Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 06

Vilniečiai triukšmingu džiaugsmu sutiko gyvai grojusius „Jazzanova“ ir vokalistą Paulą Randolphą

Nors savaitgalis buvo trumpas, šeštadienio vakarą kokybiškos gyvos muzikos mėgėjai traukė atsipūsti nuo darbų į Vilniaus menų fabriką „Loftas“. Čia pirmąsyk gyvai pasirodė vokiečių kolektyvas „Jazzanova“ kartu su amerikiečių vokalistu Paulu Randolphu.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kai kurie, atėjusieji apie dešimtą vakaro gavo gerokai palūkėti pagrindinio vakaro pasirodymo. Po elektroninės muzikos kūrėjo Vidžio „apšildymo“ projekto „Jazzanova LIVE feat. Paul Randolph“ atlikėjai į sceną užlipo apie vidurnaktį. Maždaug šešių septynių šimtų žmonių publika nuo pirmųjų akimirkų pasitiko muzikantus gausiais plojimais ir palaikymo šūksniais. Buvo akivaizdu, kad susirinkusieji žinojo, kur eina. Nepagailėję pinigų už bilietus (prieš renginį jie kainavo per 80 Lt) žiūrovai atsipalaidavo šokyje.

Prie scenos susispietusi minia noriai atsakė į tamsiaodžio vokalisto raginimus dainuoti ir linksmintis. „Jūsų šalis labai graži, Vilnius – labai gražus miestas. Ačiū, kad mus čia pakvietėte, džiaugiamės galėdami būti su jumis“, – be apsimestinio nuoširdumo sakė jis.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
/Koncerto akimirka

Įsišėlus publikai nuo jos neatsiliko ir muzikantai linksminęsi ant scenos. Net išpilti prakaito jie negailėjo šypsenų, geros nuotaikos ir, žinoma, puikios muzikos. Šešiolika metų gyvuojantis „Jazzanova“ kolektyvas visame pasaulyje žinomas kaip nu jazz, chillout ir jazz house muzikos stilių autoritetas.

Gausaus atlikėjų kolektyvo atliekami subtilūs, išjudinantys ir užliūliuojantys elektroninio džiazo ritmai nepaliko abejingų. Vilniaus publika galėjo išvysti „Lofte“ du „Jazzanova“ prodiuserius ir didžėjus, elektroninės muzikos įrašų kompanijos „Sonar Kollektiv“ įkūrėjus bei šešis talentingus, džiazo pasaulyje gerbiamus instrumentalistus. Jų muziką savo balsu pagardino vokalistas P.Randolphas iš Detroito.

Išgirsti gyvą „Jazzanova LIVE feat. Paul Randolph“ pasirodymą „Lofte“ atvyko čia šeimininkaujantis Viktoras Diawara su žmona Živile, „Skamp“ narys Vilius Alesius su žmona Egle, radijo ZIP FM laidų vedėjos Simona ir Silva, lydimi būgnininko Marijaus Aleksos į koncertą atkeliavo britų vokalistas Marlonas Contonas su projekto “Soul Liberation Funk” muzikantais. Pastarieji penktadienio vakarą Londono muzikines naujoves demonstravo klube „Tamsta“.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius