-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„X faktoriaus“ finalistai stoja į kovą dėl nugalėtojo titulo: kam su šou teks atsisveikinti?

Sekmadienio vakarą prie ekranų žiūrovus pritrauks pirmoji tiesioginė „X faktoriaus“ transliacija. Išskirtinius pasirodymus paruošė 12 stipriausių jubiliejinio sezono dalyvių. Žiūrovų laukia fantastiška muzikos šventė, tačiau ji bus neatskiriama ir nuo dramos – net dviem dalyviams šis vakaras taps paskutinis.
„X faktorius“
„X faktorius“ / M.Stankaičio nuotr.

Pasirodžius visiems dalyviams, savo nuomonę balsuodami išsakys TV3 televizijos žiūrovai. Jau pirmąjį šou paliks du dalyviai. Mažiausiai balsų surinkęs, su jubiliejiniu sezonu atsisveikins be kovos. Kiti du atliks išlikimo dainas – jų likimas bus teisėjų rankose. Projekte liks tas, kuris pelnys daugiausiai teisėjų simpatijų – kitas, deja, savo kelionę projekte jau baigs.

Projekto žiūrovai išvys Sauliaus Prūsaičio, Marijono Mikutavičiaus, Sauliaus Urbonavičiaus-Samo bei Justės Arlauskaitės-Jazzu mokinių pasirodymus. Tiesa, pirmagimio susilaukusią dainininkę pirmojo finalo metu teisėjo kėdėje pakeis atlikėjas, Lietuvos muzikos scenos legenda Andrius Mamontovas.

TV3 nuotr./Andrius Mamontovas
TV3 nuotr./Andrius Mamontovas

Sauliaus Prūsaičio komanda

Grupių kategorijai vadovauja atlikėjas, hitų kūrėjas S.Prūsaitis. Trijų merginų roko grupė „Sankaba“ gimė prieš ketverius metus, tačiau jos sudėtis keitėsi. Dabar grupėje – trys žavios merginos Auksė, Patricija ir Erika. Gargžduose gyvenančios muzikantės svajoja išleisti albumą ir išgarsėti visoje Lietuvoje.

M.Stankaičio nuotr./SANKABA
M.Stankaičio nuotr./SANKABA

Geriausių draugų grupė iš Ignalinos „Spurr“ prajuokino projekto teisėjus iki ašarų. Moksleivių atlikta daina „Faršas“ jau tapo šio „X faktoriaus“ sezono pažiba. Grupės pavadinimas reiškia judesį ir motyvaciją. Vaikinai nesustoja ir ragina judėti į priekį vienas kitą. Jų svajonė yra užkariauti sceną bei pragyventi iš muzikos.

M.Stankaičio nuotr./SPURR
M.Stankaičio nuotr./SPURR

„Midnight Gents ir Gabrea“ – muzikos pasaulio profesionalai, scenoje galintys atlikti bet kokio stiliaus kūrinius. Muzikantai turi sukaupę ilgametės sceninės patirties – tai matyti vos jiems įžengus į sceną. Grupę sudaro vokalistė Gabrielė bei muzikantai Jonas ir Paulius. Grupė susikūrė, kai pasaulį buvo apėmusi pandemija. „Midnight Gents“ dažnai koncertuoja privačiose šventėse – savo muzika linksmina vestuvių, krikštynų ar gimtadienių svečius.

M.Stankaičio nuotr./Midnight Gents ir Gabrea
M.Stankaičio nuotr./Midnight Gents ir Gabrea

Sauliaus Urbonavičiaus-Samo komanda

Jaunimo kategorija šį sezoną priklauso teisėjui Sauliui Urbonavičiui-Samui. Iš mažo Musninkų miestelio kilęs Domantas Rolis dirba Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnyboje. Deja, dėl griežtos sutarties Domantas negali atskleisti, ką iš aukščiausių valstybės vadovų saugo. Vaikinas mokėsi Vilniaus kolegijoje, menų ir kūrybinių technologijų fakultete, kur gilinosi į populiariąją muziką. „Scenai reikia talento, sunkaus darbo ir didelio noro. Norėjau dalyvauti „X faktoriuje“ ir anksčiau, tačiau vis neprisiversdavau“, – sako Domantas.

M.Stankaičio nuotr./Domantas Rolis
M.Stankaičio nuotr./Domantas Rolis

Gabrielę Kalniškytę galima tituluoti kaip netikėčiausiai į projektą patekusią dalyvę. Atėjusi į „X faktoriaus“ filmavimą kaip žiūrovė, jau netrukus ji stovėjo scenoje kaip dalyvė. Gabrielę žengti į sceną paskatino filmavime sutiktas bičiulis. „Kada, jeigu ne dabar? Nėra, ko laukti, nes gyvenimas trumpas“, – įsitikinusi Gabrielė.

M.Stankaičio nuotr./Gabrielė Kalniškytė
M.Stankaičio nuotr./Gabrielė Kalniškytė

O štai kas taps trečiuoju Samo komandos nariu, žiūrovai sužinos laidos metu.

Justės Arlauskaitės-Jazzu komanda

Vyresniųjų kategoriją rinkosi populiariausia šalies atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. Į finalus patekusi Jausmė Elena Stonkutė atėjo į „X faktorių“ parodyti, kad kanklės gali skambėti kitaip. Jausmė įsitikinusi – kartais reikia išstumti save iš komforto zonos. Geriausiai vilnietė jaučiasi ne prieš tūkstančius žiūrovų, o jaukiuose koncertuose, kur gali bendrauti su savo auditorija. „Kuriu muziką, turiu savitą konceptą. Tačiau ateina laikas, kai norisi praplėsti savo auditoriją“, – sako Jausmė.

M.Stankaičio nuotr./Jausmė Elena Stonkutė
M.Stankaičio nuotr./Jausmė Elena Stonkutė

Dovydas Misiūnas-Dovi – Londone gyvenęs gatvės muzikantas. Dovydas jau bandė laimę „X faktoriuje“ – dalyvavo pirmame projekto sezone. Vėliau grojo Šiaulių renginiuose, o galiausiai išvyko studijuoti muzikos į Didžiąją Britaniją. Studijas Dovydas iškeitė į grojimą gatvėje, kur įgavo neįkainojamos patirties. Po septynerių metų grįžęs į tėvynę Dovydas nusprendė, kad dabar laikas „X faktoriui“. „Man patinka groti žmonių miniai. Iš kiekvieno klausytojo gaunu energijos bei ją atiduodu“, – sako Dovydas.

M.Stankaičio nuotr./Dovydas Misiūnas
M.Stankaičio nuotr./Dovydas Misiūnas

Karolis Mačėnas metė gerai apmokamą darbą tam, kad galėtų visą savo laiką skirti muzikai. Šou dalyvis įsitikinęs – pinigai motyvuoja trumpą laiką, o kai veikla nedžiugina, darbas tampa kančia. Pamatęs, kad šiemet laukia jubiliejinis sezonas, Karolis nedvejodamas užpildė anketą. Tą padaryti jau kurį laiką skatino draugai, šeima bei artimieji. „Savo dainavimu noriu įkvėpti žmones išdrįsti eiti ten, kur jie iš tikrųjų nori“, – sako Karolis.

M.Stankaičio nuotr./Karolis Mačėnas
M.Stankaičio nuotr./Karolis Mačėnas

Marijono Mikutavičiaus komanda

Atlikėjo Marijono Mikutavičiaus paauglių komandoje esanti Elvija Zvicevičiūtė į projektą atvyko parodyti savo talentą plačiai auditorijai. Elvija yra dalyvavusi ne viename dainavimo konkurse, tačiau patirtis TV projekte jai yra naujiena. „Esu charizmatiška – man nepatinka būti tokiai, kaip visi. Noriu, kad mane pastebėtų kaip atlikėją. Jaučiuosi tvirtai ir tikrai galiu kovoti šiame projekte“, – sako Elvija.

M.Stankaičio nuotr./Elvija Zvicevičiūtė
M.Stankaičio nuotr./Elvija Zvicevičiūtė

Vytautė Gaižauskaitė dalyvavo „X faktoriuje“ prieš trejus metus. Vytautei puikiai sekėsi, ji nukeliavo iki tiesioginių transliacijų. Tačiau to kaunietei neužteko – ji sugalvojo grįžti. Per tuos metus Vytautė patobulino vokalinius įgūdžius bei subrendo kaip asmenybė. „Muzika pakeitė visą mano gyvenimą. Taip pat, ji keičia mane kaip žmogų. Muzika įtraukia ir nepaleidžia. Negalėčiau be jos gyventi“, – sako Vytautė

M.Stankaičio nuotr./Vytautė Gaižauskaitė
M.Stankaičio nuotr./Vytautė Gaižauskaitė

Demianas Shyianas – dalyvis, į projektą atvykęs iš Kijivo. Prasidėjus karui, Demianą ir jo mamą priėmė gyventi kauniečių šeima. Demianas scenoje jau dešimt metų, todėl puikiai žino, kas yra kameros ir mikrofonas. Vaikinas Ukrainoje ne tik dainuoja, bet ir filmuojasi įvairiuose projektuose, groja pianinu ir klarnetu. „X faktoriuje“ aš dainuoju visos savo šalies vardu. Man tai yra labai svarbu. Tobulėti taip pat svarbu, bet svarbiau yra tai, kas liko ten: tėtis, močiutė, šuo ir draugai“, – sako Demianas

M.Stankaičio nuotr./Demian Shyian
M.Stankaičio nuotr./Demian Shyian

Pirmasis „X faktoriaus“ tiesioginis finalas – lapkričio 27-ąją, 19.30 val., per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius