Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Baldwino kaltinimai operatorės šeimai: sako, kad ieškinį pateikė tik dėl pinigų

Amerikiečių aktorius Alecas Baldwinas pastarąjį pusmetį išgyvena tikrą košmarą – į jo pusę nepaliauja skrieti kaltinimai dėl operatorės Halynos Hutchins mirties. O štai neseniai prieš jį pateiktas moters šeimos ieškinys vyrą taip įsiutino, kad jis įvardino tik „dvi šios istorijos aukas“ – tikrai gedinčius asmenis ir tuos, kurie pateikė ieškinį tik dėl pinigų.
Alecas Baldwinas, Halynos Hutchins šeima
Alecas Baldwinas, Halynos Hutchins šeima / Vida Press ir „Instagram“ nuotr.

Kolorado valstijoje vykusiame Boulderio tarptautiniame kino festivalyje (BIFF) kalbėdamas apie tragediją, aktorius sakė, kad tikisi, „jog paaiškėjus faktams, mes nebūsime patraukti baudžiamojon atsakomybėn už šaudymą“, rašo dailymail.co.uk.

„Nuo tos akimirkos, kai tai įvyko, visi įsižeidę. Be viso sielvarto ir kančios, siaubingų jausmų, kuriuos jaučiame, žinoma, yra dvi aukos, ir niekas kitas, taip sakant, nėra auka – mes susidūrėme su situacija, kai konkretūs žmonės ne taip suinteresuoti išsiaiškinti, kas iš tikrųjų įvyko“, – kalbėjo A.Baldwinas.

Aktorius neslėpė pykčio dėl žuvusios operatorės šeimos komentarų, jog ieškinį pateikė tikrai ne dėl pinigų.

„Kam kelti bylas žmonėms, jei nesiruošiate gauti pinigų? Štai, ką jūs darote“, – sakė jis.

Aktorius, kuris festivalyje buvo įvardytas kaip kviestinis vedėjas, nepatikslino, kurį iš daugybės ieškinių, pateiktų jam po tragedijos, jis turėjo omenyje.

Neseniai žuvusios operatorės šeimos pateiktas ieškinys ir dar daugelis kitų atsirado po to, kai praeitų metų spalį H.Hutchins buvo nušauto iš A.Baldwino laikyto ginklo juostos „Rustas“ („Rust) filmavimo aikštelėje.

Dabar A.Baldwinas pakartojo, kad yra nekaltas, ir vėl kaltę vertė 24 metų ginklininkei Hanai Gutierrez-Reed, kuri aiškino, kad senovinį 45 kalibro revolverį „Colt“ užtaisė netikrais šoviniais.

„Scanpix“ nuotr./Alecas Baldwinas
„Scanpix“ nuotr./Alecas Baldwinas

„Žmogus, kurio darbas yra užtikrinti ginklo saugumą, perduoda ginklą kitam žmogui, kurio darbas turėjo būti antrinis saugumo apsaugos patikrinimas, o jis jį perduoda ir pareiškia, kad tas ginklas yra saugus – taip aš gyvenau visą gyvenimą“, – sakė A.Baldwinas.

Aktorius vis kartojo, kad pasikliauja asmenimis, kurie atsakingi už ginklų saugumą. Tad jam ir tąkart nekilo abejonių dėl perduoto ginklo.

„Mums, kaip aktoriams, neleidžiama deklaruoti, kad ginklas yra saugus. Turiu omenyje, kad juokaujama, jog nenorima, kad aktoriai atliktų saugumo patikrinimą“, – sakė jis.

A.Baldwinas pažymėjo, kad „tikisi“, jog tyrimas atskleis, kad jis yra nekaltas, ir įvykis taps atspirties tašku „keičiant saugos taisykles“ filmavimo aikštelėse.

„Scanpix“/AP nuotr./Alecas Baldwinas
„Scanpix“/AP nuotr./Alecas Baldwinas

„Aš labai tikiuosi, kad paaiškėjus faktams, mes nebūsime patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Tai pakeitė mano gyvenimą, ir neturiu omenyje įprasta prasme, kad aš buvau į kažką įsivėlęs ir tai praėjo.

Turiu omenyje, kad buvau įtrauktas į situaciją, kai kažkas buvo nužudytas. Tai pakeitė mano gyvenimą vien tik kalbant apie ginklų funkciją filmuose ir televizijoje“, – sakė aktorius.

Jis pasiūlė profesinėms sąjungoms ir kitiems šios pramonės atstovams dalyvauti diskusijose dėl naujų protokolų, susijusių su ginklais filmavimo aikštelėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius