Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Angelina Jolie paragino padidinti paramą Somalio pusiasaliui

Holivudo žvaigždė Angelina Jolie antradienį kreipėsi į tarptautinę bendruomenę, prašydama padidinti paramą Somalio pusiasaliui ir pridūrė, kad nuo jos atsako priklausys,ar didelis skaičius žmonių gyvens, ar mirs.
Angelina Jolie pripažįsta, kad Kambodža iš esmės pakeitė jos požiūrį į gyvenimą.
Angelina Jolie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien trims ketvirtadaliams milijono žmonių Afrikos rage gresia mirti per artimiausius keturis mėnesius“, – sakė A.Jolie Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro agentūros (UNHCR) vykdomojo komiteto susirinkime.

„Dėl šio stulbinančio skaičiaus žmonių, kurių gyvybės pavojuje, tai vadinama humanitarine kartos krize. Darbą, kurį darome, reikia dar labiau plėtoti, kad galėtumėme patenkinti šių asmenų poreikius“, – sakė UNHCR geros valios ambasadorė.

„Nuo to, kaip toliau reaguosime į maisto trūkumą ir badą, priklausys nevyriausybinių organizacijų, vyriausybių ir tarptautinių organizacijų, veikiančių Afrikos rage, darbas“, – sakė ji.

„Tai tiesiogiai nulems, ar didelis skaičius žmonių gyvens, ar mirs“, – pridūrė aktorė.

A.Jolie pripažino, kad turtingos šalys jaučia biudžetinį spaudimą, tačiau paragino jas neužmiršti įsipareigojimo pažeidžiamiausiems pasaulio žmonėms.

Dėl sausros, didelių maisto produktų kainų ir Somalyje nesiliaujančių kovų žmonių, kuriems reikia humanitarinės pagalbos, skaičius Somalio pusiasalyje išaugo iki 13,3 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius