Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 29

Jūros šventėje – aistras sukėlę „Brainstorm“, gausybė latvių, S.Prūsaičio ir Manto šou

Uostamiestį savaitgalį renginiais lepinanti Jūros šventė įsibėgėjo. Šeštadienį Klaipėdoje visą dieną netrūko renginių, o vakare vėl atgimė Kruizinių laivų terminalas – čia įrengtoje scenoje skambėjo populiariausia lietuviška muzika, pasirodymą pristatė ir svečiai iš Latvijos.
Saulius Prūsaitis, „Brainstorm“ ir Mantas Jankavičius
Saulius Prūsaitis, „Brainstorm“ ir Mantas Jankavičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Dar vakaro pradžioje susirinkusius naujomis dainomis ir visiems puikiai pažįstamais hitais linksmino Saulius Prūsaitis. Į sceną jis lipo vilkėdamas mėlynu kostiumu ir publikai atliko tiek naujausius, tiek gerbėjams jau gerai pažįstamus senesnius hitus.

Vėliau sceną jis užleido vienoms labiausiai lauktų Jūros šventės žvaigždžių – broliams latviams „Brainstorm“.

Lietuvių pamėgtą grupę ir šįkart publika pasitiko aistringai, čia netrūko nei garsių šūksnių, nei muzikantams skirtų ovacijų.

Su klaipėdiečiais ir miesto svečiais „Brainstorm“ pasisveikino lietuviškai. Atlikęs vieną naujesnių savo dainų grupės lyderis Renaras Kauperis šypsodamasis tarė: „Labas vakaras, broliai ir seserys“, o tuomet pasisveikino ir latvių, anglų bei prancūzų kalbomis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Brainstorm“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Brainstorm“ koncerto akimirka

Apie tai, kad muzikantai – svečiai iš kaimyninės šalies, jie neleido pamiršti ir koncertuodami kartas nuo karto vis ką nors pasakydavo tai lietuviškai, tai latviškai.

Jau po antrojo kūrinio Renaras latviškai pasiteiravo publikos, kiek minioje yra latvių? Atsakydami į tai gerbėjai pašėlo. Suprask, jų čia nemažai.

„Vakaras bus tarptautinis“, – sakė grupės lyderis ir vokalistas, turėdamas omenyje, kad dainas atliks ne tik anglų kalba.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Brainstorm“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Brainstorm“ koncerto akimirka

Koncerte skambėjo nemažai puikiai gerbėjams pažįstamų „Brainstorm“ kūrinių. Vienas tokių – eurovizinis jų hitas „My Star“. Būtent su šia daina latviai ir išgarsėjo, kuomet dar 2000 su šia daina atstovavo šaliai „Eurovizijoje“.

Koncerte skambėjo ir kitomis kalbomis atliktos dainos – „Weekends Are Not My Happy Days“ suskamnbo latviškai, „Nazareth“ – rusiškai.

Koncertui įpusėjus Renaras išsitraukė skrybėlę, kuri, pasirodo, turi įdomią istoriją. „Ją man padovanojo Saulius Prūsaitis, su kuriuo mes susipažinome „X Faktoriuje“, – pasakojo dainininkas. Po šių žodžių Renaras kartu su „Brainstorm“ S.Prūsaičiui dedikavo dainą „Little Raindrops“.

Atsisveikindami su publika „Brainstorm“ atliko paskutinį kūrinį „Lidmasinas“, lietuviškai reiškiantį „Lėktuvai“. Ne kartą Lietuvoje koncertavusi grupė Klaipėdoje buvo sutikta itin šiltai, o publika taip greit latvių ir nenorėjo paleisti – šėlo, šoko, skandavo grupės vardą, prašė pakartoti.

Tokia reakcija pradžiugino ir pačią grupę. Renaras dėkojo tiek lietuviškai, tiek latviškai – koncerte buvo galima sutikti daugybę iš Latvijos atvykusių svečių.

Iškart po „Brainstorm“ pasirodymo scenoje vairą perėmė kitas publikos numylėtinis, trečio vaiko su žmona Ieva besilaukiantis Mantas Jankavičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Mantas Queen Show“ koncerto akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Mantas Queen Show“ koncerto akimirka

Jūros šventėje jis pasirodė su programa „Mantas Queen Show“, kur pats žaismingai persikūnijęs į Freddie Mercury atliko ne vieną legendinės grupės „Queen“ dainą.

Su Klaipėda Mantas sveikinosi jau keturis dešimtmečius nesenstančiu hitu „We Will Rock You“ ir ragino publiką prisijungti dainuoti kartu. „Aš juk dainuoju „Čiuožki“ ir kaip Freddie nemoku“, – šmaikštavo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dainininkas Mantas Jankavičius su žmona Ieva laukiasi trečio vaiko

TAIP PAT SKAITYKITE: Klaipėdos mero priėmimas burlaivyje: padėka už Jūros šventę ir atostogų dvelksmas

VIDEO: Jūros šventėje – įspūdingas šviesų ir fejerverkų šou

TAIP PAT SKAITYKITE: Jūros šventėje latvių „Eurovizijos“ žvaigždei Aminatai klaipėdiečiai negailėjo ovacijų

TAIP PAT SKAITYKITE: Jūros šventė prasidėjo šokančių fontanų šou „Miesto balsai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius