Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 26

Pamatykite: roko gitaristas Robertas Semeniukas pristato naują vaizdo klipą

Vienas žymiausių šių dienų Lietuvos roko gitaristų, kompozitorius, prodiuseris Robertas Semeniukas pristato savo naujausią režisuotą vaizdo klipą dainai „Black Days“ iš neseniai klausytojams pristatyto antrojo solinio albumo „Six Strings Upstream“, kurį atlikėjas sukūrė, įrašė ir išleido vinilinėje plokštelėje karantino metu.

„Vaizdo klipo idėja gimė spontaniškai, leidžiant karantiną sodyboje, kur dienos slinko ramiai ir neįpareigojančiai. Žiema, daug laisvo laiko, koncertinė veikla visiškai sustojusi. Užsiėmiau labai kasdieniškais ir žemiškais darbais – kasiau sniegą, kapojau malkas, kūrenau židinį, skaičiau, vaikštinėjau po miškus ir grojau gitara“, – pasakojo Robertas Semeniukas.

Vaizdo klipas turėjo pasirodyti kovo pirmąją, kartu su nauju albumu, tačiau dėl įvairiausių techninių kliūčių viskas gerokai nusikėlė.

VIDEO: Robertas Semeniukas | Black Days (Official Music Video)

Pradinė klipo idėja buvo judantys juodi siluetai raudoname fone ir albumo Six Strings Upstream iliustracijos.

„Jaučiau, kad šiai dainai reikia minimalių išraiškos priemonių. Toks spalvų ir charakterio pasirinkimas, neatsitiktinis – esu stipriai inspiruotas kelių legendinių režisierių, kuriuos labai mėgstu, tai David’as Lynch’as, Quentin’as Tarantino’as, Robert’as Rodriguez’as ir šių didžių meistrų fantastiškų kūrybos vaisių, tai – Twin Peaks serialas, filmai – „From Dusk Till Down“, „Pulp Fiction“ ir kitų darbų. Žavi jų estetika, gylis, minimalizmas.

Su kiekviena diena idėjų vis daugėjo. Pamaniau, jog reikėtų ne tik animuoti iliustracijas, bet ir pačiam nusifilmuoti, pasikviesti daugiau žmonių. Taip procese atsirado kino operatorius, bėgiai, kranai, rimtas apšvietimas, ekranas, scena, grimas, daug pagalbininkų“, – tęsė R.Semeniukas.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Semeniukas
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Semeniukas

Filmavime dalyvavo ir muzikanto dukterėčia Kamilė Vosilytė, kuri tapo šio vaizdo klipo puošmena.

„Pirmus žingsnius madų pasaulyje žengianti Kamilė atliko šokėjos ir pritariančios vokalistės vaidmenį. Tai buvo jos pirmoji patirtis filmavimo aikštelėje ir jai tai labai patiko. Buvo šiek tiek jaudulio, bet su užduotimis ji susitvarkė šimtu procentų ir netgi viršijo lūkesčius. Režisūra ir visu organizaciniu procesu rūpinausi pats, tačiau be žmonos pagalbos ir patarimų tikrai nebūčiau susitvarkęs.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Semeniukas
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Semeniukas

Susiformavo nemaža profesionalų komanda, kuri padėjo viską tobulai išpildyti, tai operatorius ir montuotojas Mykolas Alekna, kuriam esu be galo dėkingas už jo geležinę kantrybę dirbant prie montažo.

Apšvietimu rūpinosi Daumantas Jančaitis, būgnininko vaidmenį atliko mano geras bičiulis Šarūnas Kvaraciejus. Vaizdo klipe matome specialiai šiam klipui pieštas figūras, kurių autoriai – dailininkai Arvydas Gudas ir Martynas Ivinskas, jas animavo ir išjudino Mindaugas Kvaraciejus.

Kostiumais ir choreografija pasirūpino mano žmona Edita Semeniukienė. Džiugu, kad pavyko prikalbinti makiažo specialistę Severiją Bružaitę, kurios grimas puošia ne vieną Lietuvos žvaigždę. Filmavimai vyko Vilniaus menų fabrike „Loftas“, už ką esu labai dėkingas Viktorui Diawarai ir Adelei Ryliškytei, kurie pasitikėjo ir suteikė viską ko reikėjo klipo įgyvendinimui.

Manau, šis darbas turėtų patikti tiems, kurie neabejingi devyniasdešimtųjų muzikai, tų laikų madoms, laikmečiui iki interneto. Labai džiaugiuosi, jog po ilgiausiai užtrukusių darbų, šiandien pagaliau galiu su jumis pasidalinti šiuo kūriniu“, – pasakojo Robertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius