Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos mamos su vaikais įvertino nostalgiškus pusryčius – skanavo šaltieną, žagarėlius ir kompotą

Geriausią dieną pradėti sočiais pusryčiais! Tam pritaria ir žinomos mamos, kartu su savo atžalomis atvykusios į vėlyvuosius pusryčius. Jos susirinko įvertinti neseniai duris atvėrusio restorano „Kiškio kopūstai“ meniu. „Kaip pas mamą vaikystėje“, – kalbėjo kviestinės viešnios, o patiekalus skanavo ir jų vaikai.
Simona Lipnė su vaikais, Julija Žižė su dukra Otilija, Inga Žuolytė
Simona Lipnė su vaikais, Julija Žižė su dukra Otilija, Inga Žuolytė / Renginio nuotr.

Renginį vedė tinklaraščio, skirto mamoms, autorė Sotera Šveikauskaitė. Moteris pasakojo besirūpinanti, ką valgo dukra. Todėl ją dažnai galima sutikti ekologiško maisto krautuvėlėse, turguje.

Sotera džiaugėsi, kad Vilniuje atsirado naminio maisto restoranas: „Tėvams šie patiekalai sukels nostalgiją, o vaikams tai galbūt dar neatrasti skoniai“, – įsitikinusi moteris.

Renginyje apsilankiusi verslininkė Julija Žižė pasakojo, kad nostalgiški patiekalai jos šeimoje yra labai populiarūs. Žinoma moteris labai mėgsta gaminti ir, kaip tikina, daro tą puikiai.

Renginio nuotr. /Pusryčių akimirka
Renginio nuotr. /Pusryčių akimirka

Žižių šeimoje ypač mėgstamos tradicinės sriubos, įvairios daržovienės, kotletai su kopūstais. Renginio viešnia perka tik ekologišką mėsą: triušieną, veršieną.

„Galiu gaminti tiek gurmaniškai, tiek tradiciškai. Vakar užsimaniau guliašo, tai pagaminau visai šeimai. Stengiuosi pamaitinti vaikus ir pati pavalgyti. Vyresnė dukra Lėja labai mėgsta košes, neturiu problemų dėl maitinimo. Ji valgo viską ir daug“, – pasakojo „Ogmios mieste“ įsikūrusiame restorane apsilankiusi moteris.

Renginio nuotr. /Pusryčių akimirka
Renginio nuotr. /Pusryčių akimirka

Žižių šeima mėgsta lankytis ir kavinėse. Svarbiausia Julijai, kad maistas būtų šviežias, produktai kokybiški. „Esu išranki maitinimo vietoms. Turiu sąrašą restoranų ar kavinių, kur mėgstu lankytis. Man labai svarbu, kad maistas būtų skanus. Jei aš esu alkana ir nepavalgau skaniai, būnu labai pikta. Man maistas yra svarbiau už miegą“, – šypsosi pašnekovė.

Renginio nuotr. /Pusryčių akimirka
Renginio nuotr. /Pusryčių akimirka

Pusryčiuose apsilankiusi trijų mažylių mama Simona Lipnė pasakojo šiuo metu su vyru valganti į namus atkeliaujančius maisto rinkinius.

Moteris juokėsi, kad ryte liko be pusryčių – juos suvalgė vaikai. Metų ir aštuonių mėnesių vaikus auginanti Simona jiems pradėjo duoti keptą maistą – anksčiau jį virdavo, troškindavo. „Įdomu tai, kad namie Patricija nevalgo varškėčių, o štai čia, „Kiškio kopūstuose“, kramto pasigardžiuodama. Vadinasi, reikės čia grįžti valgyti varškėčių. Labai mėgstame restoranus, kuriuose vaikams yra, ką veikti“, – šypsojosi socialiniuose tinkluose išgarsėjusi mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius