Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žinomi žmonės reiškia palaikymą Ukrainai: „Slava Ukraini!“

Ketvirtadienio naktį visas pasaulis su įtampa stebėjo tai, ko visi labiausiai bijojo – Rusijos kariuomenė pradėjo didžiulio masto ataką prieš Ukrainą. Siaubo apimti ne tik niekuo nekalti gyventojai, bet ir juos iš šalies stebintys. Štai žinomi Lietuvos visuomenės veikėjai, politikos ir pramogų pasaulio atstovai reiškia užuojautą bei paramą ukrainiečiams dėl juos ištikusios nelaimės.
Aras Vėberis, Giedrė Žickytė, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Stanislavas Stavickis-Stano
Aras Vėberis, Giedrė Žickytė, Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Stanislavas Stavickis-Stano / 15min klijuotė

Pirmosios reakcijos, praėjus vos kelioms valandoms po agresyvių Rusijos kariuomenės veiksmų Ukrainoje, nugulė socialiniuose tinkluose.

„Pastarosiomis savaitėmis kantriai stebėjau, kaip kiekvienas straipsnis apie Ukrainą, Putiną ar Batką, tam tikriems individams sukeldavo net juoką, pašaipas, stebino jų pareiškimai, kad Batka maladiec, o Putleriu reikia pasitikėti, kad karas yra tik smegenų pudrinimas ir jo tikrai nebus, kad Lietuvai reikia išstoti iš ES ir NATO, nes tai didžiausias blogis ir t.t.

Labai norėčiau šiandien pažiūrėti į tų individų kiauliškus išgamų snukius. Ar jiems ir toliau juokinga?“ – savo paskyroje rašo A.Vėberis.

„Tikiuosi, kad šiandien atsitiko istorinė diena. Putino pabaigos pradžia. Tikiu, kad pasaulis susikaups ir izoliuos Rusiją ir tą visą gaują Putino antžmogių once and for all. Ir dar tikiuosi, kad Rusijos žmonės pagaliau supras, kad ne tik laisvė turi kainą. Kainą turi ir baimė, ir vergo genas, ir nekritiškas mąstymas. Viskas turi savo kainą“, – paramą išreiškė ir Agnė Grigaliūnienė.

„Dieve, saugok Ukrainą…

Plyšta širdis….

Myliu jus, Iryna Tsilyk Анна Гладкая Miroslava Trofimchuk Anastasia Trophimchuk Tsvetkov Slava Anna Kapustina Ivan Bannikov

Prašau, išlikite stiprūs... Mes meldžiamės už Ukrainą“, – rašo Giedrė Žičkytė.

„Kaip norisi dabar paklausti – na tai kur jūs dabar? Tie, kur kalbėjot, kad karas, tai tik Vakarų propaganda, kad tankai per tokius orus nevažiuos, kad niekas nesiruošia pulti Ukrainos...

Norisi paklausti, bet aš suprantu, kur jūs dabar. Juk ir aš slaptai tikėjai, kad nieko nenutiks. Negali nutikti. Tik ne taip arti mūsų. Bet nutiko.

Ne laikas žiūrėti atgal ir bandyti prisiminti, kas ką galvojo anksčiau. Viskas pasikeitė. Jau bet kuris skeptikas realiai supranta, kokiame pavojuje ir Lietuva atsidūrė.

Pamirškime nuoskaudas arba bent atidėkime į šalį. Balkonėlius, kaukes, skiepus, valdžios arogancija, protestuojančių įniršį, nesusikalbėjimą.

Aš atsimerkiau šįryt ir supratau, kad pasaulis negrįžtamai pasikeitė. Atsimerkime kartu. Nes dabar privalome būti kartu. Kartu su savo tauta. Kartu su Ukraina“, – socialinio tinklo paskyroje rašo Stanislovas Savickis-Stano.

„Aš ramus. Aš pasiruošęs. Aš apsisprendęs.

Abejingumas ir skystablauzdiškumas nepateisinami.

Tegul posakis „aš nieko negaliu pakeisti“ – pasakė 3 milijonai žmonių ir nieko nepadarė – būna ne apie mus.

Apie mus yra tai, kad kai padugnės ateina į mūsų žemę, mes stojame į kovą ir apginame viską, kas mums brangiausia.

Taip buvo ir bus per amžius.

Mes neturime vergo geno.

Neturi jo ir ukrainiečiai.

Slava Ukraini!“ – paramą išreiškė Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

„Slava Ukraine“, – trumpai, bet aiškiai palaikymą parodė Neringa Rekašiūtė.

„Kai sveikas protas ir gražios mintys su visam palieka galvą, širdis tampa šalta, bejausmė, lieka tik pasikliauti raumenimis ir daužyti viską, kas aplink, tavo, ne tavo, nesvarbu… Tai stadija, po kurios kelio atgal JAU NEBĖRA“, – apie situaciją Ukrainoje rašo Saulius Prūsaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius