Sportas gyvai
2022 03 10

Grupė „Quark Effect” nurodo kryptį Rusijos vykdomam žiaurumui

Grupė „Quark Effect” kovo 10 dieną išleidžia singlą „Direction” skirtą Ukrainos Herojams. Visos surinktos lėšos Bandcamp platformoje bus skiriamos Ukrainai aktyviai padedančiai organizacijai „Blue/Yellow“.
Grupė „Quark Effect”
Grupė „Quark Effect” / Tomo Tereko nuotr.

„Quark Effect“ – tai jaunas elektro-akustinės muzikos trio (K.Pukinskis – saksofonas, D.Snarskis – mušamieji, M.Samulionis – elektronika) maišantis tokius muzikinius stilius kaip Alternative, Avant-garde, Post-punk.

Kūrinys „Direction“ gimė spontaniškai ruošiantis pasirodymui paramos koncerte Ukrainai, ir yra skiriamas Rusijos Federacijos agresoriams. Kūrinio idėją ir nuotaiką įkvėpė Gyvačių Saloje vykusių puolimų Ukrainos kovotojai, kurių garsioji frazė priešo kariniam laivui jau spėjo apskrieti visą pasaulį.

Jau kitą dieną po „Direction“ sukūrimo grupė kūrinį gyvai atliko iniciatyvos „Ži rekomenduoja“ ir „Lofto“ organizuotame paramos renginyje „Slava Ukraini“.

Su Rimanto Murzos pagalba kūrinys buvo įrašytas profesionalioje garso įrašų studijoje, o įrašų kūrinio suvedimą ir masteringą atliko Andrius Laucevičius. Bendrą singlo skambesį savo remiksu papildo elektroninės muzikos duetas „Artfcl“.

Tomo Tereko nuotr. /Grupė „Quark Effect”
Tomo Tereko nuotr. /Grupė „Quark Effect”

Nors muzikinis kūrinys yra be vokalo – jis labai iškalbingas ir įtaigus. Tikimasi, kad klausytojams sukels įvairių nuotaikų, interpretacijų, bet pagrindinė mintis – kryptis, kuria siunčiami karo veiksmai – visiems bus neabejotinai aiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius