Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Schwarzeneggerio kalba Rusijos žmonėms: „Jūsų kulkos žudo brolius ir seseris“

Buvęs Kalifornijos gubernatorius, aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris ketvirtadienį tiesiogiai kreipėsi į Rusijos žmones ir karius. Žinomas vyras nusprendė išsamiai pasisakyti apie Kremliaus skleidžiamą propagandą dėl karo Ukrainoje.
Arnoldas Schwarzeneggeris
Arnoldas Schwarzeneggeris / „Scanpix“ nuotr.

„Myliu Rusijos žmones. Štai kodėl turiu pasakyti jums tiesą“, – pasidalijęs vaizdo įrašu rašė teigė A.Schwarzeneggeris.

Kreipdamasis į rusų tautą Arnoldas aiškino, kad šalies valdžios teiginiai, esą įsiveržimo į Ukrainą tikslas yra noras ją „denacifikuoti“ – visiška netiesa.

„Jūsų gyvybės, galūnės ir ateitis aukojamos beprasmiškam karui, kurį smerkia visas pasaulis", – vaizdo įraše kalbėjo A.Schwarzeneggeris.

Kremlius ėmėsi veiksmų, kad nutildytų pasisakančius prieš karą. Rusijoje dabar net vadinti konfliktą „karu“ yra neteisėta, be to, šalis ėmė blokuoti prieigą prie socialinės žiniasklaidos. Tačiau, kaip pridūrė A.Schwarzeneggeris, rusai jau seniai palaiko giminystės ryšius su Ukraina. Apskaičiuota, kad 11 mln. rusų turi šeimų Ukrainoje, rašo „Business Insider“.

„Taigi kiekviena kulka, kurią paleidžiate, nušauna brolį ar seserį“, – sakė vyras. – Kiekviena nukritusi bomba ar sviedinys pataiko ne į priešą, o į mokyklą, ligoninę ar namus.“

„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris
„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris

A.Schwarzeneggeris pridūrė puikiai žinantis, kaip melas apie karą gali palaužti žmogų. Vyras papasakojo, kaip jo tėvas Gustavas Schwarzeneggeris gyveno su kaltės jausmu dėl to, kad Antrojo pasaulinio karo metais kovojo nacių pusėje.

„Visą likusį gyvenimą jis gyveno kankindamasis, – neslėpė A.Schwarzeneggeris. – Skausmas dėl sulaužytos nugaros. Skausmas dėl šrapnelio, kuris visada jam priminė tuos baisius metus. Ir skausmas dėl kaltės, kurią jis jautė.“

Vida Press nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris
Vida Press nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris

Kino žvaigždė atskleidė, kad anksčiau jį įkvėpė rusų sunkiaatletis Jurijus Vlasovas. Kaip ir A.Schwarzeneggeris, taip ir J.Vlasovas vėliau pats tapo politiku.

Karjerą vyras pradėjo kaip pasaulinio lygio sunkiaatletis. „Terminatoriaus“ žvaigždė prisipažino, kad jo meilė Rusijai tik stiprėjo, taip pat ir kuriam „Raudonąjį karštį“ – pirmąjį amerikiečių filmą, kuris buvo filmuojamas Maskvos Raudonojoje aikštėje.

„Rusijos žmonių stiprybė ir širdys visada mane įkvėpdavo“, – teigė A.Schwarzeneggeris, apibūdindamas save kaip „ilgametį Rusijos žmonių draugą“.

„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris
„Scanpix“ nuotr./Arnoldas Schwarzeneggeris

Veiksmo filmų žvaigždė kreipėsi ir į rusus, kuriems už pasisakymus apie karą gresia griežtos bausmės. Kai kurie protestuotojai net išėjo į gatves Sankt Peterburge, gimtajame Rusijos lyderio Vladimiro Putino mieste.

„Jūs esate mano naujieji didvyriai“, – protestuojančius prieš V.Putino veiksmus padrąsino A.Schwarzeneggeris. – Jūs turite Jurijaus Petrovičiaus Vlasovo stiprybės. Jūs turite tikrąją Rusijos žmonių širdį".

Vaizdo įrašo pabaigoje Arnoldas kreipėsi ir į pati V.Putiną: „Jūs galite sustabdyti šį karą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius