-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 29

Michaelui Jacksonui būtų suėję 60 metų: jo palikimas – amžiams gyvuosianti popmuzikos klasika

Rugpjūčio 29-ąją popkaraliui Michaelui Jacksonui būtų suėję 60 metų. 2009 metais miręs legendinis atlikėjas po savęs paliko bene patį geriausią popmuzikos palikimą – dainas, kurios jau šiandien laikomos žanro klasika ir gyvuos amžinai.
Michaelas Jacksonas 1972, 1992 ir 2002 metais
Michaelas Jacksonas 1972, 1992 ir 2002 metais / „Scanpix“ nuotr.

Michaelas Jacksonas, kurį daug kas vadina pačiu geriausiu visų laikų atlikėju, šį trečiadienį būtų šventęs 60 metų jubiliejų.

Dainininko karjerą jis pradėjo 1964 metais savo šeimos grupėje „Jackson 5“, kai jam tebuvo šešeri, o solisto keliu pasuko 1971-aisiais. Nuo to laiko Michaelas Jacksonas išleido ne vieną rekordus pagerinusį albumą, rinko pilnus stadionus ir vieną po kito skynė svarbiausius apdovanojimus.

Michaelas Jacksonas buvo ne tik puikus dainininkas bei dainų autorius, bet ir išskirtiniu talentu apdovanotas šokėjas ir choreografas. Dėl to jo gyvi pasirodymai ar vaizdo klipai visada buvo šventė ne tik ausims, bet ir akims.

Popkaraliui Michaelui Jacksonui atminti, kviečiame prisiminti pačias geriausias jo dainas, kurios gyvuos amžinai.

„Earth Song“

Michaelas Jacksonas su savo 1995 metais išleista daina maldavo pasaulį atsibusti ir pamatyti, kokią žalą žmogaus veikla daro gamtai. Tokia Jacksono siunčiama žinia gerokai pranoko laikmetį, kai apie klimato kaitą dar niekas tiek daug nešnekėjo kaip šiandien.

VIDEO: Michael Jackson - Earth Song (Official Video)

„Human Nature“

Ši daina buvo šeštasis singlas iš ypač sėkmingo Jacksono albumo „Thriller“ (1982 m.), kurio pasaulyje parduota net 66 mln. kopijų.

Iš tiesų šią dainą parašė grupės „Toto“ klavišininkas Steve'as Porcaro, kurį įkvėpė jo pokalbis su dukra apie jos dieną mokykloje. Superprodiuseris Quincy Jonesas ją atrinko į Michaelo Jacksono albumą ir ilgainiui ji tapo pačia mylimiausia jo balade. Šią dainą atlikėjas Johnas Mayeris atliko ir per popkaraliaus laidotuves.

VIDEO: Michael Jackson - Human Nature (Live At Wembley July 16, 1988 (Stereo))

„Give In To Me“

Ši 1993 metais išleista daina iš aštuntojo Jacksono albumo „Dangerous“ laikoma sunkiojo roko balade. Dėl to galima „kaltinti“ „Guns N' Roses“ gitaristą Slashą, su kuriuo daina įrašyta.

VIDEO: Michael Jackson - Give In To Me (Official Video)

„Black or White“

1991-aisiais išleista daina tapo greičiausiai parduodama daina JAV nuo 1969-ųjų, kuomet šis titulas priklausė „bitlų“ „Get Back“ ir jų pasiekto rezultato šitiek metų niekam nepavyko pagerinti.

Ypač populiarus buvo ir šios dainos vaizdo klipas, kuriame nusifilmavo ir „Vienas namuose“ žvaigždė Macaulay Culkinas, o Jacksonas buvo rodomas šokantis su įvairiausių pasaulio genčių, kultūrų ir rasių atstovais.

VIDEO: Michael Jackson - Black Or White

„The Way You Make Me Feel“

Paprastai Michaelo Jacksono meilės dainos būdavo labai lėtos ir romantiškos, tačiau kartais jis pasiūlydavo ir kitokių variantų. Pavyzdžiui, „The Way You Make Me Feel“ – tai džiaugsminga ir smagi daina apie jaunuolių meilę.

VIDEO: Michael Jackson - The Way You Make Me Feel (Official Video)

„Smooth Criminal“

Šios garsiosios dainos vaizdo klipe pirmą kartą buvo parodytas gravitacijos dėsnius paneigiantis žingsnelis, kuriame Jacksonas palinksta į priekį visa pėda stovėdamas ant žemės. Vėliau buvo išaiškinta, kad tai tebuvo optinė iliuzija.

VIDEO: Michael Jackson - Smooth Criminal (Official Video)

„Billie Jean“

Šis hitas neabejotinai yra Michaelo Jacksono vizitinė kortelė. Dainoje Jacksonas neigia esantis vienos moters vaiko tėvas. Šią dainą sukurti paskatino tikra istorija: dainininkas gavo daugybę trikdančių laiškų iš vienos gerbėjos, kurios niekada gyvenime nėra matęs, ir juose ji tvirtino, kad Jacksonas yra jos sūnaus tėvas.

Beje, viename koncerte atlikdamas šią dainą Michaelas Jacksonas pasauliui pristatė jau legenda tapusį „mėnulio eisenos“ žingsnelį.

VIDEO: Michaelo Jacksono hitas „Billie Jean“

„Beat It“

Savo dainose Michaelas Jacksonas dažnai dainuodavo apie socialines problemas, o „Beat It“ buvo apie gaujų gyvenimą. Įtaigų dainos vaizdo klipą režisavo kino genijus Martinas Scorsese.

VIDEO: Michael Jackson - Beat It (Digitally Restored Version)

„They Don’t Care About Us“

Ši daina laikoma viena iš kontroversiškiausių Jacksono dainų. Atlikėjas sulaukė daug kritikos, esą dainos tekstas – labai antisemitiškas. Jacksonas labai dėl to atsiprašinėjo ir tikino, kad buvo ne taip suprastas, tačiau šiek tiek pakeitė dainos žodžius.

VIDEO: Michael Jackson - They Don’t Care About Us (Brazil Version) (Official Video)

„Thriller“

Ką galima pasakyti apie „Thriller“? Tai absoliutus Helovino „himnas“ nuo 1983-iųjų. Dainos vaizdo klipas primena mini siaubo filmą, o zombių šokis, kaip ir beveik viskas, ką darė Jacksonas, tapo ikonišku.

VIDEO: Michael Jackson - Thriller

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius