Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 28

„Akli“ akustinis koncertas: „Dabartiniame kontekste muzika įgauna naują prasmę“

Lukiškių kalėjimas pristato dar vieną kokybišką pasirodymą Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje. Aštriu skambesiu garsėjantys postpankeriai ir „M.A.M.A“ nominantai „Akli“ vienam vakarui keičia savo veidą ir kviečia į akustinį koncertą kovo 30 d.
„Akli“
„Akli“ / Alina Pasiuk nuotr.
Temos: 2 Muzika Koncertas

Koncertas bus surengtas išskirtinėje ir naujoje Vilniaus koncerto erdvėje. Lukiškių kalėjimo cerkvė jau spėjo tapti intymių pasirodymų tašku. Nuo vasario 17 d. čia vyksta „Piano & A Microphone“ serija, kurioje susitinka žiūrovas, fortepijonas ir atlikėjo vokalas. Savo pasirodymus čia jau surengė Gabrielė Vilkickytė, Alina Orlova, Giedrė ir „Golden Parazyth“. „Akli“ atidarys naują akustinių pasirodymų formatą, rašoma pranešime spaudai.

Nors atrodo, kad dabartiniame kontekste muzika skamba tyliau, grupės vokalistui Kristijonui Valančiui kūryba padeda nusiraminti ir būti: „Didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžiu su ausinėmis. Muzika šiuo metu man kaip niekada svarbi. Kūryba – labai stiprus procesas, kuris padeda susitaikyti su gyvenime patiriamais sunkumais. Šis laikotarpis ne išimtis. Neseniai grojome paramos koncerte, skirtame nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, ir matėme, kad publikai šiuo metu muzika taip pat padeda išlieti dabarties emocijas.“

Alina Pasiuk nuotr./„Akli“
Alina Pasiuk nuotr./„Akli“

Muzikantas ragina nepamiršti ne tik rūpintis tais, kuriems reikia pagalbos, bet ir savimi. Ypač vidine būsena, kai mintys pilnos baimės, kaltės ir begėjiškumo. „Paskutiniu metu galvoju apie mūsų susikurto saugumo jausmo trapumą. Niekada negali žinoti, kas atsitiks rytoj, todėl tokiais momentais labai svarbu turėti į ką atsiremti morališkai. Nepamirškime, kad viskas, ką turime, nėra amžina“, – sako K. Valančius.

Fone – „Akli“ darbas, įrašytas Lukiškių kalėjime

VIDEO: AKLI - NUOBODU [live @ Lukiškių kalėjimas 2.0]

Koncertas Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje bus vienintelis toks išstojimas šį sezoną Vilniuje. Akustinis formatas leis postpankerių muziką išgirsti kitomis spalvomis, būti atviresniems prieš save ir publiką. Šio pasirodymo scenos dizainą ruošia scenografė Giedrė Valeišaitė. Kaip viskas atrodys, bus galima sužinoti kovo 30 d. pravėrus cerkvės duris. Vizualiai tai bus vienas įdomiausių ir šilčiausių „Akli“ koncertų.

„Kadangi grupėje esame trise, o grojant akustiniais instrumentais stipriai keičiasi kūrinių atlikimo dinamika, turėjome padaryti pakeitimų aranžuotėms. Dauguma dainų skambės būtent taip, kaip jas namuose parašiau grodamas akustine gitara. Kūrinių perteikimas kitaip yra puiki proga mums ir klausytojams susipažinti su „Akli“ muzika iš intymesnės perspektyvos“, – prideda grupės lyderis.

Alina Pasiuk nuotr./„Akli“
Alina Pasiuk nuotr./„Akli“

Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje skambės kūriniai iš dviejų grupės albumų – „Taika“ ir „Refleksija“. Šie pavadinimai dabartiniame kontekste dar svarbesni ir gilesni.

Alina Pasiuk nuotr./„Akli“
Alina Pasiuk nuotr./„Akli“

Sostinėje trečiadienio vakarą galėsime apgalvoti savas refleksijas. Gražesnio ir nuoširdesnio pasirodymo tą vakarą sostinėje nebus. Organizatoriai primena, jog renginių metu būtina dėvėti medicininę kaukę. Taip pat svarbus žmonių sąmoningumas ir kitos asmeninės apsisaugojimo priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius