Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 10

Šią savaitę „Lofte“: Linas Adomaitis, „Vilniaus energija“, krepšinis ir muzika iki ryto

Dar viena vasaros savaitė kupina gyvos muzikos, skanaus maisto ir nepamirštamų naktų kartu. Šią savaitę menų fabrikas „Loftas“ kviečia gyvai išgirsti Liną Adomaitį, visad stebinančią „Vilniaus energiją“, atrasti geriausias jaunas grupes paskutiniame muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalyje, sužaisti „Kašio stumykloje“, pasitikti rytą „Rastadienyje“ ir mėgautis „Open Kitchen“ pasaulio virtuve.
Menų fabrikas „Loftas“
Menų fabrikas „Loftas“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 „Loftas“

Savaitę „Lofte“ pradės Linas Adomaitis su rimtų profesionalų pastiprinimu scenoje. Linas Adomaitis – vienas charizmatiškiausių atlikėjų, jam šiandien sekasi, jis rengia anšlaginius koncertus su simfoniniais orkestrais, tačiau gali sukelti tikrą audrą ir pritariant tik gitarai.

Šį kartą skambės ne tik visiems puikiai žinomi „Ar tu ją matei?“, „Lūpos kaip vyšnios“, „Aš pavydžiu sau“, bet ir daugelis kitų per 20 Lino kūrybos metų sukauptų ryškiausių hitų, tarp kurių – ir naujausias „Vandenynai“.

Antradienį „Lofto“ sceną šturmuos paskutinis muzikos inkubatoriaus „Novus“ pusfinalis. Dėl vietos finale susikaus dar penkios jaunos ir talentingos grupės. Tai elektronikos atlikėjas Palmės Žiedas, švelnias jūros istorijas pasakojanti klaipėdietė INGAJA, su chalatais į sceną lipsiantys, džiazą bei funk grojantys „Chalat Jazz“, neo-soul stilių atstovaujanti grupė „Dargana“ bei Marius Libas („Starsome“) – multi-instrumentalistas, jungiantis alternatyvaus popso, džiazo, indie roko ir elektroninės muzikos garsus.

Asmeninio albumo nuotr./„Loftas“
Asmeninio albumo nuotr./„Loftas“

Komisijos kėdes užims ir jaunuosius talentus vertins Andrzej Bong („Suru Records“), Adas Gecevičius („Sheep Got Waxed“), būgnininkas Jonas Lengvinas, „The State51 Conspiracy“ atstovės Aistė Zabitaite ir Eglė Gedminaitė, Marius Narbutis („Happyendless“) ir Vilius Tamošaitis („Gerai gerai“). Scenoje taip pat pasirodys praėjusiais metais antrąją vietą užėmusi destruktyvaus hip-hop grupė „John's Shower Band“.

Menų fabriko viduje antradienio vakarą vyks kiemo herojų ir profesionalų kovos viename – ne pirmą kartą „Lofto“ aikštelę užimanti „Kašio stumykla“.

Trečiadienį scenoje pasirodys visada stebinanti „Vilniaus energija“ – avangardinio repo ir interaktyvios poezijos atlikėjo Žygimanto Kudirkos-Mesijaus ir eksperimentinio džiazo bei elektroninės muzikos kūrėjo Ado Gecevičiaus duetas.

Pasinaudojusi teisinėmis spragomis, ši kūrėjų grupė oficialiai užregistravo žymios Lietuvos energetikos korporacijos pavadinimą ir dabar jį naudoja savo kūrybiniams tikslams. Grupė jau trečius metus aktyviai koncertuoja klubuose, festivaliuose ir netikėtose erdvėse. Taip pat rodosi meniniuose kontekstuose: pristatė albumus Vilniaus šiuolaikinio meno centre, Varšuvos šiuolaikinio meno centre „Ujazdowski“, kultūros centre „Rich Mix“, Londone.

Ketvirtadienis „Lofte“, kaip jau įprasta, sukvies visus, neabejingus regio ritmams. Čia regio, jungle, D&B ir dub skambesius jungs ir rytą šokių aikštelėje pasitikti kvies maestro Doctah Jahngle bei būrys kolegų.

Atiduodamas savaitgalį Žolinėms, į tradicinį „Open Kitchen“ maisto turgų „Loftas“ kviečia ketvirtadienį ir penktadienį – šios dienos bus skirti ragauti pasaulio virtuvių šedevrus bei mėgautis didžėjų ir gyvų grupių pasirodymais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius