Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Aerosmith“ būgnininkas iškėlė bylą kitiems grupės nariams dėl draudimo kartu groti

Pasaulinio garso grupės „Aerosmith“ būgnininkas Joey Krameris į teismą padavė savo kolegas. Vyras teigia, kad vokalistas Stevenas Tyleris, gitaristai Joe Perry ir Tomas Hamiltonas bei Bradas Whitfordas neleidžia jam sugrįžti į grupę po to, kai 2019-aisiais dėl sveikatos problemų jis išėjo nedarbingumo atostogų, rašo „Page Six“.
Stevenas Tyleris
Stevenas Tyleris / Lukas Balandis / BNS nuotr.

J.Krameriui prie muzikantų prisijungti neleidžiama ir „Grammy“ apdovanojimuose, kur „Aerosmith“ atliks savo populiariausių dainų popuri ir atsiims „MusiCares“ metų personos apdovanojimą.

69-erių muzikantas tikina, kad grįžęs iš vos kelis mėnesius trukusių nedarbingumo atostogų, kurių metu jis taip pat turėjo mokėti jį pakeitusiam asmeniui, J.Krameris sužinojo, kad norint vėl tapti „Aerosmith“ dalimi, jis turės dalyvauti atrankoje. Tokiu būdu neva buvo siekiama išsiaiškinti, ar būgnininkas sugebės „groti tinkamu lygiu“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Aerosmith“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Aerosmith“

Pasak ieškinio, kurį cituoja žurnalas „Rolling Stone“, J.Krameris teigia, kad grupės sutartyje nėra jokio punkto, kuris reikalautų narių „imtis veiksmų, kad „įrodytų“ ar kitaip pademonstruotų savo sugebėjimus po laikino nedarbingumo“.

Sausio mėnesio atrankoje būgnininkas dalyvavo, tačiau jo pasirodymo nestebėjo nei vienas iš grupės narių. Be to, muzikantas vėliau sužinojo, kad jo narystė „Aerosmith“ buvo atmesta nepademonstravus turint pasirodymams reikalingos „energijos“.

J.Krameris ieškinyje tęsia, kad jos grojimas, pasak kitų narių, „nebuvo techniškai teisingas“ ir jis nesugebėjo „įrodyti, kad gali groti taip pat gerai kaip Johnas Douglasas“ – jo vietą nedarbingumo atostogų metu užėmęs būgnininkas.

„Tai, jog manęs yra prašoma dalyvauti atrankoje į mano darbo vietą, įrodyti, kad galiu groti „tinkamu lygiu“ ir geriau nei mano laikinas pakaitalas (…), žeidžia ir piktina, – sakė jis muzikos leidiniui. – Kiti grupės nariai ir jų advokatai tikriausiai bandys peikti mano grojimą ir tikins, kad šiuo metu nesugebu groti būgnais. Tai yra melas.

Per 50 metų trunkančią „Aerosmith„ istoriją joks kitas grupės narys nebuvo taip tikrinamas ir prašomas dalyvauti atrankoje į jo paties darbo vietą.“

„Page Six“ susisiekus su grupės atstovais, jie pateikė tokį atsakymą: „Joey Krameris yra mūsų brolis; jo gerovė mums yra svarbiausia. Tačiau jis nebuvo emociškai ir fiziškai pasiruošęs groti su grupe, jo paties pripažinimu, pastaruosius 6 mėnesius. Pasiilgome jo ir ne kartą raginome jį prisijungti prie mūsų, bet jis akivaizdžiai nesijautė tam pasiruošęs. Joey mūsų pakvietimą priėmė paskutinę minutę, kai, deja, nebeturime laiko būtinoms repeticijoms (...). Mes taip tik pakenktume jam, sau ir mūsų gerbėjams, liepdami jam groti neturėjus pakankamai laiko pasiruošti ir parepetuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius