Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 17

Muzikos superžvaigždė Erosas Ramazzotti interviu 15min: „Didžiausias mano pasiekimas – vaikai“

Lietuvoje jau net ketvirtąjį kartą besisvečiuojanti italų žvaigždė Erosas Ramazzotti (54) šiemet čia atvyksta pristatyti savo naujojo albumo. Apie tai, apie įsimintiniausius duetus su pasaulinio lygio žvaigždėmis, prisiminimus apie Lietuvą ir po devyniais užraktais slepiamą asmeninį gyvenimą – tik išskirtiniame 15min interviu su vienu žymiausių italų atlikėjų.
Erosas Ramazzotti
Erosas Ramazzotti / Organizatorių nuotr.

Šiemet 55 metų jubiliejų švęsiantis legendinis Italijos dainininkas Erosas Ramazzotti – vėl Lietuvoje.

Iki šiol atlikėjas jau išleido 13 solinių albumų, iš kurių daugelis tapo auksiniai ir platininiai. Negana to, Erosas gali pasigirti įspūdingais įrašų pardavimų skaičiais – pasaulyje jų jau parduota daugiau nei 60 milijonų kopijų. Turbūt nekeista, kad net 37-erius metus trunkanti Eroso karjera jį padarė vienu turtingiausių italų atlikėjų.

2015 m. išleidęs didelės sėkmės sulaukusį albumą „Perfetto“, atlikėjas leidosi į pasaulinį turą, kurio metu surengė 83 pasirodymus, tarp jų ir Lietuvoje. Sausakimšoje arenoje Vilniuje E.Ramazzotti surengė šou, kurio metu atliko ne tik savo naujausias dainas, bet ir visiems puikiai pažįstamus kūrinius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eros Ramazzotti koncertas Vilniuje
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Eros Ramazzotti koncertas Vilniuje

Turas „Perfetto“ tapo vienu įspūdingiausių per visą dainininko muzikinę karjerą: erdvinės projekcijos ir kitos šou metu naudotos naujosios technologijos padarė koncertą įsimintinu muzikiniu įvykiu.

Turu, kurio keliai Erosą atvedė į Lietuvą, atlikėjas pristatyto savo naujausią albumą „Vita ce n'è“.

Lietuvos publika paliko didelį įspūdį

15min kalbintas išskirtinio balso savininkas užsiminė, kad ankstesniųjų apsilankymų Lietuvoje (2001, 2010 ir 2016-aisiais) jis tikrai nepamiršo. Tai – viena priežasčių, kodėl atlikėjas vėl svečiuojasi pas mus.

„Aš vis dar turiu nuostabių prisiminimų iš apsilankymų Lietuvoje. Jie susiję su šiluma, kuria mane visuomet pasitikdavo Lietuvos publika koncertuose“, – pasakojo muzikantas.

Erosas drauge apgailestavo, kad kaskart čia atvykstant jam nepavyksta pamatyti Lietuvos kraštovaizdžio, aplankyti turistams patrauklių vietų. Tačiau tai iš dalies auka tam, jog koncertams būtų pasiruošta profesionaliai ir preciziškai. Laiko kitiems dalykams tarsi nebelieka.

Organizatorių nuotr./Erosas Ramazzotti
Organizatorių nuotr./Erosas Ramazzotti

Visgi legendinis atlikėjas akies krašteliu jau per ankstesnius vizitus yra nužvelgęs Lietuvą. „O, Lietuvos kraštovaizdis yra labai gražus, ir aš žinau, kad per Kalėdų atostogas jūsų miestai yra papuošti tarsi juvelyriniai dirbiniai“, – komplimentų nestigo Erosas.

Darbas su pasaulinio lygio žvaigždėmis

Naujausiame albume „Vita ce n'è“, kuris lietuviams bus pristatomas jau rytoj, – ir šiek tiek netikėtas duetas su Luisu Fonsi, daugiausia peržiūrų „Youtube“ platformoje turinčios dainos „Despacito“ atlikėju. E.Ramazzotti užsiminė, jog jam su kitais atlikėjais dirbti yra visada smagu.

„Man visada patinka dirbti su kitais menininkais, mokytis iš jų, praturtinti savo meninį kelią. Dirbti su Luisu Fonsi buvo labai smagu ir sudėtinga, tikrai šią patirtį net nesvarstęs atkartočiau – jis yra nuostabus žmogus“, – L.Fonsi gyrė dainininkas.

VIDEO: Eros Ramazzotti - Per Le Strade Una Canzone ft. Luis Fonsi

Tiesa, „Despacito“ atlikėjas – anaiptol ne vienintelė pasaulinio lygio žvaigždė, su kuria E.Ramazzotti bendradarbiavo. Dainininkas yra gastroliavęs ir su Cher, Celine Dion, Tina Turner, Andrea Bocelli, amerikiečių gitaristu Steve'u Vai ir kitais.

Tina Turner yra labai stipri ir griežta moteris, tačiau kartu ji labai juokinga. Filmuodami vaizdo įrašą, mes daug juokėmės kartu, tarsi sukūrėme gerą jausmą, kuris tęsėsi mūsų gyvenime ir išjungus prožektorių šviesas.

„Jie visi yra puikūs profesionalai, ir man buvo didžiulė garbė dirbti su jais. Man buvo labai smagu „rungtyniauti“ su Steve'u Vai – buvau taip nutolęs nuo savo muzikinio žanro, tai buvo tiesiog beprotiška. Tina yra labai stipri ir griežta moteris, tačiau kartu ji labai juokinga, – 15min pasakojo Erosas. – Filmuodami vaizdo įrašą, mes daug juokėmės kartu, tarsi sukūrėme gerą jausmą, kuris tęsėsi mūsų gyvenime ir išjungus prožektorių šviesas.“

Organizatorių nuotr./Erosas Ramazzotti
Organizatorių nuotr./Erosas Ramazzotti

Energijos neprarandantis muzikantas apie ateityje nusimatantį bendradarbiavimą su garsiais atlikėjais kalbėjo atsargiai.

„Svajonės, kaip ir aistros, negali būti išsakytos garsiai, kitaip jos neišsipildys“, – paslaptingai komentavo jis.

VIDEO: COSAS DE LA VIDA -1997- EROS RAMAZZOTTI TINA TURNER official

9 vilkikai įrangos, 60 personalo darbuotojų ir futbolas

Dar šią naktį į Kauną atvyko 9 vilkikai ir 4 autobusai, atvežę visą įrangą, reikalingą tiek E.Ramazzotti koncertui, tiek paties atlikėjo komfortui. Tiesa, dainininkas į turą leidosi ne tik su visa reikiama technika, bet ir su 60 žmonių komanda, tarp kurių – ir virtuvės šefai bei aptarnaujantis personalas.

„Norint paruošti pasaulinį turą, reikia daug įrangos, kurią tiksliai paruošėme ir su kuria visur keliaujame“, – didžiulius įrangos kiekius komentavo Erosas.

Reikalavimų sąraše – ir kiek netikėti pageidavimai. Iki šiol sklido gandai, kad itin didelis futbolo aistruolis E.Ramazzotti turo metu visada prašo prieigos prie televizijos, kuria būtų transliuojamos „Sky Sports“ naujienos. Žinią atlikėjas patvirtino ir 15min.

„Tiesą sakant, sportą stebėti galiu visur. Svarbu nepraleisti mano mėgstamos komandos „Juventus“ žaidimo“, – prasitarė atlikėjas.

Paklaustas, kaip fiziškai ir emociškai jam sekasi atlaikyti net 90 koncertų šiųmečiame ture, Erosas neslėpė, kad tai – pasiaukojimo reikalaujantis darbas.

„Tai reikalauja ne tik protinės koncentracijos, bet ir įsipareigojimo palaikyti fizinį pasirengimą. Stengiuosi kuo daugiau miegoti ir sveikai maitintis. Manau, kad fizinis pasirengimas yra svarbiausia, ypač jei keliauji po visą pasaulį“, – sakė atlikėjas.

Organizatorių nuotr./Erosas Ramazzotti
Organizatorių nuotr./Erosas Ramazzotti

Tačiau visa tai – dėl veiklos, su kuria per daugelį metų muzikantas išlaikė itin tvirtą ryšį.

„Man labai patinka tai, ką darau, – atviravo Erosas. – Kiekvieną kartą einant į kitą sceną kitame mieste tai yra įsimenama akimirka.“

Užsiminus, kad galbūt dėl šio didelio fizinio darbo muzikantas žiniasklaidos dažnai yra įvardijamas kaip sidabrinis lapinas (silver fox), Erosas prapliupo juoktis.

„Aš tikrai nežinau, – teigė jis. – Stengiuosi kuo geriau valgyti ir miegoti bei esu didelis aktyvaus laisvalaikio gerbėjas.“

Asmeninį gyvenimą akylai saugo

Pasaulinio masto žvaigždė apie savo privatų gyvenimą iki šiol nėra daug atviravęs. Tiesa, yra žinoma, jog jo vaikystė buvo itin varginga – muzikantas yra prasitaręs, jog bene vienintelis palaikymas, kokio sulaukė iš savo tėvo, buvo padovanota gitara, kai šeima atpažino Eroso muzikinį talentą.

Buvo akimirkų, kai įkvėpimas lėtai atkeliavo arba kai buvo sunkiau susikaupti, tačiau tai – tik akimirkos. Tai yra tai, ką aš mėgstu daryti, tai, kas aš esu. Todėl aš niekada negalėjau sustoti.

Nuo to laiko atlikėjas jos nepaleido – jau jam esant 19-os buvo išleistas pirmasis jo albumas – tiesa, šis nesulaukė didelio pripažinimo. Po kelerių metų pasirodė jau antrasis, apskriejęs visą Europą ir padaręs Erosą Ramazzotti gerai žinomu veidu.

„Buvo akimirkų, kai įkvėpimas lėtai atkeliavo arba kai buvo sunkiau susikaupti, tačiau tai – tik akimirkos. Tai yra tai, ką aš mėgstu daryti, tai, kas aš esu. Todėl aš niekada negalėjau sustoti“, – savo karjeros peripetijas reflektavo atlikėjas.

Vida Press nuotr./Eros Ramazzotti ir Marica Pellegrinelli
Vida Press nuotr./Eros Ramazzotti ir Marica Pellegrinelli

Išgyvendamas karjeros aukštumas Ramazzotti 1998–2002 m. buvo vedęs šveicarų modelį ir aktorę Michelle Hunziker, su kuria turi dukterį Aurora Sophie. Vis dėlto santuoka nebuvo sėkminga – būdamas 52-ejų muzikantas vedė kur kas jaunesnį italų modelį, aktorę Maricą Pellegrinelli. Drauge jie turi dukterį Raffaelą Maria ir sūnų Gabrio Tullio.

Tačiau šiuo metu italų žiniasklaidą apskriejo netikėta žinia – Marica viešumoje jau rodosi su jaunesniu mylimuoju ir tvirtina, jog santykiai tarp jos ir Eroso jau kuris laikas yra nutrūkę. Erosas šių įvykių kol kas nekomentuoja.

Visgi, anot italų žiniasklaidos, pora šiuo metu palaiko draugiškus ryšius – dėl vaikų. Ir interviu 15min Erosas užsiminė, jog vaikai jam yra labai svarbūs.

„Mano didžiausias pasiekimas asmeniniame gyvenime – vaikai. O profesiniu lygiu turėjau daug pasitenkinimo ir turiu už tai padėkoti savo auditorijai. Be jų viso to nebūtų“, – pokalbį užbaigė atlikėjas.

Eroso Ramazzotti koncerto Vilniuje 2016-aisiais akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius