Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vytautas Matuzas tapo pirmuoju judėjimo negalią turinčiu šauliu: „Tikiuosi būti pavyzdžiu kitiems“

Judėjimo negalią turintis reperis Vytautas Matuzas išpildė seniai brandintą svajonę. Jis tapo Lietuvos šaulių sąjungos nariu. Kovo 11-ąją drauge su bičiuliu, „Baltijos ugdymo centras“ steigėju Justu Džiugeliu jiedu nusprendė parodyti gražų pavyzdį ir tapo pirmaisiais vežimėliu judančiais šauliais.
Vytautas Matuzas ir Justas Džiugelis
Vytautas Matuzas ir Justas Džiugelis / Justo Džiugelio nuotr.

„Jau seniai norėjau kaip nors prisidėti prie krašto apsaugos. Galvojau, ką reiktų daryti, jei šaliai, neduokdie, kiltų grėsmė? Manau, kiekvienas pilietis turi žinoti, kaip elgtis karo atveju, turi išmanyti, kokių priemonių reiktų imtis“, – Žmonės.lt sakė Vytautas.

Nors priesaiką jie abu davė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, pagrindiniai mokymai prasidės dar tik netrukus. Vytautas užsiminė, kad jo laukia šaudymo, radijo ryšio, kartografijos kursai. „Esu šaudymo mėgėjas, todėl labai laukiu“, – sakė jis.

Justo Džiugelio nuotr./Vytautas Matuzas ir Justas Džiugelis
Justo Džiugelio nuotr./Vytautas Matuzas ir Justas Džiugelis

Vytautas sako apie įstojimą į šaulių sąjungą svajojęs jau seniai. „Darau tai dėl savęs, dėl asmenybės tobulėjimo, norėjau išeiti iš komforto zonos. Yra žmonių, kuri turi gerus fizinius duomenis, tačiau nenori, vengia, net verkia. Prisijungdamas prie sąjungos norėjau parodyti gražų gestą ir tikiuosi būti pavyzdžiu kitiems“, – kalbėjo jis.

Dėl šio poelgio jis sulaukė daug gražių žodžių, tiek šaulių sąjungos nariai, tiek draugai ir bičiuliai negailėjo jam pagyrų ir padrąsinimų. „Man tai – ir didelė atsakomybė. Koks jausmas prisijungti? Labai didingas, stiprus. Ši Kovo 11-oji man įsimins ilgam“, – sakė Vytautas.

Justo Džiugelio nuotr./Vytautas Matuzas ir Justas Džiugelis
Justo Džiugelio nuotr./Vytautas Matuzas ir Justas Džiugelis

Save jis vadina patriotu, o kiekvienas gerbiantis savo šalį turėtų atrasti būdą, kaip prie to prisidėti. „Nenoriu, kad žmonės sakytų, o, va, jis čia kažką padarė. Tokius dalykus reikia tiesiog daryti“, – kalbėjo atlikėjas.

Vytauto prisijungimu prie šaulių džiaugėsi ir J.Džiugelis. Būtent jis įkalbino Vytautą tapti sąjungos nariais. „Man labai džiugiu, kad Lietuvos šaulių sąjunga gali priimti žmones, turinčius tam tikrą negalią. Mes irgi norime prisidėti ir stengiamės visų labui“, – Žmonės.lt kalbėjo Justas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius