Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 21

Speechy sukūrė pirmą savo kalėdinę dainą: „Escape On Holiday“ turi dvi paslaptis

Pirmoji gyvenime Speechy sukurta kalėdinė daina gimė kaip „netyčiukas“ – visai neplanuotai ir iš didelės meilės. Daina „Escape On Holiday“ turi dvi paslaptis: tarp akordų paslėptus žingsnių per sniegą garsus ir vaizdo klipą, kuriame – iš dronų filmuoti žiemiškos Lietuvos vaizdai, sukeliantys skrydžio pojūtį.
Justas Šiburkis-Speechy
Justas Šiburkis-Speechy / Asmeninio albumo nuotr.

Įprastai dainininkai rašyti kalėdines dainas, daryti fotosesijas ir filmuoti klipus pradeda likus bent keliems mėnesiams iki didžiųjų žiemos švenčių ir – kažkodėl – jų ritmai ir nuotaika būna panašūs.

Speechy pasakoja, kad buvo tvirtai apsisprendęs nekurti jokios „proginės“ dainos, nes šios Kalėdos yra kitokios – jei pažiūrėsime tiesai į akis, ir jaunimas dėl pandemijos suvaržymų išgyvena didžiausią, o kai kurie – ir pirmąją, krizę gyvenime. „Tradicinės Kalėdinės dainos man asmeniškai kėlė tik dar didesnį liūdesį“, – sako muzikos kūrėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Justas Šiburkis-Speechy
Asmeninio albumo nuotr./Justas Šiburkis-Speechy

Ir tada iškrito pirmasis šiemet sniegas...

„Žingsniavau sau lėtai per pirmąjį šiemet sniegą ir staiga pagalvojau apie visus, kurie to dabar padaryti negali: esančius saviizoliacijoje, gulinčius perpildytose ligoninėse, dieną naktį kovojančius medikus. Supratau, kad noriu sukurti jiems kažką šviesaus – kad bent tas 3 minutes, kol skamba daina, jie „išskristų“ (fly away) ten, kur nori būti, ir su tais, su kuriais nori būti. Todėl ir sakau, kad daina „netyčiukas“ gimė iš bendražmogiškos meilės, kurią jaučiame vienas kitam“, – pasakoja Justas Šiburkis, prisistatantis Speechy pseudonimu.

Taip dainoje suskambėjo žingsniai per sniegą...

„Escape On Holiday“:

VIDEO: Speechy - Escape On Holiday (Official Visualiser) ❄️

Speechy juokauja, kad, jei egzistuotų toks muzikos žanras, daina būtų „sniego džiazas“... O dabar ji kai kuriems primena giesmę, kitiems – netgi tylią maldą...

Jautrią dainą papildo video klipas, kuriame – žiemiškos Lietuvos vaizdai, nufilmuoti pasitelkus dronus. Kauniečio kūrėjo vaizdo klipas baigiasi morengine Kauno egle (kurios daugelis gyvai, deja, šiemet nepamatysime) – tai tarsi kvietimas visiems per šias šventes likti namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius