-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ambulance on Fire“ pristato naują kūrinį: jis – apie vidinį balansą, aktualų kiekvienam žmogui

Alternatyvios muzikos duetas „Ambulance on Fire“ pristato naują kūrinį „What 2 Do“, kuris yra ir pirmasis singlas iš balandžio 24 dieną pasirodysiančio antrojo grupės albumo „TOTEM“.
„Ambulance on Fire“
„Ambulance on Fire“ / Deivido Švenčionio nuotr.

„Tai kūrinys, ženklinantis mūsų muzikos stilistinį lūžį: house muzikos elementai sukuria terpę improvizacijai fleita ir balsu ir spontaniškumui, kuris atneša šypseną ir judesį kūne“, – kūrinį pristato „Ambulance on Fire“.

Anot dueto, „What 2 Do“ yra apie vidinį balansą tarp kontrolės ir atsipalaidavimo: siekiant tikslų ir gyvenant apsuptiems informacijos, kartais perlenkiame lazdą ir norime viską taip sukontroliuoti, kad nebelieka vietos spontaniškumui bei žaidimams, rašoma pranešime spaudai.

„Įkrentame į rėmus ir jei kas nors vyksta ne pagal planą, pradedame jausti begalinę įtampą. Ir tada viskas lyg pradeda kristi iš rankų, rodos, kad nieko nebesupranti ir nebepasitiki net savo sprendimais. Kai taip nutinka, tenka sustoti, atsipalaiduoti“, – kalba duetas.

Šį kūrinį ištikimiausi klausytojai jau galėjo išgirsti praėjusį ketvirtadienį, bare „Draugų vardai“, kuriame muzikantės pristatė kino režisierės Severinos Vaičiūnaitės inicijuotą ir LRT studijoje nufilmuotą „What 2 Do“ kūrinio gyvą atlikimą.

VIDEO: Ambulance on Fire - What 2 Do live at LRT studio

„What 2 Do“ — pirmasis kūrinys iš balandžio 24 dieną išleidžiamo albumo, kuriame „Ambulance on Fire“ žengia į sau mažiau įprastus muzikinius vandenis: bus daugiau šokių muzikos elementų nei ankstesniuose leidiniuose, turtingesnis elektronikos bei akustinių instrumentų garsynas.

„Ambulance on Fire“ gimė iš dueto narių Jūros Elenos Šedytės ir Mėtos Gabrielės Pelegrimaitės draugystės bei joje atsiradusių bendrų muzikinių pomėgių ir emocinių patirčių.

Pasitelkdamos neįprastus skirtingų muzikos stilių derinius, improvizacijos ir kompozicijos žinias, atlikėjos kuria subtilią eklektiką, atskleidžiančią siekį pernelyg nekategorizuoti ir nežvelgti į muzikos stilius stereotipiškai.

Gyvų ir elektroninių instrumentų sintezėje persipina tekstūros, gimsta lyriškos ir retsykiais aštrios melodijos, išnyra lo-fi ir eksperimentinės muzikos motyvai, papildomi tamsiais šokių muzikos ritmais. Taupūs dainų tekstai švelniai žadina empatijos jausmą, atkreipia dėmesį į tokias žmogaus būsenas kaip nerimas, pyktis ar baimė, dar stipriau išryškėjančias specifinėje muzikinėje atmosferoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius