Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 16

Karklės festivalio startas: Mantas iššaukė liūtį, o Tinie Tempah gyrė lietuvių grožį

Vienas didžiausių muzikos festivalių Lietuvoje „Karklė Live Music Beach“ prasidėjo ne itin maloniai – bene 8 km eilė prie įvažiavimo, kuriame ne retas lauke net 4 valandas, eilės prie bilietų, vietos trūkumas kempinguose. Taip pat ir prasidėjęs stiprus lietus su žaibais, festivalio zoną pavertęs milžiniškomis purvo voniomis. Dėl lietaus nutrauktas ir Leon Somov su Jazzu pasirodymas. Tačiau daugeliui šiuos nemalonumus atpirko stiprūs vakaro pasirodymai.
„Inner Circle
Koncerto akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nedidelei, tačiau dūkti nusiteikusiai miniai, uždegantį pasirodymą surengė ska/gypsy punk šešeriukė iš Moldovos Zdob și Zdub. Grupė išpopuliarėjo 2005 metais sudalyvausi „Eurovizijos“ dainų konkurse, kur su daina „Boonika Bate Doba“ užėmė 6-ąją vietą. Dar kartą „Eurovizijoje‘ jie dalyvavo 2011 m., tuomet liko 12-i. Moldaviško folkloro elementus derinanti su hardcore`u, hip-hop`u ar drum'n'bass`u, tikrų tikriausiai išjudino pačius įvairiausius festivalio lankytojus, spėjusius išvengti spūsčių ir apsilankyti grupės koncerte.

VIDEO: Eurovision 2005 Final 07 Moldova *Zdob şi Zdub* *Boonika bate doba* 16:9 HQ

Paplūdimio scenoje šviečiant saulei ir kai kuriems festivalininkams besimėgaujant Baltijos jūros bangomis, koncertą pradėjęs pop muzikos atlikėjas Mantas nuo pat pradžių užvedė gausiai susirinkusią publiką dainuoti kartu. Tad nenuostabu, kad jam užtraukus dainos „Lyja“ priedainį ir didelei miniai dainuojant kartu iš tiesų pavyko iššaukti lietų. Pirmi sinoptikų žadėto lietaus lašai klausytojų pasitikti gana entuziastingai, netrukus paskatino daugumą traukti skėčius ar bėgti ieškoti pastogės.

VIDEO: Mantas - Lyja

„Underground“ palapinėje koncertą vos keletui klausytojų pradėjusi estų eksperimentinės elektronikos grupei „I Wear* Experiment“ Lietuvoje dar akivaizdžiai nespėjo surinkti savo gerbėjų rato. Nors ši grupė Lietuvoje ne pirmą kartą – ištikimiausi melomanai grupę jau galėjo pamatyti vienoje scenoje su lietuvių postrokeriais „Without Letters“ ir jaunaisiais indie roko atlikėjais iš Latvijos „Carnival Youth“ kultūros bare „Kablys“ žiemą vykusiame „The Baltic Scene“ koncerte. Bet žmonių palapinėje po truputį daugėjo ir juos iš aktyvios jų reakcijos šokant buvo matyti, kad juos papirko nuoširdus grupės, savo kūryboje jungiančios elektroninius ir sintezatorių garsus su sunkesnėmis kartais į sunkesnį roko gitarinį, kartais į gana saldžios pop muzikos skambesį pereinantis, pasirodymas.

VIDEO: I Wear* Experiment - Push Stop & Pause Your Heartbeat - Live At* Rehearsals 2013

Pylė lietus, tačiau prie pagrindinės scenos gausėjo klausytojų – čia tuoj turėjo prasidėti grupės „Naktinės personos“ koncertas. Grupė savo veiklą nutraukė 2001-aisiais, bet atsikūrusi praeitais metais, „Karklėje“ surengė vieną savo sugrįžimo koncertų. Karjerą pradėjusi melancholišku elektroniniu sintezatorių skambesiu, primenančiu „Depeche Mode“, o vėliau perėjusi prie romantiškesnio skambesio ir tapusi viena populiariausių paskutinio XX a. dešimtmečio Lietuvos pop muzikos grupių, savo koncerte „Karklėje“ surengė nedidelę retrospektyvą. Pasirodymas prasėdėjo elektroniniais garsais, vėliau buvo pereita prie akustiškesnių natų, kol galiausiai pradėjo skambėti grupės hitais, o minia dainavo kartu. Ją labiausiai įtraukė tokios dainos kaip „Sukasi ratu“, „Ša-la-la“, su kuria grupė 2001-aisiais dalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse ir garsiausia „Naktinių personų“ daina „Kaltas ruduo“. Po koncerto minia prašė pakartoti, tačiau Alanas Chošnau ir Aras Vėberis su muzikantais į sceną negrįžo. Grupės pasirodymą lydėjo abstrakčios vizualizacijos.

VIDEO: Grupės „Naktinės personos“ dana „Kaltas ruduo“

Po „Naktinių personų“ klausytojai skubėjo į Leon Somov ir Jazzu koncertą paplūdimio scenoje, tačiau smarkiai lijo ir žaibavo, tad gerokai įpusėjęs pasirodymas pačių atlikėjų prašymu buvo nutrauktas dėl jų pačių ir žmonių saugumo.

Kiek apstojus lietui repo dvasia „Karklės“ festivalį apkrėtė "G&G Sindikatas".

Netrukus po to paplūdimio scenoje reggae muzikos mohikanai iš Jamaikos „Inner Circle“. Pozityvus atlikėjų šou, privertė bent trumpam pamiršti lietuviškas gamtos negandas ir pasijusti Jamaikos paplūdimyje. Kartu su „Inner Circle“ klausytojai dainavo „Snoop Dogg“ koverį „Young, Wild & Free“ ir jamaikiečių hitą „Sweat (A La La Song)“.

VIDEO: Inner Circle - Sweat (A La La Long).mp4

Galiausiai scenoje pasirodė vakaro žvaigždė britų reperis Tinie Tempah. Publika šį ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose topų viršūnes atlikėją sutiko itin šiltai. Prie scenos užvirė tikras vakarėlis. Tam neliko abejingas ir pats atlikėjas, nuolatos kartojo „I Love Lithuania“ („Myliu Lietuvą“ angl.)  ar „You all are such beautiful people“ („Jūs esate labai gražus žmonės“ angl.). Pozityvaus Šou pabaigoje suskambėjusios dainos „Written In The Stars“ priedainį klausytojai dainavo jau ne tik kartu, bet ir patys.

VIDEO: Tinie Tempah - Written In The Stars ft. Eric Turner

Nakties gyvus koncertus pilnutėlėje „Underground“ palapinėje su trenksmu užbaigė lietuvių rokeriai „Freaks on Floor“.

Pirmąją dieną „Karklėje“ pasirodymus surengė ir pop muzikos atlikėja GJan, lietuvių funk ir r`n`b grupė „Keymono“ ir daugybė kitų.

Antrosios dienos, šeštadienio, rytas prasidėjo saulėtai, tačiau netrukus ją pakeitė gero oro gana ilgam laikui nežadantys tamsūs debesys ir lietus. Bet tam nusiteikę festivalio lankytojai išsitraukė savo lietpalčius ir jau gurkšnojo alų ar rikiavosi eilėje prie gana gausaus kiekio įvairaus maisto vagonėlių. Tik vėliau dangus ir vėl prasigiedrijo.

Šiandien vakare koncertą surengs festivalio žvaigždės suomių alternatyvaus roko grupė „HIM“. Nors grupės techninis personalas jau ruošiasi jų pasirodymui, jos nariai į Lietuvą atvyks tik vakare savo privačiu lėktuvu. Po koncerto grupės nariai nakvos Lietuvoje.

„Karklės“ festivalis yra vienas didžiausių Lietuvoje. Anksčiau organizatoriai skelbė, kad festivalyje apsilankys beveik 15 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius