Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 16

Kuo tapo naktinių šokių kultūra: glaudžios bendruomenės ar hedonistai be rytojaus?

Skausmingi karantino gniaužtai sukaustė beveik visus. Tačiau kaip šį užsidarymą išgyvena ypač jautrios ir mažos bendruomenės, kurių visa esmė – susiburti ir leisti laiką kartu? Tai – tik vienas iš sudėtingų šiandieninės šokių muzikos kultūros iššūkių. Jiems atsakyti naktinio klubo „Lizdas“ kolektyvas kartu su „Red Bull“ pagalba parengė net keletą valandų išsamių diskusijų. Jau šį ketvirtadienį – „15min“ eteryje startuoja laidų serija „Lizdo Akademija“.

Debiutinio epizodo vedėjo – ilgamečio techno muzikos didžėjaus bei žurnalisto – Lorano Vaitkaus lūpose išgirsime klausimą „kaip kuriamos ir auginamos muzikos bei vakarėlių bendruomenės?“. Į jį gyvoje diskusijoje pabandys atsakyti tie, kurie su tuo susidūrė iš labai arti ir viską patyrė (kartais net skausmingai) savo kailiu. Laidoje svečiuosis ilgametis festivalio „Sūpynės“ ir vakarėlių serijos „Minimal Mondays“ organizatorius Nerijus Damaševičius; didžiulį tarptautinį dėmesį sutraukusio festivalio „Yaga“ organizatorius Anton Tarejev; nesuskaičiuojamos daugybės festivalių, renginių ir naktinio Kauno klubo „Lizdas“ įkūrėjas Mantas Pakeltis; bendruomeninio nepriklausomo radijo „Palanga Street Radio“ komandos narė bei didžėja Julija Lečaitė.

Nenumalšinamas žmogiškas noras burtis kartu su bendraminčiais – ne visada paklūsta įprastoms taisyklėms. Vieniems sukurti tvarų žmonių branduolį pavyksta lengviau, kitems tuo tarpu tenka jį lipdyti ir ugdyti kas kartą iš naujo. Kaip keičiasi „klubinėtojų“ elgsena? Kokia buvo jų ankstesnioji karta? Kokie į klubus žmonės ateina šiandien ir ko jie ieško? Kas atsitiks su festivaliai ir naktiniais klubai po pasaulinės pandemijos? Klausimų – daugiau nei atsakymų, o specialistų galinčių kompetetingai atsakyti galime suskaičiuoti ant rankos pirštų.

Tai tik pirmosios laidos diskusijos akcentai. Todėl nuo šiol kiekvieną ketvirtadienį 19 val. 15min eteryje galėsime pamatyti didžiausius Lietuvos elektroninės muzikos šviesulius, šiuolaikinio meno atstovus, atlikėjus bei pogrindžio entuziastus diskutuojančius apie šios kultūros svarbą ir įtaką visai Lietuvai bei pasauliui. „Lizdo Akademijoje“ – visi rūpimi klausimai apie tamsių diskotekų šviesų rytojų.

VIDEO: „Lizdo akademija“ – anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius