vilniečiui Mariui Š. į sėklides, be to, sulaužė jam žandikaulį, ir dabar už tai turės susimokėti, o jo laisvė bus apribota.
Vytautas Medineckas – Ironvytas
Vytautas Medineckas – Ironvytas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo paskelbtas nuosprendis dėl 2019-aisiais šalia Ironvyto parduotuvės įvykusio konflikto, kurio metu buvo neišvengta ir fizinių sužalojimų.

Visgi pagrindinis kaltinamasis, reperis V.Medineckas-Ironvytas, šįsyk čia taip ir nepasirodė, išgirsti nuosprendžio atvyko tik nukentėjusysis Marius Š.

Išnagrinėjus įvykio aplinkybes ir apklausus liudininkus buvo pripažinta, kad 2019-ųjų liepos 8 dieną žinomas reperis spyrė nukentėjusiajam į sėklides ir sulaužė jo žandikaulį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Medineckas-Ironvytas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Medineckas-Ironvytas

Tokio tipo sužalojimai traktuojami kaip nesunkūs, todėl vietoje nukentėjusiojo prašytos 2,5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo, Ironvytas yra įpareigotas sumokėti 1500 eurų.

Taip pat reperio laisvė bus apribota 6 mėnesius be griežtos priežiūros. Tai – švelniausia galima bausmė, padarius nusikaltimą, numatytą BK 138 str. 1 dalyje.

Kartu su Ironvytu šioje byloje teistas vilnietis Viktoras Rudenka buvo išteisintas, teismui nenustačius, kad jis padarė nusikalstamus veiksmus (pagal Baudžiamojo kodekso 140-ąjį straipsnį dėl fizinio skausmo sukėlimo), kurie jam buvo inkriminuojami prokuratūros kaltinime.

Po teismo posėdžio 15min kalbintas nukentėjusiu paskelbtas Marius Š. nedaugžodžiavo, tik sakė, kad yra „iš dalies patenkintas“. Ar sprendimą skųs, vyras neatsakė.

Ironvytas sprendimą skųs

Visgi pačiam Ironvytui teismo sprendimas visai ne prie širdies, šis jį ketina skųsti.

„Lietuvoje teisingumas? Ne, negirdėjau... Tikėjausi, kad teismas tai yra teisingumas, pasirodo, tiesą sako dėl begalės teisinių spragų. Kai girtas asilas kabinėjasi prie žmonių, išprovokuoja konfliktą, pirmas smogia žmogui, t.y. mano broliui, būna plaštaka atstumtas, tada dar pageria, išsikviečia policiją, atvažiavus policijai parašo pareiškimą, nors 0,9 pripučia...

Atsisako greitosios, nė vienas konfliktą matęs žmogus nemato sužalojimų... Toliau sėda gert, neaišku, ką veikia girtas 3 dienas, ir 4 dieną sugalvoja, kad turbūt jam lūžo žandikaulis ir sumušti kiaušai... O, reik pasitikrint, akurat!

Ką čia apkaltint? Ai, gi jau kviečiau policiją Vytui, kai gėriau bare... Dzin, kad net girti baro liudininkai neprisimena, ar trenkė kas kam, ar ne, muscleshop.lt liudininkai buvo blaivūs, irgi kumščių smūgių nematė. Ten, va, bedarbis neblaivus viešosios tvarkos pažeidėjas aiškiai pamena, kad buvo kairio kumščio smūgis...

Nekalbu, kad jau ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dėl įrodymų trūkumų... Bet gi galima skųst, tai bedarbis skundė, taip nuėjo iki teismo... Na, gerai, teismas gi teisingumas, galvojau. Pasirodo yra spragų. Na ką, teks eit toliau ir toliau aiškintis Lietuvos teisingumo spragas“, – socialiniame tinkle rašė reperis.

Dalis Ironvyto feisbuke išvardytų argumentų kertasi ir su tuo, kas buvo paminėta teismo nuosprendyje. Pavyzdžiui, kaip buvo pranešta, nukentėjusysis argumentavo, kodėl į gydymo įstaigas kreipėsi tik po 3 dienų.

Kaip teigė vyras, po incidento jis kurį laiką patyrė šoką, dėl sumušimų turėjo temperatūros, negalėjo paeiti, todėl esą pagalbos kreipėsi tik atsigavęs.

Kitokia teismo pozicija ir dėl įvykio liudytojų – kaip buvo teigiama, ne visi iš jų detales atsiminė nuosekliai ir tiksliai. Į tuos, kurių atsiminimai nesutapo su vaizdo įrašuose užfiksuotais įrodymais, nebuvo atsižvelgiama. Visgi mačiusių, kaip Ironvytas trenkia nukentėjusiajam į sėklides ir žandikaulį, buvo ne vienas.

15min su Ironvytu kol kas susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius