TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Amerikietės Grace Kelly virsmas Monako princese: milijoninis kraitis, karališkosios vestuvės ir tragedija

Grace Kelly ir Monako princo Rainiero meilės istorija dar ir dabar žavisi visas pasaulis. Kino filmų žvaigždės ir viengungio princo iš nedidelės Europos šalies gyvenimo detalės tuo metu buvo tobula medžiaga laikraščiams ir žurnalams visame pasaulyje. Vienomis gražiausių vis dar laikomos ir poros vestuvės. Teigiama, kad pati Kembridžo hercogienė įkvėpimo savo tuoktuvių suknelei sėmėsi iš Grace Kelly apdaro. Prisiminkime, kaip vienas kitu susižavėjo Holivudo aktorė ir Monako princas ir ar tiesa, kad jis iš pradžių buvo nusižiūrėjęs kitą filmų žvaigždę?
Grace Kelly ir princas Rainieras
Grace Kelly ir princas Rainieras / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Kai būdama 26-erių Grace Kelly susipažino su Monako princu Rainieru, ji jau buvo tituluojama viena gražiausių moterų Amerikoje, suvaidinusi filmuose „Country Girl“ (už vaidmenį jame 1954 m. Grace Kelly gavo geriausios aktorės „Oskarą“), „Aukštuomenė“ ir Alfredo Hitchcocko „Įvykdžius žmogžudystę skambinkite M“, „Langas į kiemą“ bei „Pagauti vagį“.

Ne ką mažiau nei vaidmenų skaičius įspūdingas ir jos mylimųjų sąrašas. Grace Kelly buvo užmezgusi santykius su net 28 metais už ją tada vyresniu aktoriumi Clarku Gable’u, Ray’umi Millandu, kuris neva buvo jos gyvenimo meile, taip pat garsenybių dizaineriu Olegu Cassini. Daugelis manė, kad būtent už pastarojo Grace Kelly ir ištekės, tačiau jos gyvenimas pasisuko kiek netikėta linkme.

„Turėjau keletą nelaimingų romanų. Nors tapau žvaigžde, jaučiausi pasiklydusi ir sumišusi. Nenorėjau įžengti į ketvirtą dešimtį nežinodama, ko siekiu asmeniniame gyvenime“, – teigiama sakė aktorė.

Holivudo pabaiga…

Kaip rašo Nine.com.au, niekas nebūtų pagalvojęs, kad filmas „Pagauti vagį“ su Cary Grantu taps paskutine Grace Kelly juosta. Aktorės šlovės spinduliai ir toliau ryškiai švietė, filmų kūrėjai kone pešėsi dėl nepaprastu grožiu ir aktoriniais sugebėjimais pasižymėjusios Grace Kelly.

Kadangi „Pagauti vagį“ buvo filmuojamas Prancūzijoje, žurnalas „Paris Match“ įkalbėjo aktorę atvykti į Monaką ir sudalyvauti fotosesijoje su jaunuoju princu Rainieru III. Būtent čia įsiplieskė pirmieji fejerverkai, tačiau tuo metu susižavėjimas buvo vienpusis.

Rašoma, kad vos tik pamatė, princas Rainieras negalėjo nuo Grace Kelly, tada vis dar susitikinėjusios su prancūzų aktoriumi ir karo didvyriu Jeanu-Pierre’u Aumontu, atitraukti akių. Vietoje to, kad atstumtų jos dėmesio reikalavusį Monako karališkosios šeimos narį, aktorė su juo bendravo mandagiai, bet ne per daug draugiškai.

Bet princas neketino pasiduoti – rašė Grace Kelly laiškus, siuntė jai labai prabangias dovanas. Galiausiai Rainiero kerams atsispirti aktorė nebegalėjo ir po trumpos draugystės juodu vienas kitą jau vadino sužadėtiniais.

Kuo čia dėta Marilyn Monroe?

Prieš pat karališkąsias vestuves Monake Grace Kelly neva sulaukė itin keisto laiško iš pačios Marilyn Monroe, kuriame ji rašė: „Labai džiaugiuosi, kad radai kelią iš šio verslo“ (manoma, kad čia Marilyn Monroe kalba apie ją kankinusį jausmą, lyg būtų įstrigusi Holivude).

Vida Press nuotr./Grace Kelly
Vida Press nuotr./Grace Kelly

Tačiau ko Grace Kelly tikriausiai nežinojo, tai kad princas Rainieras taip troško vesti Holivudo žvaigždę, kad į kandidačių būti jo potencialia žmona sąrašo pirmą vietą jis buvo įrašęs tą pačią Marilyn Monroe.

Pasak Holivudo rašytojos Liz Smith, graikų verslo magnatui Aristotle’ui Onassis gyvenant Monake, jis susidraugavo su pačiu princu ir pats jam pasiūlė vesti Marilyn Monroe.

„Visiems ši idėja labai patiko. Maždaug savaitę Marilyn svarstė šį pasiūlymą, nors ir toliau juokavo bei galimą vyrą vadino „princu Reindeer“ (vert. reindeer – elnias)“, – rašė L.Smith.

Galiausiai Marilyn Monroe pasiūlymo tekėti atsisakė. Ji buvo įsipareigojusi savo karjerai ir tuometiniam mylimajam Arthurui Milleriui bei norėjo išlikti gerbiama Holivudo bendruomenėje. Marilyn Monroe nebuvo princesės „tipo“, kaip ir Grace Kelly kelis pirmus metus. Ji tik atrodė kaip tokia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kantri muzikos poros Johnny Casho ir June Carter istorija: kaip meilė padėjo įveikti priklausomybes

Labiausiai šokiravusios ir netikėtos užsienio žvaigždžių skyrybos: kas išardė šias Holivudo santuokas?

Įspūdingas kraitis

Prieš sumainant aukso žiedus Rainieras mylimosios Grace Kelly tėvams aiškiai nurodė, kad iš jų tikimasi nemažos pinigų sumos, taip vadinamo kraičio. Kadangi aktorės šeima buvo turtinga, princas nemanė, jog tai jiems bus problema. Tačiau Grace Kelly tėvas Johnas Kelly, kaip rašoma, mokėti princui už tai, kad šis vestų jo dukrą, atsisakė. Bent jau iš pradžių.

Pasak „Vogue“, Johnui Kelly ši mintis atrodė juokinga. „Mano dukra neturi sumokėti jokiam vyrui, kad šis ją vestų“, – sakė jis, galiausiai vis tiek atseikėjęs nemažą dalį Grace Kelly paveldėjimo – maždaug 2 mln. dolerių.

„Scanpix“ nuotr./Monako princas Rainieras III ir Grace Kelly vestuvių dieną (1956 m.)
„Scanpix“ nuotr./Monako princas Rainieras III ir Grace Kelly vestuvių dieną (1956 m.)

Grace Kelly taip pat turėjo atsisakyti JAV pilietybės ir prižadėti savo sužadėtiniui nutraukti karjerą Holivude, mat princesės pareigos ir aktorės darbas nėra suderinami dalykai.

Kalbant apie karjeros atsisakymą dėl meilės, tą patį turėjo padaryti ir Meghan Markle, serialo „Kostiumuotieji“ žvaigždė, prieš vestuves su princu Harry. Nuo 6-to dešimtmečio, pasirodo, ne daug kas pasikeitė.

Karališkosios vestuvės

1956 metų balandžio 18 d. įvykusios karališkosios vestuvės Monake tuo metu buvo vizualiai gražiausios pasaulyje. Vyko dvi įžadų davimo ceremonijos – oficiali civilinė ir intymi religinė.

Pirmojoje dalyvavo daugiau nei 3000 svečių, o per antrąją Grace Kelly vilkėjo ikoniška tapusią perlais dekoruotą suknelę, dėl kurio šios vestuvės tapo bene gražiausiomis karališkųjų šeimų istorijoje. Vestuvinį apdarą net šešias savaites siuvo 30 meistrų. Dabar ji priklauso Filadelfijos meno muziejui.

Ne veltui jos buvo pavadintos „amžiaus tuoktuvėmis“, Grace Kelly įkūnijus tikrą iš pasakos nužengusią nuotaką princesę. Ceremonija buvo transliuojama visame pasaulyje – ją stebėjo daugiau nei 30 mln. žmonių, rašo Nine.com.au.

Ne rožėmis klotas gyvenimas rūmuose

Kaip ir visos santuokos, ši turėjo ir nuosmukių, ir pakilimų. Biografė Wendy Leigh teigia, kad princas Rainieras po vestuvių praėjus vos keliems mėnesiams jau turėjo mažiausiai tris meilužes, dėl ko Grace Kelyy jautėsi „pažeminta“.

Tačiau jųdviejų santuoka truko net 26 metus, per kuriuos porai gimė trys vaikai – Caroline, Albertas ir Stephanie.

Deja, 1982 m. rugsėjį Grace Kelly pateko į eismo įvykį ir žuvo. Moteriai buvo 52-eji.

Eismo įvykį vis dar gaubia nemažai paslapčių, tačiau viena populiariausių jo versijų yra ta, kad su tada dar 17-mete Stephanie važiavusi princesė kalnų keliuke atliko staigų posūkį, po kurio mašina nusirideno šlaitu.

Grace Kelly į smegenis išsiliejo kraujas, ji mirė ligoninėje, Tuo tarpu Stephanie patyrė labai nedidelius sužeidimus.

Princesės žūtis, žinoma, sukrėtė karališkąją šeimą ir patį princą Rainierą, kuris, kaip teigiama, taip ir neatsigavęs po gražuolės žmonos mirties, niekada ir nebevedė.

Grace Kelly filme „Pagauti vagį“:

VIDEO: To Catch a Thief (1955) | (3/3) | Driving

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius