Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žemės drebėjimą patyrė ir Los Anžele gyvenanti Simona Milinytė: „Mano namas lingavo“

Antradienio vakarą Meksiką supurčius itin stipriam žemės drebėjimui, skaitydama naujienas apie nelaimę, Los Anžele gyvenanti Simona Milinytė prisiminė ir pati prieš parą jį patyrusi, tik kur kas silpnesnį. Atlikėja sako, kad nors žemės drebėjimas ir buvo 3,6 balo stiprumo, ją ne juokais išgąsdino.
Simona Milinytė
Simona Milinytė / djlphotos.com nuotr.

Tai buvo antrasis, bet stipresnis kartas Simonos gyvenime, kai ši pajuto žemės drebėjimą.

„Mano daugiaaukštis namas porą minučių lingavo. Tas išgąsdino. Bet keli draugai iškart paskambino, nuramino. Man tokie dalykai dar labai nauji“, – 15min sakė S.Milinytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Meksiką supurtė smarkus žemės drebėjimas: žuvo mažiausiai 226 žmonės, nubudo Popokatepetlio ugnikalnis

Pasak jos, Simona mokymuose girdėjo, kad tokiais atvejais reikia stoti tarp durų staktos. Tačiau kai žemės drebėjimą pajautė iš tikrųjų, viską pamiršo.

„Keista, bet tuo metu man neatėjo mintis kažką daryti. Aišku, tai yra labai negerai. Dar draugė pabarė, kad nesiėmiau saugumo priemonių. Šiaip rugsėjis Los Anžele yra drebėjimų metas. Neturim dar uraganų, nors ir netoli siaučia. Bet drebėjimai dažni“, – sakė ji.

O kitą dieną, trečiadienį praėjus žemės drebėjimui, visiems gyventojams buvo dar kartą priminta, kaip elgtis tokią akimirką. „Visur mokymai: žiniose, laikraščiuose, gatvėse iškabinėtos taisyklės, kaip elgtis drebėjimo atveju, visur pardavinėjami greitosios pagalbos reikmenų rinkiniai“, – pasakojo Simona Milinytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius