Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 13

Įvertinkite: „Jama&W“ su dainininke iš Brazilijos įrašė kūrinį „Ice In Hell“

Improvizaciniais gebėjimais savo reputaciją susikūręs kolektyvas „Jama&W“ antrą kartą per savo daugiau nei septynerių metų egzistavimo laikotarpį sutelkė dėmesį darbams įrašų studijoje. Pirmąjį albumą „Gilumon“ prieš porą metų išleidę muzikantai išlaiko eksperimentams atvirą dvasią ir šį sykį nusprendė įrašyti keletą kūrinių anglų, o šiuo konkrečiu atveju – ir portugalų kalba.
„Jama&W“
„Jama&W“ / Step Draw nuotr.

Praėjusią vasarą J&W susipažino su Lietuvoje tuo metu besisvečiavusia atlikėja iš Brazilijos Vanessa Meireles, ir neilgai trukus nusprendė suvienyti jėgas bendram kūriniui. Įkvėpti pietietiško aistringumo Arūnas W Blažys ir Deividas Špakis Jakavičius žaibiškai sudėjo aranžuotę braziliškai dainai, kurios įrašymui kolektyvas turėjo tik kelias valandas.

Po kiek laiko į kūrybinį procesą įsitraukė ir pučiamųjų sekcija – Karolis Levarauskas, Saulius Valikonis ir Titas Laucius – vario prieskoniais nukėlę būsimąjį įrašo klausytoją į visapusiškai šiltus kraštus. Muzikantų teigimu, darbas su iš kitos kultūros atėjusia dainininke leido jiems pažvelgti į kasdienybę nauju kampu, ir kolektyvas tikisi, jog tą šviežią požiūrį jiems pavyko perteikti ir muzikoje.

VIDEO: Jama&W ft. Vanessa Meireles - Ice In Hell

Šis eksperimentas – toli gražu ne pirmas ir ne paskutinis panašus atvejis Jama&W diskografijoje.

Savo pasirodymo „Vilnius Comedy Fest“ festivalyje metu grupė, remdamasi publikos pasiūlymais, sugebėjo sukurti ir įrašyti albumą, išplatintą minimaliu tiražu.

Tuo tarpu atsitiktinis posūkis į tekstų atlikimą anglų kalbą paskatino kolektyvą parašyti dar kelis kūrinius, kurie, kartu su šiandien pristatoma daina, tapo išskirtinai anglišku mini-albumu. Improvizacijos meistrai naująjį darbą pristatys Vilniuje, klube „Peronas“, lapkričio 5-ąją dieną.

Kęstučio Žilionio nuotr./„Jama&W“
Kęstučio Žilionio nuotr./„Jama&W“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius