Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 17

Vido Bareikio 100-ojo koncerto scenoje – krepšinis, giminės, akrobatai ir piršlybos

Kai atlikėjas Vidas Bareikis nusprendė aplankyti šimtą Lietuvos miestų, tai atrodė kaip akcija, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Tačiau kai jis paskelbė, kad tokį turą vainikuos koncertu Vilniaus „Siemens“ arenoje, daugelis nustebo. Sekmadienį įvyko renginys, apie kurį Bareikis ilgai ir aistringai kalbėjo.
Vido Bareikio koncerto „Siemens“ arenoje akimirkos
Vido Bareikio koncerto „Siemens“ arenoje akimirkos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Vidas Bareikis

Finalinio, 100-ojo koncerto scena atkartojo jo inicialus ir buvo adaptuota tiek muzikai, tiek sportui. Ten galima buvo išvysti BMX dviračius, gimnastes, parkūrininkus, sostinės krepšinio klubo „Rytas“ šokėjas. Ypatingąjį vakarą ant scenos pasirodė ir Vido Bareikio sūnus Adas bei jo tėtis Vidas.

Romantišką akimirką pavyko sukurti atlikėjo suburtos sportinės komandos nariui Edvinui: visiems matant jis pasipiršo savo mylimai merginai Rūtai, kuri ant scenos buvo pakviesta menamai kaip loterijos laimėtoja. Jeigu meilė – loterija, tai ji tikrai laimėjo: ne kiekvienai nusišypso laimė prie sužadėtuvių bučinio gauti dar ir Bareikio atliekamas „Tris Kanadas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vido Bareikio koncerto „Siemens“ arenoje akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vido Bareikio koncerto „Siemens“ arenoje akimirka

Koncerte skambėjo ir kiti šio žmogaus-orkestro hitai, tokie kaip visos Lietuvos paauglių mėgiamas „Pusvalanduko“, studentų kaskart prieš egzaminus išrėkiami „Nervai“, vienišių mintinai mokamas „Bradas Pitas“ ar auksinio jaunimo himnas „Babkės“.

Publikoje švietė telefonų žiburiai, o pats Vidas ant scenos koncerto pradžioje pasirodė su degančiu fakelu. Nors nereikėjo ir to – publiką jis sugeba uždegti ir visą koncertą palaiko degimą savo besąlygiška meile tam, ką daro.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vido Bareikio koncerto „Siemens“ arenoje akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vido Bareikio koncerto „Siemens“ arenoje akimirka

Ir jeigu prieš koncertą buvo skeptikų, kuriems atrodė, kad mažesniojo „Siemens“ varianto jam dar nepavyks surinkti, tai sekmadienio vakarą buvo galima įsitikinti, kad jie klydo, nes į Vido koncertą susibūrė gausus būrys klausytojų. Atlikėjas jų paprašė kitais metais, kai rengs koncertą didžiajame „Siemens“ perimetre, atsivesti draugų. Panašu, kad tai gali išsipildyti, nes po koncerto socialiniuose tinkluose daugelis dėkojo Bareikiui už galingą ir nuoširdų renginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius