Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atskleista, kada Karolis III sužinojo apie mirštančią mamą: žinia pranešta telefonu

Paaiškėjo, kaip princui Charlesui, dabar jau karaliui Karoliui III, buvo pranešta apie prastėjančią Elžbietos II sveikatą. Kad motina miršta, princas Charlesas sužinojo skubaus telefono skambučio, po kurio „stojo visiška tyla“, metu.
Elžbieta II, Karolis III
Elžbieta II, Karolis III / „Scanpix“ nuotr.

Kornvalio hercogienė (dabar jau karalienė konsortė – red. past.) Camilla turėjo pradėti interviu su buvusio JAV prezidento George‘o Busho dukra, kai šalimais esančiame koridoriuje pasigirdo atbėgančio rūmų darbuotojo žingsniai, rašo mirror.co.uk.

Praėjus vos kelioms minutėms po šio skambučio, Charlesas su žmona jau sėdėjo sraigtasparnyje, skrendančiame į Balmoralą. Skambutis įvyko 12:30 dienos rugsėjo 8-ąją – tuo pat metu apie prastėjančią karalienės Elžbietos II sveikatą sužinojo ir visas pasaulis.

Karališkasis korespondentas Jackas Roystonas „True Royalty TV“ pasakojo: „Charlesas ir Camilla buvo Dumfries rūmuose. Camilla tuoj turėjo pradėti įrašinėti interviu su Jenna Bush Hager, tačiau pastaroji išgirdo koridoriuje bėgantį žmogų.

Charlesas pakėlė ragelį, tvyrojo tyla. Jų paprašė tylėti. Tai įvyko 12:30 dienos, panašiu metu kaip ir pasakė mums. Jie nesuteikė Charlesui valandos ar dviejų, skirtų susivokti, prieš pranešdami visiems.“

Primename, kad 97-uosius metus ėjusi Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II, ilgiausiai kada nors valdžiusi Britanijos monarchė, mirė rugsėjo 8-osios popietę Škotijoje. Liūdną žinią pranešė Bakingamo rūmai.

„Šią popietę Balmorale ramiai mirė karalienė“, – rašoma pranešime, paskelbtame 18 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Po daugiau nei 70 metų valdžiusios Elžbietos II mirties paskelbtas 10 dienų nacionalinis gedulas, o naujuoju karaliumi tapo vyriausiasis velionės sūnus princas Charlesas, kuris nuo šiol bus žinomas kaip Karolis III.

Šeštadienį oficialiai monarchu paskelbtas Karolis III sūnų princą Williamą ir jo žmoną hercogienę Catherine paskelbė Velso princu ir princese, taip pat Kornvalio hercogais – abu šiuos titulus iki šiol turėjo karaliumi tapęs Karolis III.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius